Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
dış filitre tavsiyesi - 2.sayfa
Arkadaşlar merhaba 2 gun once 1 mt lik akvaryum aldım (100 x 40 x 50)ve buna uygun bır dış filitre tavsiyesi istiyorum.
simdi oncelikle hangi baliklardan besleyeceksin bu cok onemli filtre malzemesi icin.ha genel olarak ne kullaniliyor dersen.sirasiyla seramik ring,karbon ve elyaf. ama bazi balik turleri icin suyun optimize edilmesinede torf gibi(discus gibi amazonlar icin) farkli malzemeler kullanacagin zaman aktif komuru cikarmani tavsiye ederim.cunku aralarinda bir antagonizm var ve torftan cikan bazi kimyasal urunleri komur baglar ve bir ise yaramaz.bence ekolü hic dusunme.atman al derim.paran varsa digerlerini. ama mutlaka ic malzemelerini sera,tetra yada eiheim al derim.birde dis filtre icin yedek malzemeye cok gerek yoktur.artik bazi akvaryumcularda satilmakta atman icin urunler.ben gormustum.bence once sen baliga karar ver sonra kurulumunu anlatayim ok???.
ha burada arkadaslar cinden vatandaslik teklifi geldi :))))))).
hekim mert arkadasım burda herkes senin gibi dusunmuo ayrıca herkes bisiler ogrenmeye calısıo crano ve ben ve bi kac ark. bilgi vemeye devam calısıoruz ve burda bizim amacımız uzakdogu maldan uzak tutmak milleti niye yeni baslayanlara uretmek isteyenlere bu malı tavsiye ediosun anlamdım nie millet suyum pis cart curt dio nie oluo dio senin kafandan bazi satıcılar para kaznmak icin bu dandik malı satıolar oysaki sunu demeliler alman mallarını alacak kadar paranız cıkmıosa biraz da beklieyin biriktirin iiiisini alın dimi ama herkesin gozu prada iste biz turk insanı bundan kaybedioruz herseyimizi ayrıca yanlıs verdigin bilgiyi sana soliiim aktif karbon komuru sadce ilac atıldıktan sonra baliklar ilestikten sonra ilacın etksini ve suyu berraklastırması icin konulur sonra gine cıkartılır ark.ucuz mallara kanmayın herzaman iiisni alın biriktirin sonucta bu makinalar bir kere alınır
ya guzel arkadasim.karbon nedir?? neden aktif denmistir biliryormusun.bence bunu bilmiyosun.komur daima filtrede kalabilir.neden???? cunku baliklar daima diskilar ve bu diskida daima toxic yan urunler bulunur ki en onemlisi nitrittir.ayrica sen baliklarini ayda 1 defa mi yemliyosun.hayir tabiki.iste yemleme sonucu ortaya cikan yan urunlerde genelde zararlidir.yada baliklarin ayda bir defa mi diski uretiyor???? bence bu sorularin cevabini once kendine sor ve atkif komurun(aktif karbonun) ne oldugunu ogren ilk once.seni bol bol okumaya davet ediyorumayrica sen diger yazilarimi gormemissin.bunun icinde cok okuman lazim.bakarsan alman mallari piyasanin krallari.dunyada sozu gecen urunler dedim dimi.yani sen boyle diyerek kendi soylediklerinle ters dusmus oluyosun. okumak,okumak,okumak....
iki tür arasında karasız kaldım astronot veya tekrar ciklet beleyeceğim ama daha önce cikletleri yaşatma konusunda zorluk çektim korkuyorum.iki tür için farklı iç malzememi kullanmak mı gerekır filitrenın içinde.
Selam maviimparator,
Dolphin dış filtre kullan ,birde şelale tipi filtre kullan (GAP-X) Keyfine bak sonra ...
farkli bir uygulama yapmana gerek yok ayni prensipleri uygulayabilirsin.
ekolü sipariş verdim 70 ytl akvaryumcu çok güven verdi knedisi de kullaıyor.parçaları ise rahat ve uygun fiyata getireceğini söyledi.hepinize teşekkür ederim.
aslında beni tek düşündüren yedek parça olayı ama bende daha öncede belirtiğim gibi dolphin almanı tavsiye ediyorum.bende atman,eheim,ekol 15,dolphin var bunlardan en çok dolphinden memnunun performansı en iyi olan dolphindir.
ARKADAŞLAR MERCANIN TAFSİYESİ MÜKEMMEL BU KONU HAKKINDA YETERİNCE TARTIŞILDI PAHALI DOĞRUDUR UNUTTUĞUNUZ BİRŞEYVAR İKİNCİ ELİ UYGUN FİYATA SATILIYOR. BU SİTEDEKİ TÜM ARKADAŞLARLARA TAFSİYEM AKVARYUM SATANLARA BAKIN ENÇOK HANGİ TEMİZLEME MOTORUYLA SATILIYOR (ATMAN TABİKİ)BUNU KİMSE İNKAR EDEMEZ ATMAN GİBİ MOTORLAR ÇOK EKONOMİKTİR HATTA OKADAR EKONOMİKKİ AKVARYUMDAN BIKTIRIYOR SATTRIYOR VEYA HEDİYE ETTİRİLİYOR NEDENİ SU TEMİZLİĞİ BİZ PROFOSYONELLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞU İÇİN EHAIM KULLANIYORUZ BALIK ZAYYATI OLMUYOR HATA YAPMADIĞIN SÜRECE. TEMİZLEMEDE EN GÜZELİ TAŞIRMADIR ONUN DIŞINDA ALMAN MALLARI TÜM ARKADAŞLARA SAYGILAR. ARKADAŞLAR İYİ DÜŞÜNÜN KARAR VERİN SONRA PİŞMAN OLMAZSINIZ. MERCAN LA BENİMGİBİ İNSANLARIN ÇİNLİLERİN MALLARI ÇÖPLÜĞE