Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
!!! KAZIKLANDIM
ARKADAŞLAR 2 AY ÖNCE FRONTOZA DİYE ALDIĞIM 12 ADET BALIĞIN FRONTOZA OLMADIĞINI ARAŞTIRMALARIM SONUCU ÖĞRENMİŞ BULUNMAKTAYIM. http://www.akvaryum.com/balik.asp?id=2&alt_kat=405 SAYFASINDA NEOLAMPROLOGUS TRETOCEPHALUS ( SAHTE FRONTOZA) ADLI BALIĞI BANA FRONTOZA DİYE SATMIŞLAR.BU KONUDA HAKKIMI SONUNA KADAR ARAYACAĞIM. ARKADAŞLARIMI BİLGİLENDİRMEK İSTEDİM.SAYGILAR
aa evet.Benim balıkçıda söylemişti.Bak bu kafa yapmayan balıkları çiklit diye satıyor millet.Ben sana kafa yapanlardan verecem diye.Buymuş yani olay.Hoş ben sarı prenses aldım çıktım,evet kafa yapmıyorsa sahte yani. katalogtan göstermişti adam
Valla bir sey diyimi benim frontozolarimda 6-7 cm kucukler yani ve bende killandim nasil anlayacagim?
dago kardeş verdiğim adreste fark bariz bir şekilde belli sahte frontozada bantlar aşağaya aynı renk ve boyutta inmiyor kafa yapısı farklı ve balık yassı değil ince uzun. mail adresini verirsen bendeki sahte frontozoları yollarım. akvaryumumda 2 tane gerçek frontoza var yanyana geldiklerinde fark bariz belli oluyor. akvaryum.com sayfasının frontoza kısmını incele derim. saygılar
Selam Falco;
http://www.akvaryum.com/balik.asp?id=2&alt_kat=405
Linkteki balıklar ne kadarda frontoza ya benziyor.
Piyasada frontozayla filan ilgisi olmayan balıklar satılıyor.Malesef böyle isimler uyduruluyor.Sahip olduğun balıklar Haplochromis sınıfı Victoria gölü balıkları olabilir.Haplochromis zebra diye geçiyor olabilir ismi.Büyüdükçe beyaz yerleri karnına yakın olan kısımları kırmızı bir renk alacak ve çok hoş görünecekler.Frontoza gibi yani...
Sevgiler.
falco kardes gecmis olsun...kisa bir bilgi vereyim..frontosalarda lateral(yan) bantlar cok onemlidir..bantlar tam birbiriyle kavusur karin kismina dogru..buna dikkat edin alirken...zaten tecrubeli birisi bunu hemen anlar ve o baligi almaz...sana onu satana selam soyle...o anlar ne demek istedigimi tekrar gecmis olsun..hakkini ara sonuna kadar.arkadndayiz..sevgiler
mert kardeşim balıları aldığımda bantlar belirgin değildi.sorduğumda bunun blue zaire oldukları söylediler bende inandım. Emin olun bu işin peşini bırakmayacağım ve sonuçtan sizi bilgilendireceğim. Böyle bir kazığı kadıköy de yemiştim. adamın feleği şaştı.Buna emin olun.
Kardes saol benimkiler yassi ama benimlkilerin bantlarda tam birlesmiyor baligin altina kadar geliyor fakat tırnak ucu kadar bir mesafe kaliyor acaba sahte olabilirmi gerci uzun degil benimkiler ve yavas yuzuyorlar davranis bicimleri frontoza gibi yani.
sanırım balık büyüdükçe kafalarında hörgüç çıkıyor(gerçeğinde)
sahte frontozalarımı aldığıö yere iade ettim yerine duboisi aldım :)