Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
su miktarı yeterlimi? (frontosa)
benim 4 tane frontosam var yaklaşık 1 yıldır bakıyorum epey buyudüler şimdi her biri 5-6 cm büyüklüğünde ama akvaryumun küçük olması beni endişelendiriyor her birine 70litre su düşmesi gerek tiğini biliyorum yani toplam gereken su miktarı 280litre demek ama benim akvaryum küçük kaç litre oldugunu bilmiyorum ama anca 80litre falandır bunun balıklara ne gibi zararı olur balıkları satmalımıyım yoksa yaşarlarmı yardımlarınızı beklıyorum
AKVARYUMU BİRAZ DAHA BÜYÜTEBİLİRSİN iyi olur küçük akvaryumda gerçek boyutlarına ulaşamıya bilirler yada yavaş büyürler. filtren 280 litreyi kaldıracak kadar güçlüyse ve düzenli su değişimleri yaparsan pek problemin olmaz gibi. ama büyük akvaryuma geçmen lazım.
frontozalar tanganyika gölünün 30-35 m derinliğinde yaşarlar.yaşama bölgeleri tabandır.yani akvaryumun oldukça küçük zaten birsenede 5-6 cm olmalarının nedeni de yeteri kadar gelişmemiş olmalarıdır.akvaryumda derinlikte çok önemlidir şimdi sana düşen bu balıkları besleyeceksen onların hak ettiği akvaryumu almandır.sen şimdi şu soruyuı soracaksın:peki akvaryumum kaçlık olmalıdır.cevap veriyorum:180x60x70 olursa üretimde yapabilirsin.
buda demektirki elveda frontosa odamın küçük olması sebebiylen zaten şimdiki akvaryumum zor sığıyor neyse canım artık lepistesle geçinicem zaten sıkılmıştım frontosalardan kısa bir zamanda akvaryumcuma gidip benimkileri satayım sizce nekadar ederler her biri 5cmden canlı doğuran akvaryumunu yapınca mutlaka sorucaklarım olur çünki hiç canlı doğuran beslemedim bu arada birkaç haftadır conlı doğuranları internetten araştırıyorum ve kılıçkuyruklulepistes diye bir balık varmış çok nadir bulunan değerli bir türmüş nedir bu sizlerde resmi varmı cevaplarınız için teşekkür ederim
ben sana cüce ciclid beslemeni öneririm.akvaryumcuna git frontozaları sat ve brikardi veya daffodil, agassi iste heralde 5-6 adetlik aile yetrli olacaktır.hemde paranın bir kısmıda cebinde kalacaktır.bu ismini vertdiğim balıklar yavrularını büyütürler onlara bakarlar yani koloni balıklarıdır.ok.
soğol ben lepistes felan düşünüyordum kolay ürür bakımından hayatımda hiç balık üretemedimde bu işlerde şanssızımdır peki frontosaların kaça satabilecegim hakkında bir fikrin varmı şımdı internetten söyledigin balıklara bakıcam teşekkürler çok yardımcı oluyorsun
valla bulunduğun yere göre balık fiyatı değişiyor ama tanesini20 ytl den aşağı verme.sana tavsiye ettiğim balıklar için bişey yapman gerekmiyor herşeyi kendileri yapıyor zaten inan bana çok memnun kalacaksın.
dediğin balıklara şöyle bir baktım brikardi zaten birtek birikardiyi buldum çok güzel bir balık ama gereken akvaryum büyüklügü 1metre ve fazlası dıyor buda frontosa gibi sorun çıkartmasın
akademist seni çok sıkıyorum ama alacagım balıkla ilgili bilgileri öğrenmem gerekiyo 1-akvaryum 41litreymiş bir program bulup ölçtüm brikardiler bu akvaryumda ürermi 2-5tane al diyosun bana üreyecek büyüklüktekilerden beş tanesi kaça patlar 3-sanıyorum lepisteslerden daha değerliler vede yavrularına baktıkları için sıksık yavru alabilirim bu yavular cinsel olgunluğa geldiklerinde sanıyorum satmam gerekir 5 tanesini zaten zor sığdırdım peki bumlar iyi para edermi:) 4-ender bulunan bir türmü yoksa her akvaryumcuda varmı şimdilik bukadar cevaplarınla birlikte brikardi almayı düşünücem alırsam mutlaka sorularım olur
akvaryumun oldukç küçükmüş dostum brikardi de olmaz lepistes besle ozaman ne diyeyim bahsettiğim balıklar zor bukunan bir cins değil akvaryumcularda bulabilirsin yeterki akvaryumcun cichlidten anlıyor olsun