Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

akvaryum en/boy/yükseklik

bazı başlıklarda 1 tane kaplumbağa için akvayum boyutu 80*40*28 cm olabilir deniyor. ben en boy ve yükseklik için en ideal ölçüleri daha açıklayıcı bir şekilde olarak öğrenmek istiyorum bana bu konuda aydınlatıcı bir bilgi verirseniz sevinirim. herkese güzel kapluşlu günler:)

img

d_er87

19 yıl 6 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

o yazdıgın değeler http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=16432 şu linkte göreceğin tospadan 2 tane olursa bile büyüklük acısından sıkıntı yaratabilecek bir boy.Sen düşün artık

img

hamso

19 yıl 10 ay 30 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

o zaman ban ideal bir akvaryum boyutu söyleseniz bende sıkıntı çekmesem alırken :)(açıkça)

img

d_er87

ÖZEL MESAJ

akvaryumdan öte, yüksekliği kapluşun 3 kabuk suyu altına kalacağı ama çok gezebileceği,PARANIZIN yetebileceği özel birşey olabilir.

img

hamso

ÖZEL MESAJ

en az 1 metre uzunluğunda. yüksekliği 50 cm ve genişliği de 35-40 cm arası. çünkü iyi bir bakım, bol güneş ve kaliteli yem ile kısa sürede kocaman olacaklardır. kapaklı olmasın çünkü ısıtıcı lamba monte edeceksin. ya da yarım kapaklı olabilir. floresan lambanın hiçbir faydası olmaz. ısıtıcı lambayı hem aydınlatma hem de ısıtma için kullanıyorsun zaten. bir de uv lambası gerekecek. ama tabi onu boru şeklindekilerden alırsan yarım kapaklı alman lazım. biraz da bütçe meselesi bu. 1 metrelikler 100 ytl''den sonsuza kadar olacak şekilde değişik fiyatlarda bulunabilir. aldığın akvaryumu iyice dezenfekte etmeyi unutma. deterjan ve başka temizlik maddesi de sakın kullanma! kolay gelsin. momo

img

beppomomo

20 yıl 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

teşekkür ederim

img

d_er87

ÖZEL MESAJ

akvaryum yapıpımı için camcılara uğra.Akvaryumcular çok astronomik rakamlar veriyor.

img

hamso

ÖZEL MESAJ

bende özel yaptırıcam. o yüzden açıklayıcı rakamlar istedim.ok. inşallah iyi bişey olacak...

img

d_er87

ÖZEL MESAJ

100x30x40 sadece cam masrafı 40 lira tutmuştu. 6mm cam dı

img

hamso

ÖZEL MESAJ

camcı ama akvaryum silikonu kullansın

img

beppomomo