Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
yavru melekler
iyi gunler 8 gunluk melek yavrularım var kendi baslarına 40 lt lik akvaryudalar. anne ve babalarından ilk gun ayırdım (yiyiyorlar) anne ve babadan ayrıldıklarında 80 tane kadarlardı ama şimdi anca 40 sayabiliyorum olu balık ta gormuyorum ne olabilir yamyamlık yapabilecek boyutta olduklarını sanmıyorum ayrıca oluyorlarsa oluleri nerde. ve azalmalarını nasıl engelleyebilirim teşekurler (4 yıldır meleklerle ilgileniyorum cevap verirken goz onunde bulundurursanız sevinirim) iyi gunler tesekurler
Selam freefire ,
Su değerlerini kontrol et. Ph'ı yavaş yavaş 7'nin altına düşür ve akvaryum içine hafif bir mavilik verecek kadar metilen mavisi ekle.Piyasada baby foood diye tüp içinde krem şeklinde bir yem var onu dene..Ayırdığın akvaryumda şimdilik kum olmasın.
Sevgiler.
cevap kolay aslın da tamamen kendi görüşlerimin dir yavruların azalması hakında filtrenin içine baka bilirsin akvaryumda sünger filtre bile var sa bak yavrular güçlenmeden akvaryumu değiştirdiğn için yavaş yavaş düşe bilirler ayrıca ph ı falan sakın düşürme çok tehlikelidir günde 1,5 derecelik düşüş deşil yavruları büyüklerini bile götürür ardaş bu konuyla ilgili yani ph düşümü ile ilgili biraz açıklayıcı yazı yaz sa sevinirim ph la falan sakın oynama yem artemiya ver balıklar o yemi alamaz suyu bozarsın ve giderler biraz görüşlerimiz farklı olsada tartışmaya açılacak bir konu
teşekkur ederim ama ph dusurmeme gerek yok zaten 6.6 artemia veriyorun ayrıca yumurta sarısı da denedim ama pek basarılı olamadı. balıkları ayırmadım anne ve babayı cıkarttım balıklar gayet saglıklı gorunuyor ama hala azalıyorlar(30) pipet filtre kullanıyorum su berak onda da bişey yok zaten. anlamıyorum bu neden oluyor takip te edemiyorum(bu aralar fazla yogunum). tesekkur ederim cevaplarınız için yorum bekliyorum sagolun
filtrenin içini kontrol ettinizmi yavrular eğer ölüyorsa suda git git renkleri çürüdükleri için saydamlaşır göremeye bilirsiniz.Lamba yakım bakmayı deneyin
akşam bu cevapla ilgili cevap yazacağım
şimdi ph ı düşür demiş metilen mavisi at demiş metilen mavisini at derken çeşitli parazitler için at demiş olabir ama şu ph olayı yanlış balıklar zaten çıkmış yani yüzüyorlar suyun ph ı demek asitik yada bazik özelliğinin ölçümü demek burda diyelim ph düşürmeyi bilmiyor karşıda ki gidip hemen arıyacak ph ı ne düşürür test kiti alır ölçer ph 8 sonra arar ph ı neyle düşüriyim internette asitler falanla karşılaşır gider hemin asit alır ve şapdiye biraz dmker aldığı asit eğer sulandırılmamışsa ph çok hızlı etki eder ve düşürür bunu ayarliyamaz ve 1 derecelik düşürür bütün balıkları öldürür bunu anlatmak istiyorum diyelimki adam bilinli biraz gider diğital ph metre alır orantı kurar diyelim bir damla bu kadar düşürüyor oranı bulur yavaşça düşüş yapar ama su yine sertlik karbonat sertliği yüzünden ph yükselir bunla oynamak tamamen su kimyasını anlamadan geçer ve herkes bilmeyebilir benim demek istediğim ph ı düşür demiş niçin demiş uyarmamış tehlikelidir diye ben ph düşümü tedavisini yaparım onun için mi demiş bilmiyorum ama konturollü olarak çok yavaş yavaş faydasınıda söyliyim 6 dan yani ph 6 dan aşağı parazit yaşamıyor bunu da belirli bir süre tutmak lazım eğer ben bu tedavi şeklini birine önersem kesinlikle bilgi veririm ayrıva ph düşümü tedavisini yavru balıklara uygulanamaz bütük balıklar için uygun dur ben discuslara uyguluyorum olumlu sonuçlar aldım metilen mavisi işine gelince ben yavrular çıkmadan suda ki yunurta açılımını biraz daha ratatlatmak için çok az bir miktar da kullanırım o da çok az şidi bu üzün yazıdan sonra hakkın da yine yazılar yazacaksınız olumlu yada olumsuz deep gine orda alltlar da biryer de gülen adamlar şekiller çıkaracak biliyorum ama bu böyle burası form sadece soru soran insan bilgiyi almaz gezerler bakarlar arkadaş bunu yapmaya bilir 4 yıldır bunu besliyormuş ama başkalarının dikkatini çekebilir deep şimdi bana yazmaki yazdıklarım seni ilgilendirmez tabi ilgilendirmez ama yanlış sa ilgilendirir isterseniz hepiniz bana kartşı cepa alıp ama bu böyle biri soru sormuş deep bunu yapıyor yararlı olsun diye yadaa laf olsun diye bişeler yazıyor anlatmak istediğim bu buna karşı sizde duyarsız kalmayın (ya yazmış ama karşıdaki insan yapmaz bişe olmaz gibi bişe demeyin sakın)şimdi deep öğrendin ph zaten 7 nin altındaymış ne oldu balıklar kurtuldumu yok ben suyla falan oyna demedim sadece eski tecrübelerime dayanarak filtre bak dedim buda çözüm olmaya bilir ama lütfen forma sadece laf olsun diye yazı yazma ha hep yazdıkların yanlış demiyorum ama biraz daha dikkat edersen daha iy ilerliye biliriz.
hızlı yazdığımdan dolayı bazı hatarlarvarsa da özürdilerim
yavru çıktıktan sonra ph şı düşürmek banada tehlikeli geldiki zaten ph düşüşleri veya yüksek ph düşük ph yavrudan ziyade büyük balığı daha çok etkiler benim fikrim ve bilgimce ama eminimki deep inde yazarken düşündüğü bildiği bişey vardır çünkü oldukça bilgili bir arkadaş olduğunu düşünüyorum. bu yazdıklarım tamamen kendi fikrimdir kimse kendine veya başka taraflara çekmesin lütfen kimse herşeyi bilmiyor çok bilenede ödül verilmiyor bence daha relax olunabilir. insanların kalbi kırılcağına bir iki balık ölmesini yeğlerim teşekkürler.
Selam freefire ,
Melek yumurtaları ve yavruları su değerleri konusunda melek balıklarından daha hassastırlar. Melek balıkları ph 8'e kadar yaşayabilselerde yumurtalar ph 7'nin üstünde bozulmaya başlarlar yavrularda ölüm gözlenir.Su değerlerini kontrol et.Ph'ı yavaş yavaş 7'nin altına düşür..
Melek yavrularına doğrudan artemia vermek en doğrusu..Yavrular yüzdüğü anda artemia hazır olmalıdır.Dikkat edilmesi gereken tek şey tamamen yüzmeden verilmemelidir.Yoksa yeme yapışıp telef olacaklardır.
Sevgiler.