Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Turuncu prensesler üretimmi?

Bi yerde okumuştum sarı prensesler kırmızı diskus yemleri verilerek turuncu hale getiriliyormuş.Turuncu prensesler safkan değilmi? Peki snow prensesler nasıl yapılıyor?

img

korki84

19 yıl 11 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam korki, turuncu prensesler senin dediğin gibi oluyo yani yem ve hormanlarla farklı bi cins olarak yoklar ama snowlar ayrı bi cins olarak biliyorum

img

sparta

19 yıl 6 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam korki,

Değişik, hormonlu yemlemeyle balıkların rengi değiştirilebiliniyor.Turuncu prenses hormonlu yemle renklendirilmiş bir balık.snow prenses tek tür bir balık ama ondandan melez balık ürettikleri oluyor.

snow prenses (yüzgeçlerinin arkası turuncu gözü beyaz).Oldukça sert mizaçlıdır.Yanına hangi türü koyarsan koy geçinemeyecektir.Yine de bu balıklar akvaryumunda varsa en uygunu yanına sarı prenses koyabilirsin.Eğer akvaryumunda başka balık yoksa snowlarında biri erkek diğeri dişi ise fazla yapman gereken birşey yok çiftleşip çoğalırlar bitkisel yemlemeyide ihmal etmemelisin.  Cheers :)

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

peki turuncuların hormonla uretilmiş olması kısır olmalarnı sağlıyormu?

img

korki84

ÖZEL MESAJ

Selam korki84 ;

Bazı papağanlarda hormonlu yemlemeyle büyütülüyorlar ve ''katır''tabir edilen tür ortaya çıkıyor.Turuncu prenseslerdede aynı durum olabilir.Yani üremeleri zor bence normal sarı prenseslerin ise üretimi son derece kolay Fish Fish Fish 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

teşekkürler deep,turuncular sadece seyretmek için anlaşılan!

img

korki84

ÖZEL MESAJ

bende turuncu prensesler var ve üretiyorum kısırlıkdiye bişey söz konusu değil.snow prenseste piyasada mavi prensesdiye satılan balığın albinosudur.malavi gurubu balığıdır.hatırladığıma göre yalancı(psedo) tropois deniliyor.üretmesi çok kolaydır.deep in dediği gibi oldukça sertlerdir.yalnız gözleri siyah değil kırmızıdır. AKADEMİST

arkadaşlar turuncu prensesler bana göre sarı lardan daha güzel renklere sahip elimde 1 tane erkek var 1.5 senedir bende çok azgın bir erkek bir sürü yavrusunu aldım ve bu balığı sadece eminönünde 1 akvaryumcuda bulabildim ordaki arkadaşta kendi üretiyor ve çok harika balıklar 6cm dişiye 20 ytl istediği için almadım ama 2 dişi alıcam çünki renklerinde bir deişme olmuyor.ne kadar doğrudur bilmiyorum sarı prenseslerle portakalı kırıp yaptığını söyledi diğer bir akvaryumcu.elektrik çizgileri var.3 tane dişi sarı prenses aldım onlarda güzeller resim yollayacaktım malesef makinenin pilleri bitmiş:(

img

fma55

20 yıl 1 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhaba deepfıshıng ben sarı prenses besliyorum bunlardan yavru almak için kaç cm erkek ve dişi için uydun 2erkek 2 dişi yavru alablirmiyim ne yapmamı önerirsin sağol

img

oguz88

19 yıl 6 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bide lütfen kimde bu turuncu prenses varsa resim yollayabilirmi

img

oguz88

19 yıl 6 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ