Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
akvaryum en/boy/yükseklik - 2.sayfa
bazı başlıklarda 1 tane kaplumbağa için akvayum boyutu 80*40*28 cm olabilir deniyor. ben en boy ve yükseklik için en ideal ölçüleri daha açıklayıcı bir şekilde olarak öğrenmek istiyorum bana bu konuda aydınlatıcı bir bilgi verirseniz sevinirim. herkese güzel kapluşlu günler:)
benim akvaryum 50*20*27 uygunmudur?kaplumbağalar 2 tane ve yavrular.
biraz aşağıda kaplumbağalar ne kadar büyürler diye msg atmıştım.Oradaki KY den 2 tane koymayı düşünün akvaryuma. Aslında bu tarz msglere cevap olması için koymuştum ama sabit durmuyor işte
Hamso her camcı akvaryum yapamaz akvaryum yapmak sanat işidir.Ayrıca 100*30*40 lık bir akvaryumun camı 6mm olmaz en az 10mm olmalı deprem kuşağı olmayan bölgelerde bile en az 8mm ideali. 6mm OLMAZ!..
bizim akvaryumun boyutları 80*40*35 henüz kapluşlarım çok küçük ama ilerisi için şimdiden büyük bir tane yaptırırsan ilerde kara kara düşünmezsin :)
her cam standartmı ki hepsine 8mm olmalı en az diyorsunuz.Kurşun geçirmez camlar kalın oldukları içinmi? kurşun geçirmiyorlar!!! 4 tane camı birbirine yapıştıramyıda sanat yaptınız ya...
Camlar kalınlıklarına göre dirençli ve mukavemetlidir.Kurşun geçirmez camın akvaryum camıyla hiç bir ilgisi yoktur!...6mm'lik
(mesaj kendiliğinden uçtuu)6mm.lik camdan yapılmış 100cm lik bir akvaryumun mukaveneti az olur ve küçük bir sallantıda patlar!