Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Merhaba arkadaşlar yeni akvaryum nasıl olur sizce?
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar akvaryuma tamamen yabancıyken bir arkadaşımın tavsiyesiyle bu su dünyasına girdim ama şimdi başımı alamıyorum bu kadar zevkli olduğunu bilmezdim... Şimdi küçük bi akvaryumla başlamak istiyorum.Önerilerinizi bekliyorum. Bana yapılan öneriler ve elemeler sayesinde kurmak istediğim akvaryumun özelliklerini yapabildiğim kadar yazıyorum: - 35cm''lik başlangıç akvaryum. - filtre (küçük siyah çok uçlu bi model) - ısıtıcı (kaliteli olduğunu söylediler) :) - tabana beyaz kuvartz kum üzerine daha tam belli değil kahverengi yada renkli taşlar - mor ışık (takabilirsem) - Beslemek istediğim türler 10-15 neon tetra, 2 öpüşen kuromy (orjinal adlarını bilmiyorum gerçekten özür dilerim) 2 adet melek ve eğer olursa bir renkli kuromy...Japon sevmiyorum ama onun dışında önerileriniz veya yapmamam gerekenler varsa söylerseniz çok sevinirim. - arka fonu siyah karton - bir adet kırık testi (üzeri mor simli bi şey) sizce zararı olurmu akvaryumcu olmaz dedi ama güvenemiyorum. 10 ytl verdim ona. - bunlar dışında yem, ilaç, dezenfektan gibi malzemeleri balıkları almaya gittiğimde alıcam önerileriniz nedir?
aykutbarazi o ölçülerdeki akvaryumla yazdıkların hiç biri olmaz verdiğin ölçü 1 litre 200 litrelik akvaryumdan bahsedergibi yazmışsın sakın alıpda hayvanlara yazık etme paranada yazık devalı balık alıp buişten bıkkınlık gelir soğursun ancak o akvaryuma beta beslersin onuda sen öldürürsün iyi bakamazsan maddi yönden müsait değilsen hiç girme müsaitsen en az 60 veya 70 le başlaya bilirsin hangi tür balık beslemek istiyorsun gez gör onagöre yardımcı olmaya çalışırız saygılar
Baron53 tamam sinir yok acemi olduğumuzu söyledik zaten... Tamamen bilgisizken böyle can sıkıcı lafları üstüme almıyorum dostum bunun dışında akvaryumu büyük almaya karar verdim. Ve zaten beslemek istediğim balık türlerini de daha iyi araştırdım ve 5 neon tetra yanına iki öpüşen gurami almaya karar verdim 50lik bi akvaryuma. Şimdilik böyle başlıycam.Sizce de uygunmudur efndim izninizi aldık mı şimdi :) "Şaka!" kimseyi kırma, üzme amacım yok ama forumlarda ifadeler yanlış anlaşılabildiğinden kimseyi üzmemek, kırmamak adına cevaplara daha çok dikkat etmeliyiz diye düşünüyorum BARON53 yanlışmıyım?
bence neon tetraları 5 yerine 10 veya 12 tane al 5 balık akvaryumda gözükmüycektir bile.
adam acemiyim diye iste ne bilmislik tasliyosunuz arkadaslar.sizler bu isleri bilerek mi dogdunuz yahuuu..satmislar adama ne varsa ellerinde ellemeyin hevesini kirmayin..acemiligimi atip buyutcem diyo alla allaaaa
slm aykutbarazi,
inan bana senin adına çok sevindim balık beslemeyi düşündügün için..dedigin gibi yeni başlıyorsun ve önünde bir çok sorun lar çıkacaktır..ama merak etme bizler elimizden geldigince yardıma hazır..belki biraz ukalaca görebilirsin ama benim ana sayfada sağ üst köşede ''en baştan akvaryum'' adlı bir yazım var : http://www.hepsievcil.com/app/KoseYazarlari/Crano/EnBastanAkvaryum.aspx bence bunu bir oku işine yara diye düşünüyorum..çünkü bu sayfalar sana yazmak istediklerimi ulaştıramaz
bu arada bana kalırsa akvaryum ölçüleri biraz küçük bence bu ebatla hiç başlama senin için daha zor olucak..
Saygılarımla,
Crano
bu arkadas bana mail atti ve bieyler sordu.bende ona birkac makale gonderdim.cranonun yazilari gibi.oda ikna oldu ve bir sure birkac yavru ciklet turu besleyip buyuk akvaryuma gececegini soyledi.neyse aramiza birini daha aldik hayirli olsun..simdiden basarilar aykut beye
evet mert beye mesaj attım saolsun çok yardımcı oldu. Sevgili crano yazılarının hepsini baştan sona okudum. Gerçekten güzel tecrübeler. Benim şöyle bir düşüncem var balıklarımı çift alıp yavrulamalarını sağlamaktansa tek ve mutlu yaşatmak istiyorum çünkü yavru almak daha çok emek isteyen bir iş ve şimdilik bunu karşılayacak tecrübem olduğuna inanmıyorum. Ayrıca akvaryumu 65lik almayı düşünüyorum artık. daha iyi olacağını biliyorum.Bakmayı düşündüğüm balık türleri de değişti. Şimdi 2 veya tek venustus 2 veya tek cacila (çingene) -daha resmini göremedim- ve 1 adet ahli eğer uygun olursa. Ben araştırma görevlisi olarak işe başladığımdan ofisim için düşünüyorum akvaryumu zaten günün büyük bölümü ordayım ve ilgilenecek zamanım şu an için yeterli. Zaten benim ilgilenemediğim zamanlar da iki arkadaşım seve seve ilgilenmeye hazır. Zorluk çekeceğimi düşünmüyorum ancak daha önce aynı akvaryumda iki papağan 2 sarı prennses 2 ahli besleyen arkadaşım vardı bir ahli ve bir prenses öldü papağanlar da hep birbirlerini kovaladılar. Tam olarak ne yapacağımı bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler....
Ayrıca böyle güzel bir topluluğa sıcak karşılamanız beni fazlasıyla memnun etti arkadaşlar. Bunun için ayrıca teşekkürler. Çoğu yerden çeşitli araştırmalar yapıyorumve türler hakkında daha ayrıntılı bilgi ediniyorum...Şimdilik akvaryumu kurmakla meşgulüm daha balık bakmaya çıkmadım.Eğer varsa bana önerdiğiniz türlerin fotolarını da yollarsanız bulunduğum şehirde bulmam daha kolay olur. Yunus ve sarı imparator hakkında düşünceleriniz neler tek ve kolay bakılabilirlermi?
aykut bey sinirim sana değil sinirim sana o akılı verende akvaryum dünyası çok hoşdur ruhunu dinlendirir bundan güzel ne olabilirki. aykut bey cihled türünü düşünüyorsun çok iyi karar verdin emin olabilirsin çok drençli balıklardır yalnız dikkat etmen gereken çok önemli konu alcağın balıkların dişisinin sayısı önemli değil erkek tek olmalı yoksa kavgalar kaçınılmazdır buda yaralanmalara ve hastalıklara yolaçar moralini sakın bozma benimgibiler hata yapa yapa öğrendik herkesin kendine göre akvaryumda bakım metodu vardır kullandığımız yem zamanla kapağını aça aça mineralleri eksiliyor tüm ilaçlarım insulin enjektöründe hazırdır belli zamanlarda yem verirken yemi vitamin enjekteyle sıkarak veriyorum dohal olarak madalina ve portakal salatalık içini veriyorum ıspanak haşlıyorum kurutulmuş ısırgan otu haşlayıp suyunu yeme encekte ediyorum veya suyuna boşaltıyorum dağa birçok şeyler herşey zamanla. içmotorunu alırken yeşil olanları alırsan iyi olur ne balığı rahatsız edicekkadar güçlü nede akvaryumu temizlemede zayıftırlar dış motor olarak 2213 ehaım olur. sağlıklı akvaryum kurmalar bye