Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

küçük akvaryumda ısı - 2.sayfa

5-6 litrelik küçük bir akvaryumun su sıcaklıgını nasıl yükseltebilirim, bir fikri olan varmı? Mesela 30 dereceye?

img

yipir

19 yıl 11 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selamlar herkese... yipir bey ne balığı besliyorsunuz  yazarsanız  dağa çok yardımcı olunacağını düşünüyorum akvaryumunuzun kapağı varmı varsa ışık tertibatı mevcutmu yazarsan dağa sağlıklı yardım etme şansımız  olur saygılar

img

baron53

20 yıl 1 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bence 5-6 lt lik bir akvaryuma degmez dedikleriniz...ne beslersen besle balıuklarına işgence yaşatırsın bu ebatlarda...ben olsamkurt falan beslerim..ya arkadaşlar neden anlamıyorsunuz evcil balıklarımızın hayatı önce Allah a sonra bizlere baglı o yüzden ne yaparsanız yapın rahat ettirmek için onları..dogal koşulları veren akvaryum en güzel akvaryumdur isterse 50 lt olsun isterse 1500 lt hiç farketmez..

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sevgili Crano öncelikle sunu söylemeliyim, herkes sagolsun fikirlerini ilettiler. Yaparım yada yapmam, deger degmez bu benim bilecegim bir sey. ikincisi ben o begenmedigin 5-6 litrelik akvaryumda (Normalinde 12 litrelik) 1 erkek beta besliyorum. Balıkta hayatından memnun gorunuyor. Ben bu baligi aldigim yerde neredeyse idrar kabı gibi bir şeyin içinde yaşıyordu. Böyle bir soru sormamında nedeni ilerleyen zamanlarda belki yanına bir dişi alarak üretebilirmiyim diyeydi. Tesekkurler.

img

yipir

ÖZEL MESAJ

yipir kardes crano olmasi gerekeni soyledi sna neden celalleniyosun ki???...dogrusu odur...bak oturup faydali olabilmek icin herkes birseyler yazmis.senin tepkine bak..olmamis..o zaman bildigini yap demekten baska birsey kalmiyor...sevgiler...

img

hekim_mert

19 yıl 5 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sevgili mert kardes, yaziyi dikkatle okursan zaten bana soylenen bir sey yok. Umurumdada degil ayrica kisisel seyler. İsteyen istedigini söylemekte serbest sonucta. Cranonun dedikleri bana cevap yazan arkadaslari bagliyor, bunlardan bir taneside sensin. bence 5-6 lt lik bir akvaryuma degmez dedikleriniz...

img

yipir

ÖZEL MESAJ

sunu yazmayi unuttum. Zaten benim burada kimseyle dalasmak gibi bir niyetim yok. Ben genel anlamda bu siteyi sadece okumak amacli kullaniyorum. Zaten mesaj sayisindanda anlarsiniz bunu.

img

yipir

ÖZEL MESAJ

neden böyle bir tepki verdin anlamış degilim..kendin yazmışsın balıgı aldıgın yerde idrar kabı gibi bir yerdeydi diye bunun sebebi de o aldıgın yerin sahibinin hiç bir şeyden çakmadıgıdır..o öyle bir yanlış yaptı diye sende yapmak zorunda degilsin..tabikii senin bilecegin bir iş ama madem sen bileceksin buradan fikir istemenin bir alemi yok dostum..balık mı üretmek istiyorsun olmaz işte o akvaryumda olamaz...ben sana gerçegi yazdım sen karşı çıkıyorsun...lütfen balıgınıza eziyet etmeyin..

mademki balık besliyorsun elinden geldigince balıgına uygun koşulları saglamalısın hae tabi senin bilecegin bir iş bu, istersen saglama ama böyle yaparsan ne balık üretebilirsin nede birşeylerin birikimi olabilir sende..ben sana olması gerekenleri yazdım...

benim düşüncelerim ve sana fayda getirecegini düşündügüm yazılarım bunlardır istedigini yapmak tabikii senin elinde...

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bu sayfalar bizler fikirlerimizi yazalim diye var..isteyen gonlunden geceni yazar..yanlis birsey varsa oturup degerlendirilir vede dogrusu sunulur.yanlis yapanda almak isterse alir birseyler..bu kendi ozgur iradesidir vede en dogal hakkidir..bence yipirin bu tavri yanlis..kendi fikrim kimse kizmasin..sevgiler

img

hekim_mert

19 yıl 5 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sevgili Crano; "balık mı üretmek istiyorsun olmaz işte o akvaryumda olamaz..." diye yazmissin fakat http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=1&FRef=45&BRef=14195 linkteki sermet kardesin yazdiklarini bir okursan sevinirim. Bu durumda ben kime inanmaliyim. Ben yazimda benim bilecegim is dedim herkes ustume cullandi. Milletin dedikleri birbirini tutmuyorki. Bende yazilanlardan bana uyani alirim, ister yaparim ister yapmam. Hepinize tesekkurler.

img

yipir

ÖZEL MESAJ

burda karışmış bir durum var balıkların kendilerine uygun üretim yöntemleri,istediği su koşulları yer büyüklüğü yani krndilerinin doğasında olan sağlamamız gereken bazı şeyler vardır şimdi o den li küçük hacimli bi su kütlesinde her balığı üretemezsin mesela link verdiğin yerde arkadaşın dediği gibi beta ürete bilirsin ama diyelim bi discus,melek üretemezsin yani balıkların istedikleri su koşullarını uygulamak size bağlıdır bunu en iy şekilde yaparak balıklarınızı sağlıklı besleyelim.

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ