Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

BROWNAE - 2.sayfa

Selam;

Karma çiklit akvaryumuna (500lt) tek bir tane erkek brownae aldım.Araştırma ve bilgilerime göre 3 dişi bir erkek olarak üreyebildiklerini biliyorum.Bu konuda fikri olan arkadaşların fikirlerini paylaşmak isterim. Trapped Ornament

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

diamond benim balığın latince adı merak eden yoktur ama söyliyeyim akademistinkini bilmiyorum ama ne diyorsa doğrudur Thumbs UpBenim balığın isminin latincesi  Haplochromis brownae ben 5dk.dada yaparım 10dk.dada araştırmamı  ROTFL :)))Ama tarih ve saatlere bir baksaydın diamond ROTFL ve ayrıca ben kimseye anla dinle demedim bu forumda sen ve cranodan başka... sizinde anlamaya ihtiyacınız var üslubunuz o şekilde bende biraz olsun yaklaşık üslupla cevap verdim...Anladın.

Bak okuda öğren benim balığı;

''Victoria Gölü çiklitlerinden olan Brownae ülkemizde yeni tanınan çiklit türlerinden biridir. Sakin ve barışçıl bir balıktır. Yumurtalar kuluçka süresince dişi balığın ağzında saklanır. 14-15 gün sonra yumurtadan çıkan yavrular anne tarafından akvaryumda sakin ve tehlikesiz bir bölgede ağızdan bırakılarak dolaştırılır. Anne her türlü tehlikeye karşı daima tetiktedir. Bir tehlike hissettiği anda ağzını açar ve yavrular hızla yeniden annenin ağzına girerek tehlikeden korunurlar. Bir erkek, yaklaşık 40-50 cm çapındaki bir bölgeyi sahiplenir ve bu bölgeye dişileri hariç başka balığı sokmaz. Her erkeğe en az üç dişi oranı ile büyük akvaryumlarda birden fazla erkek beslenebilir. Fakat küçük akvaryumlarda en iyisi bir erkek beslenmesidir.

Brownae dişilerinin erişkin boyu 7-9 cm erkeklerin ise 8-10 cm dir. Brownae erkekleri maksimum 12-13 cm. dişiler ise 10-11 cm kadar büyüyebilir. Akvaryum ısısının 23-26 0 C olması idealdir.

Brownae erkeklerinin renkleri gerçekten görülmeye değerdir. Oldukça sakin ve barışçıl balıklar olmalarına rağmen hiçbir türe kolay kolay da pabuç bırakmazlar. Gerektiği zaman çok sertte olabilen bu balıkların erkekleri özellikle bir yuvaya ihtiyaç duyar ve o yuvayı korumak için sonuna kadar mücadele ederler. Üretilmeleri oldukça kolay bir türdür. Akvaryuma alıştıktan sonra yetişkin bir dişi özellikle bahar aylarında ayda bir yavru verebilir. Bir seferde 50-60 yavru almak mümkündür. Üremelerini teşvik etmek için yapılabilecek bazı dopingler vardır.Eğer akvaryumunuzdaki balıkların O günlerini haftada bir gün bir parça muz ile yaparsanız çiklitler bu öğünü takip eden günlerde mutlaka yumurtluyorlar. Tek şart balıklarınızın üreyebilecek yetişkinlikte olmaları.'' Doctor ...

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

Bak diamond akademist dostumun balığı bu;

ismi Astatotilapia brownae

Benim balığımın benzeri resmi bu;

Yani Haplochromis brownae... akademistin balığıyla çiftleşme olasılığı var.Ama diğer çiklitlerle ııh Doctor.... 

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

akşam cevap yazarım

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bakın ben burda tutup da yunusla çifleşir demedim konuyu saptırmayın bekleyin

img

diamond

ÖZEL MESAJ

burda ben tutupta yunusla çifleşir falan demedim ayrıca deep http://www.akvaryumlar.com/detail-bturleri.asp?id=48 bu link te bu balık hakkında bahsediyor ve en alt parağrafta malavi gölünden başka balıklarla çiftleşe bilir diye geçiyor deep biyazıda (diamondun yazdıklarını araştırmadan yorum getirdim.Brownaemin başka çiklitlerle çiftleşmesi olmıyacak bir durum)demiş balığının tam latince ismini vermemiş yada bir resim koymamış bunları önceden yazsaydı başka seyler derdim yada konuşmazdım yanlıştık burdan kaynaklanıyor yani sadece balığın ismini demiş değişik alt türlerinden bahsetmemiş böyle diyince ben de bak başka balıklarla eşleşirmi eşleşmezmi dedim

img

diamond

ÖZEL MESAJ

Latince ismiyle balık yorumlanmaz.Balığının latince ismini merak eden kaç kişi var bu forumda.. ROTFLİllada Balığının isminin , latincesini öğrenmek  isteyen arkadaşlarım buyrun , bir kaçı;

Amerikan Tetraları(American Characins)

Kırmızı Tetra (Hyphessobrycon erythrostigma) Kardinal Neon (Paracheirodon axelrodi) Kırmızı Pirana (Serrasalmus nattereri) Neon Tetra (Paracheirodon innesi) Red Nose Tetra (Hemigrammus bleheri) Siyah Neon (Hyphessobrycon herbertaxelrodi)

Canlı Doğuranlar ailesi (Poeciliidae)  

Black Molly (Poecilia latipinna) Kılıç Kuyruk (Xiphophorus helleri) Lepistes (Poecilia reticulata) Plati (Xiphophorus maculatus) Velifera (Poecilia velifera)

Çiklitler - Yavrularını Büyütenler (Cichlidae)

Orta ve Güney Amerika Çiklitleri

Astronot (Astronotus ocellatus) Ateş Ağız Çiklit (Thorichthys meeki) Discus (Symphsodon discus) Festivum Bayrak Çikliti (Mesonauta festivus) Jack Dempsey (Cichlasoma octofasciatum) Melek Balığı (Pterophyllum scalare) Rainbow Çiklit (Herotilapia multispinosa) Sayika Çiklit (Archocentrus sajica) Severum (Heros severus) Zebra Çiklit (Cichlasoma nigrofasciatum)

Güney Amerika Cüce Çiklitleri

Altispinoza, Bolivian Ram (Microgeophagus altispinosa) Agassizi (Apistogramma Agassizi) Anomala Cüce Çiklit (Nannacara anomala) Biteniata Cüce Çiklit (Apistogramma bitaeniata) Borelli Cüce Çiklit (Apistogramma borellii) Kakadu Cüce Çiklit (Apistogramma cactuoides) Körkafa Çiklit (Laetacara curviceps) Ramirezi (Microgeophagus ramirezi)

Afrika Malawi Gölü Çiklitleri

Ahli (Sciaenochromis ahli) Auratus (Melanochromis auratus) Borleyi (Copadichromis borleyi) Johanni (Melanochromis johannii) Kırmızı İmparatoriçe (Protomelas similis) Likoma İncisi (Melanochromis joanjohnsonae) Mavi Zebra (Labidochromis zebroides) Paslı Çiklit (Iodotropheus sprengerae) Sarı İmparator (Aulonocara baenschi) Sarı Prenses (Labidochromis caeruleus) Trewavas Çiklit (Labeotropheus trewavasae) Venustus (Nimbochromis venustus) Yakop (Aulolonocara jacopfreibergi) Yunus Çiklit (Crytocara moori) Zebra Çiklit (Pseudotropheus zebra)

Afrika_Tangarika Gölü Çikletleri

Brevis Salyangoz Çikliti (Neoamprologus brevis) Brikardi (Neolamprologus brichardi) Frontoza (Cyphotilapia frontosa) Kalvus (Altolamprologus calvus) Leptosoma (Cyprichromis leptosoma) Limon Çiklit (Neolamprologus leleupi) Marlieri (Julidochromis marlieri) Moori (Tropheus moorii)

Orta Afrika Çiklitleri

Bufalo Kafalı Çiklit (Steatocranus casuarius) Mücevher Çiklit (Hemichromis bimaculatus) Kırmızı Mücevher Çiklit (Hemichromis guttatus) Kribensis (Pelvicachromis pulcher) Şeritli kribensis (Pelvicachromis taeniatus)

Asya Çiklitleri

Portakal Çiklit (Etroplus maculatus)

Sazansıgiller (Carp-like Fishes)

Botya, Clown Loach (Botia macracanthus) Dev Danio (Danio aequipinnatus) Japon Balığı (Carassius auratus) Kardinal Balığı (Tanichthys albonubes) Köpek Balığı (Epalzeorhynchos bicolor) Rasbora (Rasbora heteromorpha) Tetrazon (Barbus tetrazona) Zebra Balığı (Brachydanio rerio)

Çöpçü Balıkları(Catfish)

Bronz Corydoras (Corydoras aeneus) Corydoras Reticulatus (Corydoras reticulatus) Komando Çöpçü (Corydoras paleatus) Sterbai Koridoras (Corydoras sterbai) Üç Çizgili Koridoras (Corydoras trilineatus) Cüce Otocinclus (Otocinclus affinis) Dikenli Ancistrus (Ancistrus dolichoptera) Noktalı Vatoz (Hypostomus punctatus) Pengasus (Pangasius hypophthalmus)

Labirentli Balıklar(Anabantidae)

Beta (Betta Splendens) Cennet Balığı (Macropodus opercularis) Cüce Gurami (Colisa lalia) Mozayik Gurami (Trichogaster leeri) '' Doctor

Sevgiler Balıkseverler... 

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

ya sen neden bahsediyorsun allah aşkına kim latince ile ilgili bişe dedi yalan dan olayı saptırıyorsun

img

diamond

ÖZEL MESAJ

diamond;

Ben yalan söylemem hele insanların okuduğu bilgilendiği bilgi kaptığı bu ortamda..Söylemlerine dikkat et!!! No 

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

yalan söylemediğin belli sana bişe diyeyimmi hani şu saz arkadaşın vardıya emektar istanbullu olan biliyorum onun senle bi ilgisi olduğunu dan şimdi nick i değişti emekli istanbullu oldu hiç üzülmedim umarım zoruna gitmiyodur bura da bu yazıları alta çekmek için umarın güzel bilgiler yazarsın başlara kolay gelsin sana

img

diamond

ÖZEL MESAJ

diamond Hepsievcil  Forum kuralları gereği seninle kişisel yazım ,söylem,ve tartışma yazıları yazmaktan vazgeçtim.Sen devam edersen Site modulatörü sana gereken cevabı verecektir.

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ