Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
acil bilgi discus
discus ciklıtla yaşarmı bana bilgi verene minnettar olurum bende sarı prenses ve papağan ciklıt var yanına discus koymayı düşünüyorum
discusta bir chiclid olmakla beraber söylediğin balıklarla yasamaz. ana neden discus american chiclid i söylediklerin ise afrika yani iklim su özellik ve koşulları ısı sı hiç biri yakından uzaktan tutmaz bu yüzden koyacağın discuslara yazık olur sakın koyma derim ben.
kesinlikle koyma!! balıklarnı kaybedersin. discus asidik sular da yaşar yani ph ı dusuk olan sularda. diğer çiklitlerde yuksek ph larda yaşar .
www.bilyap.com.tr den ciklitler hakkinda bilgi alabilirsin..discuslar sert sulari sevmezler..yasamazlar demiyorum..maalesef turkiyedeki discuslar bizim sularimiza adapte olmuslardir ve yasamaktadirlar..ancak ideali ne diyecek olursan tabiki mineral yonunden zengin sulardir..hatta bu mineral kalabaligi yuzunden asitsel bir ortam olusur.vede su hafif acik kahve rengini alir..ideali budur..bunuda sera morena gibi humk asit icerikli katkilarla saglayabilirsin..yanindaki baliklara gelince neonlar en guzel yakisan ve sakin irklar arasindadir.bence internette discus akvaryumlarini incele ve nasil dekore edildigine bak..nasil kum kullanilmis ne gibi katkilar gerekli falan..bunlari kendin yapman daha dogru olur kulaktan dolma bilgiler yerine...sevgiler...
Selam tutku05 ,
Diskus sarı prenses ve papağanla aynı ortamda yaşayamaz!
Diskuslarda ; Akvaryum suyu yumuşak veya orta sertlikte olabilir (4°-10° GH). pH'ın ise nötrü yani 7,0'ı geçmemesi önerilir. Diskus balıklarının akvaryumlarında nitrit ve nitrat konsantrasyonlarının olabildiğince düşük tutulması son derece önemlidir. Bu yüzden etkin bir biyolojik filtrasyon ve en az haftalık %10-15 oranlarında düzenli su değişimleri şarttır. İdeal akvaryum sıcaklığı 28°-30°C arasıdır. Sıcaklık 27°C'nin altına kesinlikle düşmemelidir.
Son derece sakin balıklar olan diskuslar rasbora, kardinal tetra, corydoraslar ve ramirezi, kakadu veya agassizii gibi barışçı cüce çiklitlerle birlikte yaşayabilirler. Melek balıklarıyla bir arada tutulmaları sakıncalıdır; melek balıkları kendilerinin bağışıklı oldukları parazitleri derileri son derece hassas olan diskuslara bulaştırabilirler.
Diskuslar bitkilere zarar vermezler. Akvaryumlarına diskusun gerektirdiği yüksek sıcaklıklarda yaşayabilecek her türlü bitki dikilebilir. Örneğin echinodorus ve anubias türleri.
Sevgiler.
deep nasıl gidiyor istedikleri yapa biliyormusun amacına ulaşabildinmi merak ettim her şeye bilip bilmeden atlıyorsun burdan emektar istambullu amca sana da diyorum sen emin ol tam olarak kim olduğunu bilmiyorum ama deep in değişik nikle bu nu yaptığını düşünüyorum hep crano eleştirmişsin hatalarını bulup çıkarmışsın ama şunu bilki deep de yanlış yazdığı şeyler var ve en az crona kadar yanlış bilgiler vermiş bunların üstüne hiç gitmemişsin bu adaletsizliğini gösterir ayrıca deep yazılarıma cevap yazmıyorsun dicus beslememiş birisin su kimyasın dan falan anladığın yok yazdığın bilgiler bi kitaptan iki internetten bulduğun şeyler cevaplarına tartışma açtığım zaman konuyu yalan saptırıyorsun hayatın da hiç discus besledinmi sen balıkların psikolojisinden anlarmısın ya da suya bir bakışta analiz edebilirmisin yada hiç hayatın da suyun ph ıyla halan oynadınmı sana diyorum burda bilginçlik falan taslamıyorum sakın yanlış anlamayın sadece deep in ken dini ezdirmemek için bildiği bilmediği her şeye atlamasın dan bahsediyorum arkadaşlara bakıyorum fikirlerini yazmışlar yada başka siteye yöneltmişler sen de bu balığı beslemeden bu böyle şu böyle diyorsun onun için gözümde bi hiç sin geldedim şu yavru melekler konulu başlık altın da tartışalım sen yine hemen konuyu saptırmışsın intermetten bulduğun bilgileri atmışsın yani bi görüşün yok sadece bildiğin okuyorsun Bu nu unutma insan bir şeye 0 dan başlar ve ilerletir amasen bu halinde herşeyi biliyorum gözü ile ile bakıyorsun ve cevap yazıyorsun amacın ne amacını söyliyimmi ben sitede söz sahibi olmak istiyorsun ama boşyere çalışma bunasıl iş emektar amaca seni niye met ediyor crano yu neden hep hersliyor yaşı küçük olduğu içinmi seni niye hiç eleştirmiyor açıklarmısın yaşın yüzde olsa crano 7 yaşın da ki biri olsa yazdıklarınız milleti ilgilendirir ha crano haklı çıkar mak için yazmıyorum bunları hata ettiği yerler olabilir zaten bu da farkına varmiştır ama senle onun 10 yıl sonraki halini şimdiden göre biliyorum ben de 19 yaşın dayım bilmediğim daha çok şey var ben bunlar için çalışıyorum senin gibi tecrübe kazanmadan her soru ya atlamakla değil umarım beni anlıyorsundur şimdi discuslara gelince discuslar dediğiniz gibi çiklitlerle gerek doğal ortamı gerek su özellikleri gerek balıkların şekilleri ve üremeleri kesinlikle bir birinden farklıdır çiklitler biraz daha sert sular da yaşar discus asitik sular da bu doğa da böyledir balıkların yaradılışların da bu özellikler kazandırılmıştır şimdi discus ne den asitik sular da yaşatılmalıdır yada doğa da neden asitik ortam da yaşar aslında bunu anlatmak için bazı bilgilere sahip olamanız gerek ph birincisi ph kendi tanınım suyun içerisinde bulunan asitik ve bazik maddelerin oranıdır suyun içerisinde asitik oranı bir nokta dan sonra fazla olursa suyun ph ı düşer bu nokta suyun nötr yani 7 durumudur yok eğer bazik maddeler oranı fazla olursa suyun ph hidrojen iyonlarının yardımıyla yükselişe geçer şimdi discusların doğal ortamları bol bitki tabakalarıyla kaplı olan yerler yağışlı bol yağışlı var buna bağlı olarak zaman içerisinde çok büyyük bitki toplulukları oluşmuş çürüyen bitkiler zamanla birikerek nerdeyse toprağın üzerini kapatmış durumda bu yüzden yağan yağmursuları saf olduğu için (toprağa düşmeden kesinlikle içerisine bir mineral falan almaz)yağdığı yerlerden discusların yaşadığı nehirlere dökülene kadarki ilerleyisince toprakla fazla kaynaşamadığı için yumuşak halde gider suyun asitik olmasının nedeni de sular ilerlerken bol bitki çürümüş bitkiler üzerinden geçer buda suya humik asit kazandırır bu yüzden suları asitiktir inşallah anlata bilmişimdir olaybu aslında bunun tersi çiklitler için geçerlidir tamamen doğal ortam şimdi balıkların yüksek ph içinde neden beslenmemesi gerekir olayına gelince balıklar ların doğol artamların da tabi discusların su asitik yani ph değeri çok düşük bu yüzden parazitlerin yaşaması olanaksız işte bu yüzden en ünlü discus üreticisi jack watley bu ph düşüm tedavisini kullanıyor olumlu sonuçada ulaşıyor şimdi discuslar ph 7 den yüksekte yaşamazmı yaşar örnek verecek olursa ben balıklarımı şuan gelişim sürecinde oldukları için 7,5 -8 arasında besliyorum nedeni suyun ph ının yüksek olması demek sudaki kalsiyum magnezyum ve eser elementlerinin yüksek olması demek buda balıklar için gerekli iskelet yapısını düzlüğü gerek kemik gelişimim sağlıklı olması açısın dan önemlidir zaten bakarsanız üretimde yumurtalarım açılması için düşük ph hercih ediliyor yavrular çıktıktan sonra yayaş yayaş suyun içerisine kalsiyum magnezyum gibi eser elementler bakımdan zengin sular katılark ph ın yükselmesi sağlanır bu tabi balıkların sağlıklı gelişimi için önemlidir bunların dışında büyük balıklar da ph ı düşük tutmak her zaman iydir bu balığı rahatlatır üreme sezgisini tetikler ayrıca son yıllar da ortaya çıkarılan bir durum var yüksek ph da beslenilen balıklar da 7.5 -8 gibi ilerde erkekler de üreme tüplerinin kireçlenmesine yol açıyor ve doğal olarak balık dölverimi gerçekleşmiyor diye söyleniyor bu konuda görüşler farlı olabilir ama benim görüşüm ben burda ph 8 balıklarımı besledim ph la oynamadım sonra bu suya yetişen balıklar dan yavru alına bildiğini gördüm bu yüzden pek katılmı yorum genel olarak fikrimi sorarsanız balıklar gelişim süreçlerinde biraz sert sularda beslenmeli bu büyüme ve gelişmesi için önemlidir balıklar üretime geçireleceği zaman yani bir buçuk 2 yaşlarından sonra düşük ph tutulmalıdır kafanızı karıştıran bir yer olduysa açıklama yapabilirim şu nitrit nitrat olayına gelince bunlar balıklar için gerçekten zararlı şeylerdir deepin dediği gibi düşük oranlar da olması gerek ama ne deni ne bunları da yazsa sevinirdim bunların oranların fazla olması balığın büyümesini yavaşlatır hücre bölünmesi yavaşlar düşük tutulması için suyun belirli kısmının belirli peryotlar da değiştirilmesi yeterlidir ben bu konuları anlamak için su kimyasını ve biyolojisini iyce okursanız sevinirim deep bunları okuyarak bilgi birikimini biraz daha artırmış olacağını düşünüyorum yazdığın cevaplar da açıklayıcı bilgiler ver form dakilere bunlar lazım görüşmek üzere tabi bilgin dahilinde
ayrıca özellikle discus besleyenler her konuda bana danışa bilir bilgim ve tecrübelerim dahilinde yarımcı olmaya calışırım ayrıca formun zenginleşme açısından bazı tartışma konuları açmanızı bekliyorum böyle ce sonuca ulaşacağız
diamond Hepsievcil Forum kuralları gereği seninle kişisel yazım ,söylem,ve tartışma yazıları yazmaktan vazgeçtim.Sen devam edersen Site modulatörü sana gereken cevabı verecektir.
öyle mi tamam tartışmayı bıraktım ben discuslar da barasızlığın nedeni daha doğrusu gözü korkutma larının nedeni ph sorunudur insanların alıp suyun ph derece siyle oynaması yanlış balık 7 den yüksek ph da yaşar zaten besliyorum ha dersiniz 7 altı daha mı iydir bence evet daha iydir ama suyun ph ıyla oynamak tehlikelidir günde 2 derece düşüşe dayanamazlar ölürler