Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

canlı yem

bu akvaryumcularda satılan kurlar haricinde başka canlı yem ne önerırısınız arkadaslar o satılan kurtlarda parazit olduğunu duydum bır de ne zaman versen akvaryumda kasıntı coğalıyor yaklasık 1.5 haftadır vermıyorum gayet ıyı durumdalar balıklar buyuk en küçüğü 8 cm ne verılebılır

img

maviimparator

19 yıl 11 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam ben akvaryumumda resif tarımsal ürünlerinin dondurulmuş yemlerini kullanıyorum gayet memnunum sanada tavsiye ederim.

img

fasteagle58

19 yıl 11 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

eğer verdiklerin tubifex ise içlerini boşatıp vermeliydin ama kullanmamakla en iyisini yapmışsın diğer canlı yemler su piresi oldukça besleyicidir ayrıca mikro kurt beyaz kurt kültürleri bu lup ürete bilirsen çok yardımcı olacaklar dır canlı yem konusun da

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam maviimparator,

Ben olsam canlı yemi hiç kullanmam.Parazit tehlikesi var.Kaliteli yemlerin protein olarak zengin olanlarıda var.Bitkisel olarak zengin olanlarıda var.Önemli olan tek düze yemleme yapmamak.Farklı karakterdeki yemleri, balığın beslenme rejimine uygun kullanabilmek....  Thumbs Up

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Parazit tehlikesi olabir ama canlı yemin cinsini yaşadığı ortamı üzerlerindeki paraziti nasıl etkisiz hale getirile bileceğini bilsen bunları söylemezdin umarım bunu taze et olarak düşünün piştiksen sonra kalorisini kaybeder daha az besleyici olur ben bunu yaptığın gözlemler sonucu gördüm bir akvaryumu iki bölüp aynı zamanda doğmuş balıkların bir kısmını canlı yem diğerlerinide dediğingibi protein açısından fazla kaliteli yemlerle besledim 3 ay sonra gördümlerimi umarım tahmin edebiliyorsundur amaç canlı yem balığın cinsine göre bünyesine uygun olası ve güzel siterilize edilmesi

img

diamond

ÖZEL MESAJ

Selam ;

Balıkları riske atmanın sonucu tehlikeli!Ben derim ki ;doğrudur iyi sterilize edilmiş hijyenik koşullarda korunabilen canlı yemler verilebilir ..ama en kolay ve sağlıklı olanı tetra-sera vs gibi kaliteli yemleri balıklarımıza vermek Pizza Parlor 2:)))

Sevgiler.

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

o zaman tecrübeli ve kendin emin kişiler bu yemi kullanmalıdır diye yazmalıydın yanlışmıyım

img

diamond

ÖZEL MESAJ

Yalnışsın diamond ROTFL

Tecrübeli ayrı kavram kendinden emin olmak ayrı kavram..Bu söylemlerini sen yaz.Benim yazdıklarıma elbette yorum, eleştiri getirebilirsin ama; Şunu bunu yazmalıydın türünde söylemin yalnış..Kendinden emin olmak başlı başına yalnış her konuda...Tecrübe desen akıllı olmaya bağlı kimisi 30 senede tecrübe sahibi olamaz.Kimi iki günde çakar mevzuyu  Doctor :))İLLA Canlı yem kullanmak arkadaşlar varsa alın bir petshoptan yada doğadan toplayın,yda kendiniz üretin.(bunlar ayrı forum konuları)Daha sonra steriliz cihazına sokun (arama motorlarından bulabilirsiniz)Tecrübe,bilgi,kendinden emin olmak ROTFL felan gerektirmez.Güvenle verin balıklarınıza Money :))

Sevgiler.

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

sana birşey diyeyim mi niyetim şimdi işibüyütmek değil sen kendine göre haklısın ben kendime göre burda insanlara bieşer öğretmeye çalışıyorum ya insanlar ilgisiz kalıyor yada olayları saptırıyorlar sıkıldım diye bilirim form daki insanların amacı belli mesela sen bişer yazmışsın forma giren çıkan sayısı binler ce bir kişi bile ilgilenmek istemiyor bizler burda bi nokta da sesimizi duyurmak istiyoruz bilinçlendirmek istiyoruz ama kimene gerçekten boşa kürek çektiğimi anlamaya başladım bu heralde form daki arkadaşların ilgisizliğindendir ayrı bi başlık açmak lazımdı fazla dikkat çekmesindiye burya yazdım

img

diamond

ÖZEL MESAJ

arama motorunu kullanmak isteseydim rahat bir sekilde kullanabilirdim fakat buradaki arkadaşların tecrübesine güvendiğimden bu forma yazıyorum hem bu sıtenın amacı nedir sizce bence bılgı paylaşımı burada yaşanmıs olaylardan örnekler var hastalıklar yemler ısı motor vs.elbette arama motorları işe yarıyor ama bana göre burası daha sağlıklı hemde duzeylı dostluklar ediniyorsun

img

maviimparator

19 yıl 11 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ