Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Merhaba arkadaşlar yeni akvaryum nasıl olur sizce? - 2.sayfa
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar akvaryuma tamamen yabancıyken bir arkadaşımın tavsiyesiyle bu su dünyasına girdim ama şimdi başımı alamıyorum bu kadar zevkli olduğunu bilmezdim... Şimdi küçük bi akvaryumla başlamak istiyorum.Önerilerinizi bekliyorum. Bana yapılan öneriler ve elemeler sayesinde kurmak istediğim akvaryumun özelliklerini yapabildiğim kadar yazıyorum: - 35cm''lik başlangıç akvaryum. - filtre (küçük siyah çok uçlu bi model) - ısıtıcı (kaliteli olduğunu söylediler) :) - tabana beyaz kuvartz kum üzerine daha tam belli değil kahverengi yada renkli taşlar - mor ışık (takabilirsem) - Beslemek istediğim türler 10-15 neon tetra, 2 öpüşen kuromy (orjinal adlarını bilmiyorum gerçekten özür dilerim) 2 adet melek ve eğer olursa bir renkli kuromy...Japon sevmiyorum ama onun dışında önerileriniz veya yapmamam gerekenler varsa söylerseniz çok sevinirim. - arka fonu siyah karton - bir adet kırık testi (üzeri mor simli bi şey) sizce zararı olurmu akvaryumcu olmaz dedi ama güvenemiyorum. 10 ytl verdim ona. - bunlar dışında yem, ilaç, dezenfektan gibi malzemeleri balıkları almaya gittiğimde alıcam önerileriniz nedir?
cikliti seçmenize sevindim en eğlenceli balık türleridir bence.ben akvaryumların tek cins balıklar üzerine kurulmasından yanayım.karma akvaryumlarda problem çıkıo.aykut beye şu önerildimi bilmiyorum ama balıklarınızı tanıdık bi yerden alın ve hepsini tek defada alın.tek balıkta olan hastalık anında bütün akvaryumu sarıo çünkü.sonrada katliam başlıo.birde akvaryumculardansa buradaki arkadaşlar daha yardımcı oluo.benim küçük akvaryumdaki balıklarıma akvaryumcular türlü teşhis koyup bi sürü ilaç sattılar en sonunda burada buldum çareyi.6 kıyımdan sonra şimdi iyileştiler sayılır
slm aykutbarazi,
bana kalırsa yunus ve sarı prensesler iyi bir seçim...harika bir koloni kurabiliirsin..tabi önce balıklara uygun koşulları saglaman lazım..
karma akvaryumlarda aslında sorun çıkmaz kedi_mania..burada dikkat etmrniz gereken şey birbirleriyle uyumlu oan balıkların seçimini yapabilmektir..kafanıza göre rastgele balıları bir akvaryuma doldurursanız tabikiii sorun çıkar özelliklede cichlidlerde..seçtiginiz bir balık varsa ona uygun diger balıkları söylemek için elimden geleni yaparım tabi diger arkadaşlarında destekleriyle...işte size bir örnek: sarı perenses, yunus, ve tanganyika cichlidlerinin krallarından frontozo larla harika bir komunite oluştırabilirsiniz ;)
Saygılarımla,
Crano