Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Turuncu prensesler üretimmi? - 2.sayfa

Bi yerde okumuştum sarı prensesler kırmızı diskus yemleri verilerek turuncu hale getiriliyormuş.Turuncu prensesler safkan değilmi? Peki snow prensesler nasıl yapılıyor?

img

korki84

19 yıl 11 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam oğuz88;

Sarı prenses türünde yetişkin 1 erkek en az 3 en fazla 5-6 dişi şeklinde üretim yapılmalıdır.Sarı prenses alınımında en çok dikkat edilmesi gereken nokta erkek balığın alınımı olmalıdır erkeğin rengini bulmuş, sağlıklı, anal yüzgeçlerinin oldukça koyu varsa akvaryumdaki diğer erkeklere karşı baskınlık (alfa) özelliğinin gözlenmesi gerekir sana tavsiyem balığını almadan önce gözlemlemendir.Dişi balık alımında ise dikkat edilmesi gereken şey renk ve yine akvaryumdaki diğer dişilere karşı dominantlığı olmalıdır. Üretim yapmak istiyorsan asla akvaryumda birden fazla erkek bulundurma bu yavru alma süreni birkaç katına çıkaracaktır.Üretim akvaryumu kesinlikle optik bölge sınırları içermelidir 1 erkek akvaryum içinde 1 den fazla yuva edinerek kazabilir balıkları almanız zorlaşıyor diye kaya koymayı asla ihmal etme.. Çünkü bu balıklar kesinlikle saklanacak yere ihtiyaç duyar.Dişiler saklandığında ya bu balık hastamıdır nedir diyip onu cama vurarak ürkütme her balıkta olduğu gibi bu balıklardada çiftleşme bir oyundur dişinin saklanması bu oyunun sadece bir parçasıdır. Eğer dikatli ve sabırlı isen 1 erkekle 1 yıl içerisinde 10 larca kez yavru alabilirsin.

erkeğin dişisini seçmesi

Akvaryumda 1 erkek ve 1 den fazla dişi sarı prensesin varsa erkek çiftleşmek istediğinde bir dişiyi muhakkak seçiyor ve sadece onunla ilgileniyor (dişi erkekle ilgilenmesede erkek seçtiği dişinin peşini kesinlikle bırakmıyor) dişi üremeye hazır değil yada üremek istemezse ölüme kadar giden kovalama olabiliyor.Dişide üremeye hazır ise yumurtlamaya bir kaç gün kala diğer dişilere karşı eş dişi ve erkek çok saldırganlaşabiliyor, şayet eş dişiden hariç bir tek daha dişi var ise bu 1-2 günde bu dişinin kovalanmaktan dolayı yorgunluğu hat safhaya çıkıyor, böyle bir durumda eş olmayan dişiyi akvaryumda 3-4 gün bir bölme ile ayırmakta yüzgeçlerinin yıpranmaması ve halsiz düşmemesi için gerekli olabiliyor.Bu yapılamıyorsa akvaryuma bol miktarda taşlarla mağaralı saklanma yerleri oluşturulmalı.

erkek sarı prenses turuncu dişiyle çiftleştirmek sakıncalı  çiftleşemezse çiftleşmek isterse turuncu çiftleşmek istemezse turuncuyu öldürebilir.. Shocked

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

turuncu prensesle sarı prenses aynı şeydir familyaları aynıdır.sadece turuncununrengi sarıya göre daha dikkat çekici o kadar.