Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
BROWNAE
Selam;
Karma çiklit akvaryumuna (500lt) tek bir tane erkek brownae aldım.Araştırma ve bilgilerime göre 3 dişi bir erkek olarak üreyebildiklerini biliyorum.Bu konuda fikri olan arkadaşların fikirlerini paylaşmak isterim.
cevap olarak aslında hemen hemen her çiklitin yanında dişi sayıca fazla konmalıdır ben akvaryumda bu balığı besledim özellikle erkekleri çok güzel renklere sahip üretiminde çalıştım ama yanında başka çiklit türleri olduğu için saçma saban yavrular çıktı sonra discuslara geçince bıraktım.
Selam diamond;
Bendeki erkek brownae 10cm boyunda çiftleşmeye hazır konumda renkleri gökkuşağı gibi resmini yakında yollarım.Kendi dişileri haricinde demek diğer çiklitlerlede çiftleşiyorlar. vay çapkın vayy.Bu daha güzel.. değişik tür elde etmek.Ben yinede 3 brownae dişisi alayım ne dersin diamond..
dişi almakla yetinmeyeceksin balıkları bir cins kolaysan iy olur şimdi diğelim diğer dişiler var erkek balığın çiftleşmeye hazır erkek devam lı kur halinde eğer balığın gerçek dişileri yumurtlamaya hazır değilse diğer cinslerden hazır varsa çifleşe bilir dişileri özellikle eşe atmadan çok iy yemler le beslemelisin bunu da unutma
deep bende Astatotilapia latifasciata üretirim yıllardır ve başka cichilidle çiftleşmedi henüz.sana diyebileceğim tek şey akvaryumda kli baskın erkeğin o olmasına izin verirsen hemen yavru alırsın.biraz sert olduklarını söleme me gerek yok sanırım.
Selam Dostum akademist;
diamondun yazdıklarını araştırmadan yorum getirdim.Brownaemin başka çiklitlerle çiftleşmesi olmıyacak bir durum gibi.Araştırmalarım devam ediyor ....
işte 5 dakkalık araştırma böyle olur derim bunları okuyunca neyacaksın derim bilgiler bana ait değil bakın isterseniz arkadaşlar yalan söylemiyorum bakın ve yorumlarınızı bekliyorum http://www.akvaryumlar.com/detail-bturleri.asp?id=48 diyecek son sözlerim bazılarını alttan yıkmak istiyorsun ama yapamazsın buna izin vermeyiz
ek olarak herkese anla dinle diyorsun akademis orda senin balığını anlatmamamış dediği başka tür balık senin balığın latince ismi Haplochromis brownae dir akademist teşekkür ederim
slm dimond (Astatotilapia brownae )ile (Haplochromis brownae )aynı balıktır. bendekide (Astatotilapia latifasciata) aynı gölün balığı sadece renk varyosyonları biraz farklı bendeki ile deep teki çiftleşebilir ama gidipte bir yunusla çiftleşmez yada imparatorla........ AKADEMİST