Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
su miktarı yeterlimi? (frontosa) - 2.sayfa
benim 4 tane frontosam var yaklaşık 1 yıldır bakıyorum epey buyudüler şimdi her biri 5-6 cm büyüklüğünde ama akvaryumun küçük olması beni endişelendiriyor her birine 70litre su düşmesi gerek tiğini biliyorum yani toplam gereken su miktarı 280litre demek ama benim akvaryum küçük kaç litre oldugunu bilmiyorum ama anca 80litre falandır bunun balıklara ne gibi zararı olur balıkları satmalımıyım yoksa yaşarlarmı yardımlarınızı beklıyorum
peki cikletler ve birkadi gibi yavrusunu koruyan yemeyen ve benim akvaryuma uyacak bir tür biliyomusun birde kılçkuyruklu lepistes yada kılıç kuyruk lepistes her neyse onun hakkında bir bilgin varmı
Kilickuyruk ve lepistes iki ayri turdur arkadasim.
onu bizde biliyoz ben başka bi şeyden bahsediyorum birkaç sitede bu balıktan bahsediya heralde lepistesle kılıç kuyruğun çiftleşmesinden oluşan bişey
Alman, Kobra, Mavi lepistes gibi çok bilindik varyetelerin yanısıra kılıçkuyruklu lepistes gibi çok özel varyetelere de rastlanabilir.
Bu yazı lepistes hakkında bilgi veren her sitede var peki aranızda hicmi kılıçkuyruklu lepistes hakkında birşey bilen yok
bence 2 tane zebra ciklet al.3 ay sonra bir akvaryum dolusu yavrun olsun.ben var yardimci olabilirim istersen [email protected]
bu arada papağanla midasda iyi balıktır i adet eş alsam 40 litrede üremesini sağlayabilirmiyim dresiniz?
Selam Alperen_FB ;
Papağan ve Midası 40lt.de besleyemezsinde üretemezsinde;
Papağanların üretimi zordur..21 günde 1 yumurtlar, çok fazla yumurta verir, eş tutturmak çok zordur, vb....evet denildiği gibi erkeklerin %99 kısırdır.%1 veya daha fazla sağlam çıkma olasılığı var.Dişi papağanın yumurtalarını döllemesi için erkek bir midas a ihtiyacınız vardır.midas yumurtaları döllediği günden sonra 2-3 gün içinde yavruları görebilirsin.
Dişi papağanının yanına midas alman gerekiyor.(dişi ile aynı boyda.)daha sonra akvaryuma bir küp(dişinin içine girebileceği büyüklükte.İçine yumurtalarını dökecek.)ve birde yavru akvaryumu.çünkü çok fazla yavru olacak.Unutmadan midas yumurtaları dölledikten sonra dişi ile midas ayrılacak.Belki 3 akvaryuma gerek var.Çünkü midas biraz agresif ve geçimsiz bir balıktır.Dişi Papağanına zarar verebilir. Senin akvaryumda olacak iş değil dostum.. :)))
Sevgiler.
Selam Alperen_FB ,
Başlık soruna cevap;
Frontoza ,bu türün erkekleri kendi aralarında çok geçimsizdirler.. akvaryum ne kadar büyük olursa olsun iki erkek bir araya konulmamalıdır. Küçük bir akvaryumda erkek frontoza, dişileri yaralayabilir. Bir erkekle iki dişinin yaşayacağı bir akvaryum en azından 1,5 metre uzunluğunda olmalıdır. İri yapısına rağmen frontoza, saldırgan yapılı orta ve küçük boylu çiklitlerden rahatsız olabilir. Frontoza az hareket eden yavaş bir balıktır; genellikle kumları kazmaz ve bitkilere bir zarar vermez. Arkadaş türler olarak diğer sakin Tanganika çiklitleri önerilebilir.
Akvaryumun frontoza için çok küçük.En azından 200 litre veya daha yukarı hacimli bir tanka geçmelisin.Küçüklerken problem çıkmaz, büyüdüklerinde ise problem yaşarsın.Bir de bu akvaryumda gelişmeleri yavaş olur.
Sevgiler.