Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

kavga çıktı - 2.sayfa

yunus seker pembe sarı ve kırmızı imparator iceman türü karma bir akvaryumum var birbirleriyle gayet iyi geçiniyorlar dı taki kırmızı imparatoru getirene kadar kırmızı imparatorla sarı imparator bir kavga içindeler cam bölme ile ayırdım dişi oranları gayet iyi ama sarı imp. kırmızıyı rahat bırakmıyor (erkekler)sizce alışırlarmı yoksa ayrımı beslemeliyim.akvaryum 1 mt balıkların boyları 6 cm yetişkin balıklar

img

maviimparator

19 yıl 11 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

hekimmert tabiki dostluk baki kalır ufak yanlış anlamalar herzaman olur.diamond bilgiler için saol fakat bir sorum daha var akvaryumcularda görüyorum üretim akvaryumlarında her cins karma ciklet var hepsinin rengi yerinde sadece tek tür iki erkek içimi geçerli bunlar yani benim yunuslarımda mı bir zaman sonra rengini kaybedecek imparator yüzünden yada sadece imparatorlar arasında mı renk kavgası olur

img

maviimparator

19 yıl 11 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ortamda dişi varsa herzaman kavga olur.imp.lar agresif hayvanlardır.ortama yeni erkek girdiği zaman ev sahibi pek misafir perver davranmaz o yüzden akvaryumun küçükse öldürene kadar saldırı devam eder.o yüzden baskın erkek renk gösterir. diğerinin rengini yitirmesi bu yüzdendir.yunuslarda aynı durum söz konusu değildir.yunuslar doğuştan renklidir.aynı sarı prensesler gibi.

slm maviimparator,

cichlidler herzaman birbirleri içerisinde rekabette bulunurlar eynı cins olsalar dahi..mesela benim akaralarım kendi arlarında herzaman kavga eder ama bunu birzararı yok benim tabi bazaen su sesleri canımı sıkıyo...bırak kendi arlarında kavga etmeyi cama biri yaklaştıgında yüzgeçlerini kabartıp cama sert hareketlerde bulunuyo neyse bu ayrı bir konu...bazı blıklar agresif davranışlarıyla çevresindeki balıkların canını sıkar..yunus ve şeker pembe imparatorlara kıyasla çok daha sakindir...bence sen sarı ile kırmızı imparatorları bir arada tekrar tutmaya çalış bakalım bu kavgalar ne kadar sürüyo..ama kırmızı sarıyı agzı ile yakalayıp ters düz edebiliyosa hemen ayır..bu durum daha çok büyük balıklarda görünür ve kesinlikle unutma boyut farkı çok önemlidir inşallah bunun bilincindesindir...

yunuslara gelince onlar zaten herzaman renk degişikligine ugrar...herhangi bir heyecan korku karşısında yada çiftleşme dönemlerinde renkleri açılır ve benekleri bariz belli olur...

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

akademist ve crano hakli...bence az erkek cok disi olmali..cunku erkek en iyi benim diyerek govde gosterisi yapacak..

img

hekim_mert

19 yıl 5 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ