Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

balığım hastamı?

arkadaşlar benim japon balığı akvaryumum var 2 yıldır bakıyorum.şimdi bir japon hastamı bilemiyorum yemesi iyi fakat hep suyun üstünde duruyor nedir anlamadım bazen sendeliyor yüzerken ama dış görünümü gayet iyi su yüzünde durması szice bir hastalıüının belirtisimi.bilgileinizi beklyorum.şimdiden çok tşkler.

img

bergis

19 yıl 4 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

HAWA MOTORUNU ÇOK ÇALIŞTIR WE SEN YİNEDE Bİ WETERİNERE GÖSTER... SAYGILAR...

img

tolga91

19 yıl 5 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

tamam arkadaşım çok sağol.

img

bergis

ÖZEL MESAJ

balıkğınız suyun üzerinde durması bazı şeylerin belirtisi olabilir arkadaşın da dediği gibi havası az olmuş olabilir vaya akşamları akvaryumunuzun ışığını fazla süreyle açıyorsanız balık gereğinden fazla enerji harjıyor ve bu nedenle normal olarak dinleme iyhiyacı hissede biliyor.Daha başka olarak balığınız kabız olmuş olabilir karnın da son zamanlar da bi şişlik varmı?

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam bergis ;

Japon balıkları bildiğim akvaryum balıkları arasında en fazla oksijen gerektiren türdür.

Doğasında soğuk sularda yaşamak var olduğundan dolayısıyla soğuk sularda oksijen fazla olacağından gereksinme nedeni ortaya çıkar.

Ama aynı zamanda az oksijende hemen ölmez, sadece kafagelişimi ve yüzgeç uzatması yavaş olur.Sürekli oksijen azlığında hareketleri yavaşlar ve kıpırdamadan durup daha az oksijen harcamaya çalışır.

Filtreyle havalandırma yapmaya çalışmak japonlar için yanlış, ufak partikillere bölünen hava kabarcıkları su akımıyla sürüklenmekte ve balığa direk ulaşmakta yani balığın direk havayla temas etmesine neden olmakta buda solungaçlar için ve ayrıca büyük yüzgeçli japonlarda kuyruk parçalanmasına neden olmaktadır. Thumbs Down 

Çaresi havalandırmayı sadece hava taşlarıyla yap ve akvaryumun sağ ve sol kısa kenarlarına boydan boya hava taşı döşe.Japonu karma akvaryuma koyma.Suyu mümkün olduğunca soğuk tutabileceğiniz yere akvaryumu yerleştir.

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

verdiğiniz bilgiler için çok tşk ediyorum arkadaşlar.bugün farkettim kuyruklarında yırtılmalar var tel tel değil ama sadece yırtılma tarzında.demekki oksijen açlığı çekiyorlar anladığım kadarıyla.hava motorunla hava vereceğim sadece.çok sağolun arkadaşlar.sağlıcakla kalın

img

bergis

ÖZEL MESAJ

suyu biraz serin tutmanda fayda var..zaten evlerimizde kaloriferler yanöaya basladi coktandir..japonlar icin oda sicakligi yeterlidir.ancak cok soguk havalarda ve gece isitici tercih edebilirsin..birde asiri yemleme yapmis olabilirsin farkinda olmadan.akvaryum kucukse buda amonyak gibi istenmeyen gazlarin olusumuna yol acar.birde iyi bir filtrasyon yoksa oksijen fakirligine yol acar..bunlari bir gozden gecir derim..sevgiler...

img

hekim_mert

19 yıl 5 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sağolun.ilginize tşkler.

img

bergis

ÖZEL MESAJ

Selam bergis ,

Rica ederim.Yalnız yukarda söylediğim gibi havalandırmayı hava taşlarıyla yap! Thumbs Up 

Sevgiler.

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

oksijen yetersizliginden kaynaklanabilir...agzını su yüzeyine açıp kapama falan yapıyor mu?akvaryumda başka balıklarda varmı onların durumu nasıl...yada diamond un dedigi gibi karnı çok şiş falan mı? bu soruların cevabı bizleri neticeye götürecektir...

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ