Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

beslediklerimiz hayvanda diğerleri değilmi?

arkadaşlar sizce bi hayvanı beslerken diğerini katletmek ne kadar doğrudur?forumlarda okuyorumda piranayı lepistesle besleyenler yada yılanı fareyle besleyenler vs çok var.Sakın doğanın kanunu gibi saçma sapan bi gerekçe getirmeyin.He bana derseniz yılanımı salıyorum tarlaya fareyi kendisi buluo o tamamdır.fareyede bi kaçma şansı tanınmıştır.eşit koşullarda tam doğanın kanunları işliyodur.ama sen at pirananın yanına japonu lepistesi sonra doğanın kanunu de bu olmaz!Sizin fikirlerinizide çok merak ediyorum.

img

kedi_mania

20 yıl 2 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Fikrinizi kısmen desteklemekle beraber kendimi düşüncemi de belirtmek isterim. Evdeki ciklitimi zaman zaman solucanla beslemek zorundayım. Bu balıklarımda maalesef solucanları bahçede kendileri toplayamıyorlar.Şimdi biz evimizde hayvansal ürünler tüketiyoruz. Bu tavuklar çiftliklerde yetiştiriliyor.Bu tavukların suçu ne ? Onları doğada eşit koşullarda avlamamız mı gerekiyordu. Zira yediğimiz hamsileri de illaki bizim mi karadeniz de avlamamız gerekiyordu doğa kanununa uygun olması için. Bunların yazarken piranhanın illaki canlı japonla beslenmesini destekliyorum gibi bir sav çıkmasın ortaya.Ancak bazi canlıların hayatlarını doğal ortama yakın sağlıklı sürdürebilmeleri için bazı canlılarsan fedakarlık etmek gerekiyor. Diye düşünüyorum. Saygılar

img

falco

21 yıl 9 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Falco''ya kesinlikle katılıyorum... Saygılar...

img

tolga91

19 yıl 5 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam;

Falco'ya katılıyorum. Buffet:))

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

karar verdim.bende falco ya katılıyorum .)

img

kedi_mania

20 yıl 2 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

canlı yem olmazsa olmaz benim için,

kendi_mania bu düşünceni kimseye bir faydasıolmaz gerçi falco nun dediklerine sonradan katılmışsın ama :)...

Her zaman deriz ya bu balıkla hangileri yaşar hangilerini yer...ve ona göre o balıkları uzak tutarız...bu dogru ama herzaman derim ben dogal ortam diye, yani balıklarımızı en uygun koşullarda yaşatmak...eger akvaryumunuza bu düzenekleri saglarsanız beslediginiz balıklara yem olabilecek balıkları akvaryumunuza koymanızı tavsiye ederim...çünkü iyi düzenekli bir akvaryumda bir çok girinti çıkıntı ve oyuklar olmalı bitkiler de tabi...bu ortam yem balıgın kaçmasına, saklanmasına olanak saglıyacaktır zaten...bir yandan onun yaşamasıı saglayın(yaşadıgı sürece onada yem vermelisiniz) ama diger yandan da yem olmasını yalnızca isteyin yani siz bir şey karışmayın o noktadaan sonra...işte böyle yapılırsa ortada hiç yanlış olmaz...tabiki balıgı kabak gibi balıgın agzına koymak yanlış bir tutum...ben herzaman yem olarak koydugu balıgın kaçmasına olanak saglamışımdır.ama hiç biri kurtulamadı :)...balıgınız şimdi yemezse sonra yer...Eger akvaryum büyükse koydugunuz yem balıklar  üremeye de başlar ve olay tam dogal olur degli mi?

sana bu konuda bende katılıyorum falco..çok harika bir açıklamada bulumuşsun...

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

hemfikir arkadaşların yazılarını okumak keyif verici. ben birçok eleştiri yazısı gelir diye düşünmüştüm. Eyvallah arkadaşlar..

img

falco

21 yıl 9 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaslar ne demisler buyuk balık kucuk baligi yer bizde onu yapıoruz challengerlarıma ve arowanama balık veriorum cunku buyukler ve zevkli ayrıca challengerlarıma ayriyetten bide civciv takviyesi var bu baska bisey benim zevkim istediginiz yorumu yapın buna haklısınız ve bide yılanıma fare veriorum cunku onla beslenio zaten normalde evcil fareler kobay ve yem amaclı uretilmislerdir yani hersey yolunda ok

crano nasıl bi akvaryum yapabilirsinki doğal ortamları yaratılabilsin.kaç tonluk akvaryum gerekir bunun için bu nasıl sağlanabilir.Ve buna nasıl doğal diyebilirsin.eğer öle olsaydı piranalarla lepistesler aynı ortamda yaşarlardı doğada da.Allah hepsi için ayrı bi yer vermiş gibi gelio bana.Zaten bu soru garip bi hal aldı.Falco ya katılıorum.Benim karadenizde balık aramam pek garip olurdu.Ama bi astronotla japonun yanyana koyulma olayını kabul edemiyorum bi türlü.yani bundan zevk almakta kişisel bi sorunmuş gibi gelio.Ne yani televizyonda pitbull''la kurt köpeğini dövüştürdüklerinde ayaklanıyoruz (çünkü sonuç belli) yada bu çinli eşşeklerin yaptıkları için imza topluyoruz vs. buna okey mi dionuz.bu çinlilerin yaptığındada bi acı var.japonlarda zınk die ölmüo acı çekiolar.ikisindede eti ziyan olmuo.Burda epey bi karıştım açıkçası.ben falcoya katılmaya devam ediyorum.

img

kedi_mania

20 yıl 2 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

kedi_mania bende farklı bişey demedim zaten bak falcoda hem fikir arkadaşların yazısını okumak keyif veriyor demiş zaten...

tabiki hiç bir zaman dogal ortamları yakalamak mümkün degildir...benim amacım herzaman dogala yaklaşmak olmuştur bence sizlerinde olmalı bunuda, bu konudaki herşeyde yazarım...bu arada bilmen gereken bir şey var balıkların sinir sistemi yok denecek gibidir hatta yoktur yani acı falan çekmezler...koyacagın yem balık kendini korumaya çalışacaktır ve saklanmak isteyecektir bunu unutma ve sen ona bu koşulu saglamak zorundasın yani onun girip digerlerinin giremeyecegi onun saklanıp digerlerinin bulamayacagı bir yerler olmalı, ben bunu anlattım ve burada hiç bir yanlış yok...bir kez daha düşün....

Mercan Shark kardeşime gelince,, sana zaten ne desek sen devam edeceksin...hadi balıkları anladık da civcive fareye yazık degilmi...zaten bu balıkların bulabilecegi rastlayabilecegi bir canlı degilki bunlar...ama bu civcivi kasaptan piliç olarak alıyorsan o ayrı ama hiç sanmam sen canlı canlı atıyorsundur...şşş bu arada benimkilerde o seviyeye geldi nerdeyse haberin olsun ama ben senin gibi şeyler düşünmüyorum...hadi grsz kendine iyi bak...

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ