Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

aktif komur,carbon(etkin komur)!!! - 2.sayfa

Özellikleri:
        Bitkisel(carbon vegetale) ve  hayvansal (carbon animale)  kömür,sırasıyla;kavak ağacı ve kemiğin  yakılması ve temizlenmesiyle elde edilir.Kömür siyah renkte kokusuz bir tozdur.su ve alkol dahil bilinen çözücülerin hiçbirinde çözünmez!!!. Yüzeyde tutucu etkisi yüksek oldugundan kaplarda saklanmalidir.
Etkisi:    
        Son derece güçlü yüzeyde tutucu,kurutucu ve renk giderici bir maddedir.
Etkin kömürün baglayabildigi maddeler:
1-iyi tutabildikleri: aflatoxinler,atropin,barbituratlar,kinidin,tetrasiklinler,benzodiazepinler
2-orta derece tutabildikleri:aspirin ve diger salisilatlar,benzen,fenol,kerosen,malatiyon,tolbutamis
3-zayif derecede tutulanlar:demirsulfat,etilalkol,etilenglikol(kendisi antifiriz olur),klorat,lityum,metil alkol,petrol urunleri,tuz,yakici asit ve alkaliler ve****! nitratlar,nitritler!***

yani sevgili arkadaslar yukaridanda anlayacaginiz gibi etkin komur akvaryumumuz icin en onemli tehlike unsuru olan nitrat ve nitritlere karsi az etkilidir..bunun icin akvaryumlarda uzun sureyle kullanilmasi gerekmektedir..bilinenlerin tam aksine etkin komurun agir metallere karsi etkisi cok ama cok zayiftir.pratikte insanlari dusunurseniz ozellikle maden iscilerine yogurt yedirirler neden biliyormusunuz??.cunku yogurttaki ''Ca'' baglari agir metallerle tepkimeye girerek onlari baglar ve cozunmeyen bilesikler olusturur..etkin komur icinse durum tam tersi..yuzeyde tutucu bir maddedir yani emilmesini onlemekten cok etkinligini azaltir.zararli bilesenleri yok etmez.aktif komurun aktivitesi bittigi zaman ise  yuzeyinde tuttugu maddeleri saliverimi baslar ve  buda hic ama hic istenmeyen bir durumdur.onun icin yaklasik 5-6 haftada bir akvaryumlarimizdaki komurlerimizi degistirelim!!!!!.

Sevgilerle......Veteriner Hekim Mert Polat
                                                                                                                                                                        [email protected]

img

hekim_mert

19 yıl 8 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Hekim_mert arkadaşım neden bahsediyorsun kim kimi küçümsemiş ve bilmişlik taslamış herhalde yazılanları iyi okumadın önce bilmişlik taslayıp Mercan Shark ın yazdığı yorumla dalga geçip okumak okumak diye yazan kim. http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=1&FRef=1&BRef=13497 Birde benim yazımı okursanız Okumak okumak demişsiniz bende bunun üzerine şu kitap ve yazarların ismini verin bilmediğimiz ve yanlış bildiğimiz birşey varsa öğrenelim diye yazdım. Bunda küçümseme veya bilmişlik taslamak yok.Aktif karbon tabiki yararlı fakat uzun süre kullanılmaz dedim.Kullanılırsa balıları hastalıklara ve parazitlere karşı koruyan mukus tabakasının zayıflamasına neden olur.Buda balıkların parazitlere karşı savunmasız kalması ve çabuk hastalanmalarına neden olur.Bu yazdığımda yanlış bir bilgi varmı?Bu konunun kapanmasını istiyorum.Eğer saygısızlık ve bilmişlik taslamışsam herkesten özür dilerim. Saygılarımla.

img

fasteagle58

20 yıl 1 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yanlisini bilen basimin taci,her zamanda kardesimdir.simdi konu kapandi.bende ozur dilemesini bilirim...sevgiler.saygilar..bska bir tartismada bulunmak uzere:)))).tum hayvansever ve akvaryum severleri seviyorum...hersey en dogruya ulasmak icin degilmi zaten??.

img

hekim_mert

ÖZEL MESAJ

ok tamam hepinizden ozur dilerim hekim_mert bidahaki tartısma isallah olmaz yawww ne karbonmus wala komur icin kavga edioruz burda yaaaaa :)))))

bu polemik bittiğine göre yorum yapabilirim.arkadaşlar lütfen karbon,karbon kömürü ve aktiv karbonu birbiriyle karıştırmayalım daha dikkatli olalım yanlış bilgi vermemek adına. not: kimse yorum yapmasın

aman allahım derhal yorum yapmalıyım. yorum yorum yorum... oh be... akademist üstüne alınma olurmu yanlızca takılıyorum...

img

nurettindede

19 yıl 8 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

aktif komur ve aktif karbon ayrica etkin komur birbirinin aynisidir.istediginiz fakulteye istediginiz kimyaciya istediginiz farmakologa sorabilirsiniz..sevgiler.konuyu kapattik nurettin atlama..

img

hekim_mert

ÖZEL MESAJ

siz ne biçim bi haldesiniz ya bişeylere sinirlenip sağa sola saldırıyorsunuz ne alaka şimdi hem atlayıp atlamayacağımı niye sana sorayimki...

img

nurettindede

ÖZEL MESAJ

kaplumbağa forumundan arkadaşlar beni tanır. ancak balık olmasa bile bir kaplumbağa akvaryumum var. aktif kömür, aktif karbon aynı şeydir. sadece akvaryum değil aynı zamanda dalış tüplerine hava doldurmaya yarayan kompresörlerde de kimyasal filtre olarak kullanılır. 4-5 ayda bir değiştirilmesi gerekir çünkü aktif karbon bir süre sonra hekim_mert arkadaşımızın dediği gibi etkisini yitirip aksi bir etki yapmaya başlar. evde bende koca bir kavanoz var. minik bilye şeklinde oluyor.

img

beppomomo

20 yıl 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

nurettin dede forumu diye bir konu acilmasini oneriyorum:)))

img

mirovet

19 yıl 9 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

katılıyorum mirovet. ama bence polemik yaratmaya çalışacağına işine bakmalısın. ama ne yapsınki günümüz jenerasyonu televizyonda izliyorlar herkes ayrı polemiklerde kavgalarda özeniyorlar. elimden geldiğince forma dahil olmaya çalışıyorum ama bazı arkadaşlar sitenin hisselerini satın almış ve at koşturuyorlar. hobiciler dediklerini yaparsa süper hoşgeldin karşı görüş çıktımı bi rahatsızlık bi dışlama. yandığımın koltuk sevdası...

img

nurettindede

ÖZEL MESAJ