Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
acil bilgi discus - 2.sayfa
discus ciklıtla yaşarmı bana bilgi verene minnettar olurum bende sarı prenses ve papağan ciklıt var yanına discus koymayı düşünüyorum
diamond Hepsievcil Forum kuralları gereği seninle kişisel yazım ,söylem,ve tartışma yazıları yazmaktan vazgeçtim.Sen devam edersen Site modulatörü sana gereken cevabı verecektir.
discus alırken özellikle şekline dikkat etmelisiniz şekli tam yuvarlak olmalıdır şekil bozukluğu olan balıklar gerek görünüş yapısın den gerek üreme açısından sağlıklı değildirler
selam diamond. ben discus hiç beslemedim! şuan canlı doğuranlar afrika çiklitleri besliyoruz. birde 100 lt lik deniz akvaryum kurma aşamasındayım!! bu discuslarla ilgili merak ettiğim bi kac konu var onu sana soruym dedim! Yabancı bi kac sitede baktım adamlar gun içinde %50-%50 olmak uzere iki kere su değistiriyolar. yavru discusları buyutmek için zannediyorum. Bu konuda bilgilendirirsen sevinirim!!
discuslarda yapılan sürekli su değişimi hayvanın büyümesinde oldukça etkili bir yöntemdir tabi bu kendi başına yetmez düzgün yemleme ve su şartlarınıda iyi ayarlaman gerekir günümüz şartlarında üretilen discuslar ph ve sert suya daha dayanıklılar fakat sürekli değişen su şartlarına adapte olamıyacakları için yorgun düşüp sağlıklarını kaybederler. bunun yanında su değişimleri dikkatli yapılmalıdır çünkü filtre de oluşan yararlı bakterileri kaybetmek istemeyiz. benim fikir ve görüşlerimdir soruyu diamond arkadasa sormuşsunuz ben görüşümü yazdım teşekkürler.
yok ben diamond discuslar dan bahsettiği için yazdım nurettin dede kusra bakma! Teşekkurler bilgiler için. ama o suyu hazırlamak çok emek ister.başka işin olmaması gerekiyor.500lt likbi akvaryum için 250 lt su hazırlamak zor iş olsa gerek.
üreticiler hızlı büyütüp hemen ellerinden çıkarmaya bakarlar bunun içinde çeşme suyu kullanırlar. zaten yavru disc ler su şartlarından büyükler kadar fazla etkilenmez yani o yöntemi evde uygulamanında bi mantığı yok aslında sen düzenli değişimlerini yap düzgen yemle güzel balıkların olur.
evet bencede çok mantıklı degil.Bu mantıkla zaten oturmuş bir akvaryuma sahip olunamaz!!!!
uzun süre sonra cevap verdiğim için kusura bakma internete yeni girebildim evet bu doğru hatta bazı üreticiler daha çok su değişimi yapıyor yüzde yüz bu tabi oldukça tehlikelidir yüzde yüzsu değişimi yapmak akvaryum da bununan filtrenin çok iy şekilde yararlı bakteri kültürü olması önemli amaç daha doğrusu su değişimlerinde ki su da nitrat nitrit gibi gibi maddelerin oranlarının azaltılması bu balık için çok faydalıdır hücre bölünmesini hızlandırır ve balığın hızlı gelişimini sağlar bakın discus büyümesi ile ilgilien önemli etmen anne ve babadan alınan genetik yapıdır bun dan sonra su yun özelliği ve kalitesi gelir biz bunun yerine yeme önem veriyoruz yem de önemlidir ama su kalitesi daha önemli
sağol diamond cevap için!!
Selam ;
Diskus ,Akvaryumların en karizmatik balıklarından biridir.Seyrine doyum olmayacak güzellikte renklere sahip ,sakin ama ilgi isteyen bir balıktır.Bu balığı besleyecek meraklıların en az 150 lt bir akvaryuma sahip olmaları gereklidir.Akvaryum ,bol bitki ve ağaçlarla dekore edilmesi gereklidir.Isı 28-30 derece arası ,PH 6.5 ,GH 2-6 olmalıdır.Yumurta ile ürerler.Ortamlarında bir sorun oluştuğunda renklerini karartırlar.