Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
mercan shark a...
selam challenger besliyosun ve doğada 3 metre olduğunu yazmışsın formda bu challenger tatlı sudada yaşayabilen boa köpek balığımı eğer öyleyse deniz akvaryumlarındada yaşayabilir çünkü boa köpekbalıkları tatlı suda yavrular. yavrular belli boylara gelince denize açılırlar ve bu olay halen çözülmemiştir. eğer boa köpek balığı değilse tam olarak cinsi geçmiş ve kökeni nedir? beni aydınlatırsan çok sevinicem teşekkürler...
nurettin dede acıklıyayim bu balık yani sanitwongsei deniz kopekbalıgı deildir tatlı sudur nasıl girdigini soliiim bunlar bi grup dolasırken denizde yyollarını kaybedip tatlı suya girmistir anlicaksınızki onceden deniz kopekbaligiydı ama sonra mutasyon gecirerek tatlı su balıgı 9olmustur
peki mutasyona uğramadan önceki ismide aynımı öncesi biliniyormu mutasyon geçirmemiş cinsleri hala denizde yaşamaktamı? teşekkürler cevapların için.
hayır oncecdn bolo bi balık bilinmiomus tatlı suda bulunmus ama ilk bulundugu zamanki ismi bu deilmis baska bişsey sora deistirmisler yasamaktami sorusuna takıldım zaten deniz kopekbiligi bu hayvan daha sora tatlı suya girdi. bu gordugun balıkların hepsi deniz kopelkbalıklarının aynıydı onlarda yollarını kaybetse onlarda olurlardı onlarda bi zman sora mutasyon gecirirdi
teşekkürler yaşamaktamı derken köpek balıkların birkaç farklı cinsi olduğu için hangisinden mutasyona uğramış olabailir diye sormak istemiştim. yani boa mı, beyazmı, çekiç, hemşire mi yani bilindik bir türmüdür diye.
Selam;
Tatlı suda yaşayan köpekbalığı ,pegasus silverşark çelınger ve bir kaç türü .. Akvaryumlarda yetişen çelınger normalde yalnız yaşar biraz etçildir diğerleri de sakin olan balıklarla yaşarlar sorun çıkarmazlar akvaryumun büyük olmasında fayda var bide akvaryumun önü fazla hareketli olmamalı yani seyreden insanlar korkutmamalıdır yoksa akvaryumun içinde sağa sola vurup yaralar kendilerini...
O çok çabuk büyüyen balık kedi balığı veya yayın balığı olabilir.Ben akvaryumumda kedi balığı diye tabir edilen bu balığı besledim bana 10 tane chıckled e maloldu.. O balık tam bir katil bence ondan kurtul korkunç hızla büyüyor ve kendinden küçük herşeyi yiyor
Sevgiler.
deepfishing48 biraz etcil demisin yanlız yasar demisin yanlıs hepsi ozur dilerim ama hic bisey bilmiosun bu balık hayatlarının cogunu ikili gruplarla gecirirler ayrıca sana sunu soliiim dikat et yılını unuttum ama yakın bi zman 5 sene once fln hindistanda 8 yasındaki bir cocugu yutabiliosa nasıl biraz etcil oluo anlamadım...nurettindede kopekbaliklarını yaklasık 350 ture ayırıız ve bu turler hep farklı ozelliklere sahip birbirine benzemezler sorunu yanıtlim hayır bilinmio hangi ture ait sadece suna dikkat cekiolar mako resif kopekbaligi yani mercan sınıfına giren kopekbaliklarından olabilir die dusunuolar cınku bunlarda yavrulama zamanı geldiginde tatlı suya giriolr ama bu bi kesin boa deil
hindistan deil tailandda olcak ozur dilerim zaten anavatanı tailan ,vietnamdır
yanlış bilgilendirme yapanları düzelttigin için sana çok teşekkür ederim mercan kardeşim...sagol...bu balıklar hakkında ögrenmem gerekenler var çünkü yanlış bilgilendirilmek istemem..
Saygılarımla,
Crano