Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

canlı yem - 2.sayfa

bu akvaryumcularda satılan kurlar haricinde başka canlı yem ne önerırısınız arkadaslar o satılan kurtlarda parazit olduğunu duydum bır de ne zaman versen akvaryumda kasıntı coğalıyor yaklasık 1.5 haftadır vermıyorum gayet ıyı durumdalar balıklar buyuk en küçüğü 8 cm ne verılebılır

img

maviimparator

19 yıl 11 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

deep deep deep,

sen herzaman ezbere bilgiler veren birisin bunu herkes biliyo yani tecrübe için senden asla bahsedilemez bunu canlı yeme kullanmama degişindende herkes anlıyo...dengeli beslenme için canlı yem şarttır..bunu bilmeyen balık beslememeli yada bilmeyen bilip öyle beslemeli ama biliyorum şimdi sen yine gereksiz şeyler savunacaksın neyse......bana göre balıktan anlamıyorsun her cümlen bunu ifade ediyo kusura bakma..

sevgili maviimparator,

http://www.hepsievcil.com/app/KoseYazarlari/Crano/CanliYemler.aspx bu link sana yardım edecektir merak etme..

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

deep bu linke sende bir göz at hatanı anlıyacaksın :)

img

crano

ÖZEL MESAJ

kurtlar lagim gibi sulak ve pislik dolu arazilerden toplanir ve kultur edilir.bu nedenle arkadaslarin soyledigi gibi ic parazit ve daha nice hastaliklari tasima riski cok fazladir..fasteagle in onerisi gibi kesinlikle dondurulmus yem kullan derim..hem yuzlerce cesidi var..tercih senin.tek tip beslememi yoksa dogadaki gibi bir cesniş mi???..bence ikincisi sevgiler

img

hekim_mert

19 yıl 5 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

crano;

Senin seviyene inmeme kararı aldım. Doctor Yazdıklarımı oku faydalan öğren.Bana cevap yazma ,sus sadece..Çünkü okuduğunu anlama gibi bir meziyetin yok...Kitap oku diye sana kaç kere söyledim.Hadi onu geçtim napayım kulağınımı çekeyim.Bari burda yazılanları doğru dürüst oku anla öyle yorumla...Senin seviyene inerek forumdan atılma gibi bir niyetim yok!Bunu forum denetmenleri ve yöneticileride böyle biliyor..Kafana göre aralarda takıl benle aşık atmaya kalma.Sen bana erişebilecek kapasitede biri değilsin.HİÇ BİR KONU VE KONUMDA!

Anladın!..

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

evet arkadaşlar vuran vurana çok güzel gidiyoruz bu canlı yem işi biraz uzadı gibi son olarak yazılan bütün cevaplara cevap gelir bunu unutmayın bu konu da iki grupta haklı konu ile ilgilimi görüşlerimi sorarsanız canlı yem kullanırım tabi çeşitleri ve kullandığım balıklar çeşitlilik göstetir dediğiniz gibi bazı canlıyemler lağım derecesinde kötü ortamlar dan toplanır örnek veriyim tubifex çok tehlikelidir kullanmasını bildikten sonra kulana bilirsiniz kesinlikle discuslara vermem sterilize ettikten sonra çiklitlere canlı doğurganlara veririm iki yıl problem olmadı sterilize edilişi akan su yun içerisinde bekletirim midelerini yani sindirim sistemlerini boşaltırlar ve kullandığım balıklara her ihtimale karşı 15 günde bir iç parazit hedavisini uygularım tabi hafif dojazda

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar ben kurt kullanın demiyorum aten bende kullanmam igrenç kokuyo...canlı yem sadece kurt demek degildir ve burada canlı yem kullanma diyen arkadaşı bilgilendirmek istedim..böyle bir şey yok cichlidler için canlı yem olmazsa olmaz denilebilecek gibidir...tabiki canlı yem vermeden de yaşar ama nasıl yaşar...dengesiz beslenim yüzünden daha çabuk hasta olur ve gereken proteninleri alamadıgı için gelişimi yavaş olur ve iyi beslenen aynı cinsiyle aralarında daglar kadar fark olur...

bir insanı düşünün hiç et yememiş yaşayabilirmi evet yaşar...ama etten alması gerekenleri başkaşekilde karşılamak zorundadır...balıkların bçyle bir tercihi yok onların nasıl yaşaması gerektigi bizlerin elinde...

deep,

benim hiçde seviyesiz biri olmadıgımı biliyorsun.....kendini kandırma burada herkes neyin ne oldugunu biliyo bilmiyorsa ögretirirz gerekincede ögreniriz...beni tanımıyorsun ki hiç bir konuda yazmışın...beni tanısaydın böyle konuşamazdın yani herkesin düşündügü gibi yalnızca balık manyagı degilim....

Saygılarımla,

Crano

img

crano

ÖZEL MESAJ

Laser Gun ROTFL:))) 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

görüşlerine katıkmakla beraber orda canlı yemler adı altında sace tehlikelilerinde biri olanı hakkın da bah settim

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

maviimparator ben daha önce çiklit (yunus mavi imparator, iceman, sarı prenses, yaprak) beslerken elmadan armuttan çıkan bütün kurtları, yakaladığım sinekleri falan atıyordum. Nerdeyse havada kapıyorlardı. Ayrıca bazen de karides ve somonu da ince ince doğrayıp attığım oldu. Yiyorlardı. Hiç bir zararını da görmedim. Ne besledini bilmiyorum ama sana tavsiyem ya kendi hazırladığın taze yemleri, ya da dondurulmuş olanları kullan. Su piresi iyidir ama akvaryumcularda pek bulamıyorum ben. Ben daha ekonomik diye Astra nın büyük boy kutusunu alıyorum. Ama onunda kapağını açıp kapatırken vitaminler azalıyor. Vitamin aldım yemlere döktüm onu da balıklar sevmedi. Yani kısacası canlı yem gerekli ama temiz olduğu ölçüde.

img

sakarmeke

19 yıl 4 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ