Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

CALVUS TROPHEUS İLE YAŞAR MI?

ARKADAŞLAR BENİM TROPHEUS AĞIRLIKLI AKVARYUMUM VAR. CALVUS BALIĞI İLGİMİ ÇEKİYOR. BU BALIK TROPHEUSLARIMLA UYUMLU YAŞAR MI ? BİRDE LELEUPİ EKLEMEK İSTİYORUM ? ŞÖYLE GENELLEME YAPARSAK TROPHEUS İL E UYUMLU YAŞAYABİLEN CİKLİT TÜRLERİ NELERDİR.CVP İÇİN ŞİMDİDEN TŞK EDERİM.

img

falco

21 yıl 9 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bu soruma niçin kimse ilgi göstermedi :((

img

falco

ÖZEL MESAJ

en azın dan balıkların üreme şekillerini inceleyerek uygun olup olmadığını az da olsa anlaya bilirsiniz

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

diamond kardeş niçin cevapların küçümseyici şekilde oluyor????? maymunkafanın diğer isminin buffalo kafa olduğunu bende biliyorum. calvusun yumurtalarını ağzında taşımadığını da öğrendim. bunları değişik sitelerde aramna motolarında ve BİLYAP ta da bulabiliyorum... İYİ DE OZAMAN SANA VE SİZE NE GEREK VAR ???? HEM SAZAN GİBİ her mesaja cvp vermeye can atıyorsun bilgiçlik taslıyorsun hemde bilmeyenleri küçümser tavırdasın...benim mesajlarımı bundan sonra SEN cevaplama ltf olurmu ....

img

falco

ÖZEL MESAJ

demek alın dın falco bey biraz daha beyinjimlastiği yanpanızı düşünüyordum ayrıca bu iki olaydan başka küçük düşürücü cevabımı gösterirmisin ayrıca bildiklerini soruyorsan daha neçin soruyorsun cevap vermemi istemiyorsan senin bileceğin iş sazan gibi atlama kelimeni hiç beyenmedim burda biri soru sordumu bilen cevap verir bunu unutma

img

diamond

ÖZEL MESAJ

cevabını bekliyorummmmm

img

diamond

ÖZEL MESAJ

yarın görüşmek üzere.....

img

diamond

ÖZEL MESAJ

tartısmayı bırakında bilgi verin biraz bilmeyen ark.falco ark tropheus akvaryumun varsa calvusu rahatca koyabilrisin yanlız ebatlara dikkat kucuk koyarsan olmaz tropheus sert balıktır cunku calvus ise sakin ayrıca saklanan hayvanlardır bunuda bildirim lelupiyide rahatca koyabilrisin yani tanganika sınıfını koyabilioruz fakat dedigim gibi saklancak yerin fazla olması ve ebatlar birbirine uyum gostersin yoksa cok fazla sorun yasarsın baska sorun varsa sorabilriisn

Balıkların uyumlu tür olup olmadıkları, üreme şekilleriyle belirlenemez. İlk bakılacak şey, hangi su şartlarında yaşadıklarıdır. İkinci olarak; Birbirleriyle geçinip geçinemedikleridir. Bir başka deyişle, birbirlerine saldırıp saldırmadıklarıdır. Üçünçü olarak; beslenme şekilleridir. Ana kriterler bunlardır. Bunlardan yola çıkarak açıklarsak: 1. İki tür de aynı gölden geldikleri için: uyumlu, 2. Bu balıklar birbirlerine saldırmaz, ancak tropheuslardan yavru almayı düşünüyorsan çok zor olabilir. Calvuslar harika bir avcıdır. Yavruları yemeleri kuvvetle muhtemeldir. 3. Biri etçil, diğeri otçul denebilir: uyumsuz. Bunlara bakarak kendin ölç-biç ve karar ver. Ben, ikisini birarada yaşattım. Benim de çok beğendiğim iki türdür. Ayrıca yaklaşık 700 litrelik bir akvaryumda ikisini birlikte tutup yavru alan birini de gördüm. Tavsiyemi sorarsan: tropheusların yanına maymunkafa haricinde bir tür koymazdım. Hatta tropheuslardan da sadece tek tür beslerdim. Umarım yeterince yardımcı olmuşumdur.

img

fawoox

20 yıl 1 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

SAYIN DİAMOND SEN ŞİMDİ BENİM ZEKAMI BEYNİMİ Mİ SORGULUYORSUN? SEN BALIKLARLA FAZLA HAŞIR NEŞİR OLA OLA BEYNİN KÜÇÜLMÜŞ BALIK GİBİ DÜŞÜNMEYE BAŞLAMIŞSIN. BURADA SORU SORULUR VE BİLEN CEVAPLAR ÖYLEMİ VE SEN ÇOK BİLEN ZATI MUHTEREM Mİ OLUYORSUN.BİLGELİK ALÇAKGÖNÜLLÜ OLMAYI GEREKTİRİR.SENİNLE POLEMİĞE GİRMEYECEĞİM ÇÜNKÜ SEVİYEN AKVARYUMUN YARI ÇAPIKADAR. SEN BİLGİNİ SENİN GİBİ PROFESYONELLERLE TARTIŞ OLUR MU.BENİM GİBİ AMATÖRLERİN SENİN GİBİLERLE İŞİ OLMAZ.

img

falco

ÖZEL MESAJ