Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

mercan shark a... - 2.sayfa

selam challenger besliyosun ve doğada 3 metre olduğunu yazmışsın formda bu challenger tatlı sudada yaşayabilen boa köpek balığımı eğer öyleyse deniz akvaryumlarındada yaşayabilir çünkü boa köpekbalıkları tatlı suda yavrular. yavrular belli boylara gelince denize açılırlar ve bu olay halen çözülmemiştir. eğer boa köpek balığı değilse tam olarak cinsi geçmiş ve kökeni nedir? beni aydınlatırsan çok sevinicem teşekkürler...

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

deep bu balık challenger dogadan toplnan balıklardır yani beyin sadece oldurmek icin yaratılmıs olup hayatta kalabilme mucadelsi verirler birazcık kelimesi bu balık icin abes kacıo akvaryumdada dahil bu solediklerim

Selam Mercan Shark ,

Challengerın yırtıcı bir etçil balık olduğu malüm.Ben akvaryum koşullarından bahsediyorum.Hangi Challengerı hangi akvaryumda 3mt boya getirebilirsin?..

Bu balık fazla yüksek ph'da yaşayamıyor yada derisel hastalıklara yakalanıyor.Suyu orta derece 7 ph ideal bence...Dipten beslenen bir balık yeriniz geniş ise 500lt bir akvaryumda güzel bir şekilde beslenirse 2 sene içinde ideal bir boya sahip olabilir(yani aşağı yukarı 40cm ye vurması gerekirki bu sizin beslemenize bağlı)beslenme ile kısa bir ipucu verirsek yağsız sakatatlar onların önüne düşecek şekilde verebilirsiniz.Haftada1-2 defa kaliteli bir filtreleme sistemi şarttır.(Ciğer verildiğinde mesela)

Challenger'lerinize ne yediriyorsunuz? Canlı akvaryum balıkları mı? 

Böyle bir seyden zevk alan insanin kendisiyle hesaplasması gerekir.Her insanin içinde hırsızlık etmek, öldürmek, tecavüz etmek gibi dürtüler vardır.Bunlarla mücadele edebildiğimiz ölçüde "insan" oluruz.İslam buna nefs'le mücadele etmek der.Batı toplumu alt benlik ismini takmıştır."Ben bundan zevk alıyorum, o zaman doğrudur" şeklinde bir düşünce doğru degildir.Yaptığınız fiilin hukuki, dini, ahlaki bir yaptırımı olmayabilir.Ama kötü fiillerden uzak durmak için ceza ile tehdit edilmemiz gerekmez.Vicdan en büyük mahkemedir.Akvaryum ortamında, kaçabilecek bir yeri olmayan, şaşkın ve zavallı bir balığın parçalanmasını hangi vicdan kabul eder... Onun için ben derim ki Challenger beslemeyin nacizane tavsiyem...

Sevgiler.

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/!MaazaDetail.DoIt?MaazaId=12249&AdId=2056592 .... buda benden satılık balıklar fiyat uçuk geldi sizce uygunmu

img

baron53

20 yıl 1 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşım o fiyata 2 tane mako resif köpek balığı satın alınır.Fiyat uçuyo bence

img

korki84

19 yıl 11 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bu isin icine niye dini karıstırıosun belki millet benim gibi vahseti sevio belki benimö gibi kopekbalıklarına hayran vala ben istedigimi yaparım cunku bunu seviorum ns tartısmaya gerek yok herkes istedigini vermekte serbesttir ister insan atar ister tavsan atar ister civciv atar

mercan arkadasşım beni yanlış anlama tartışmak için yazmıyorum bunları sadece fikrimi belirtiyorum umarım anlayışla karşılarsın. köpekbalıkları cani olduklarından veya zarar vermek amacıyla insanlara ve diğer canlılara saldırmıyor tamamiyle karın doyurma içgüdüsü. yani karnı tok olduğu sürece sorun ve saldırganlıkta yok. ki aslında köpek balıkları anlatıldığı kadar cesur değil çok sayıda saldırıya uğradığı esnada kaçmak yerine üzerine doğru yüzerek kurtulan insan olduğunuda duydum. bide önemli olan neyini sevdiğin tasarım harikası olmalarınımı yoksa yemek için başka canlar almalarınımı eğer parçalama iç güdüsüyse istediğin adil davranmıyorsun sen seviyorsun diye diğer canlıların canını hiçe sayman haksızlık. benim fikirlerim olduğunu ve saygısızlık olarak algılamamanı umarım teşekkürler.

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam nurettindede;

Son noktayı her zaman isabetli koyuyorsun.Fikirlerin taktireşayan Thumbs Up

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

beyler herkes istedigini yapmakta ozgur

nurettin ben sana söleyeyim onlar boa köpek balığı değil.boa köpek balığı belkide inanmayacaksın ama beyaz dan bile yırtıcıdır. nurettin yorumunun sonunda yazdıklarına da katılıyorum.