Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
küçük akvaryumda ısı
5-6 litrelik küçük bir akvaryumun su sıcaklıgını nasıl yükseltebilirim, bir fikri olan varmı? Mesela 30 dereceye?
kucuk akvaryumlar basta ortam ısısı gibi dis etkenlerden cok cabuk etkilenirler.kalorifere yakin bir yere koyabilirsin ama uzerine degil tabiki...sevgiler.
oturdugumuz apartmanda ısınma merkezi sistem oldugu icin gece kaloriferi sonduruyorlar. Isıyı sabit nasıl tutabilirim. ısıtıcı benim icin cozum olurmu? Ve küçük akvaryumlara uygun ısıtıcılar varmı?
tabiki kucuk ısıtıcılar var.baska turlu sabit tutman zor.kitaplarda falan soyle yazar: eger cok sayida akvaryumunuz varsa ve uretim yapiyorsaniz tanklarin bulundugu ortamda geceleri yada surekli sabo yakin.boylece elektrikten daha az maliyet olur derler.ama buda sana pek ekonomik olmaz.bence kucuk bir ısıtıcı al derim.yada akvaryumunu degistirip biraz daha buyuk birsey al.50 lt.lik falan...ugrasmasi daha kolay olur.sevgiler
arkadaşım bende aynı sorunu yaşamıştım bazı marka ısıtıcılar unistar gibi diyerlerine göre daha dayanıklıdır vede kumun altına yerleştirebilirsin ben öyle yaptım şu anda hiç bi sorunum kalmadı fakat ısı seviyesini 18 20 derece gibi ayarlarsan sana istediğin gibi 30 derecelik sıcaklıgı sağlar ufak akvaryumda...
tesekkur ederim. :)
vay hurricane kardesim gelmis...
akvaryumu daha doğrusu içinde balık yaşayan bir canlıyı hiç bir şekilde kaloriferin yanına yada yakınlarına bırakamazsınız ısı kalorifer 24 saat yanmadığı için ısısı bir yükselip bir düşer bu yüzden balık ölür 6lt bir suya ısıtıcı da önermem gördüğüm en düşük ısıtıcılar 15w 25w bunlar o suyu 40 derece yetmeye yeter bu yüzden olmaz termostatlı ısıtıcıyıca 25 derece ye ayarlıyarak 30 dereceye çıkarmak mantıksız çünkü ısıtıcı suyu çabuk ısıtıp söneceğinden zaman la termostat ayarını bozar ve en sonunda suyu kaynatır en iyisi büyük akvaryum olmak akvaryumun büyüklüğüne göre 50lt 50w 100lt 100w bu orantıda ısıtıcı kullanıla bilir
guzel kardesim kaloriferin uzerine koy demiyorumki zaten.akvaryum kucuk oldugu icin ortam ısısından cok cabuk etkilenir dedim...iyi okuyalim drim
ısıtıcılar ayarlanan dereceye geldikleri an durdukları için bu anda cam kısmıda çok yüksek ısı sığasına sahip olacagı için sapma çok büyüm miktarda olacaktır. su nekadar artarsa sapmada okadar azalır