Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
pul dökülmesi - 2.sayfa
japonlarda pul dökülmesi normal midir gövdesinde ki pulların bır kısmı dokulmus sartlar normal 26c ısı tuz hava fakat ısık rengını surekli değiştiriyorum mavı kırmızı yeşil bu sebep olmaz herhalde bırde balık uzerınde etkısı ne olur yanı balık hasta mı bu olay normal mi.
çok mu komik anlamıyorsan birşey yazmazsın laf olsun diye heryeri işgal etmene gerek yok..
Deniz balıklarında verem hastalığı duydumda (doğada ama denizde yani)Akvaryum balıkçılığında böyle bir hastalık duymadım!
Bir kaynak gösterde aydınlat insanları crano doğrusu merak ettim ...
tabiki aydınlatırım ne demek:
http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=1&FRef=1&BRef=12381
Ögrenmek herzaman güzeldir..bu yüzden herzaman birbirimize destek olmalı ve ve birbirimizin tecrübelerine katkıda bulunmalıyız..
Saygılarımla,
Crano
crano senden kendi yazı başlığının link'ini istemedim profunun link ini verde bilgileneyim.Sol kulağını sağ elinle tutup duruyorsun
ne anlarsan o, sana yardım etmeye çalışıyoruz hala işin gücün laga luga..
crano;
Link verde ''Balık Veremi'ni öğrenelim tüm site olarak...(Ana Kaynaktan)
Selam maviimparator;
Senin Balıklarla yazımın ilgisi yok önce onu belirteyim.. Biraz araştırma yaptım sadece..
Sonunda buldum.Sen çoktan sütünü içip yatmışındır crano :)))Araştırmalarıma göre durum şöyle arkadaşlar;
Balık tüberkülozu denilen bir hastalık var!Fakat maviimparator nickli arkadaşımızın balıklarının bu hastalıkla uzaktan yakından ilgisi yok...Buyrun;
Tüberküloz akvaryumlarda meydana gelebilecek en ölümcül hastalıktır. Son yıllarda çok fazla yaygınlaştığı kabul ediliyor. Kapalı bir ortamda yaşayan insanlar arasında tüberküloz ne kadar yaygın olabiliyorsa kısıtlı bir alan olan akvaryumlarda tüberküloz o kadar bulaşıcıdır. Fish TB olarak da bilinen hastalığa yol açan bakteriler Mycobacterium tuberculosis veya Norcadia ailesinden gram pozitif bakterilerdir. Mycobacterium türü bakteri sadece 1-10 kadar az bir sayı ile enfeksiyonu başlatacak kadar güçlüdür, çünkü kaygan ve kalın zırhına ne mide asitleri ne de safra taşları etki ettiğinden vücudun savunma sistemlerinden kolayca geçer. Bakteri vücuda girdiğinde herhangi bir organa veya dokuya yerleşir ve çoğalmaya başlar. Hücrelere girerek onları öldürür ve sonuçta organ veya dokulardaki sağlıklı hücrelerin yerini tüberkülozlu hücreler alır.
Tanklara nasıl bulaştığı veya balıktan balığa nasıl bulaştığı kesin olarak saptanamadı. Çeşitli ihtimaller üstünde duruluyor: tüberküloz taşıyıcı balıklarla temas; deri veya soluma yoluyla bakteriyi sudan kapmak; bakteri taşıyan yemin veya suyun ağızdan yutulması; veya, bakteriyi taşıyan balığın ölümü halinde diğer balıklar tarafından yenmesi. Canlı doğuranlarda dişiler TB kapmaları halinde bunu yavrularına anne karnında geçirebiliyorlar.
TB semptomları aylarca sürebilir. Semptomlar hastalığın yerleştiği yere göre değişiklik gösteriyor. Bakteri böbrek, karaciğer, veya safra kesesine yerleşmişse balık yem yediği halde aşırı kilo kaybı olur. Birkaç hafta içinde karın öyle içeri göçmüştür ki karın bölgesinde içeriye doğru bir kavis belirir. Balığın hareketleri gittikçe yavaşlar, saklanma eğilimindedir, ve sonuçta ölür.Bakteri karın kaslarına yerleştiğinde balık tıpkı bir balon gibi şişer. Ancak dropsy'dekinden daha fazla şişer, ve şişlik balık ölmeden haftalarca devam edebilir. Bu şişlik bakteriye tepki olarak gelişen ve karın bölgesinin kenarında oluşan bir iltihaptır (peritonitis).Bakteri gözün arkalarına yerleşmişse gözler zamanla dışarı fırlar. Gözün üstünde açık kahverengi noktalar oluşur. Bu olduğunda balığın ölmesini beklemeden siz öldürün, zira buna 'açık' tüberküloz denir, ve bakteriler göz vasıtasıyla sürekli dışarı salınırlar. Bakteri karın bölgesinin daha içerilerine yerleşmişse ilk haftalar karın bölgesi civarında şişlikler meydana gelebilir. TB en sonunda iyice çoğalarak karın zarını deler, balığın karnında bir delik oluşur ve ölür.Ve son olarak, bakteri omurga bölgesine yerleşmişse balık zamanla kambur olur. Omurga dışarı doğru tam bir kavis oluşturur. Bütün bunlarla beraber ortak semptomlar balığın yaşlanmaya başlaması, yüzgeçlerini sürekli olarak sıkıca vücuduna yapıştırması, saklanma ve yalnız kalma ihtiyacı, yaşlanma belirtileri,renk solması, ve yırtık yüzgeçlerdir. Özellikle karın bölgesi yırtılmış ölü bir balığınızı bulursanız tankta, karın bölgesinde kavis olan bir balığınız varsa, veya omurgası sağlam olan bir balığınız kamburlaşmaya başlarsa ve bu semptomlar haftalar boyunca yavaş gelişiyorsa tüberkülozdan şüphelenin. Canlı doğuranlar grubunda ve soğuk su balıklarında tüberküloz oldukça yaygınlaşmıştır.
Tüberkülozun tedavisi çok zordur. Hücreleri etkileyen bir bakteri olduğundan diştan verilen en güçlü antibiyotiğin bile pek faydası olmaz. Kolayca yerine koyabileceğiniz bir balığınız etkilenmişse onu öldürün. Sizin için değerli bir balık etkilenmişse mutlaka ayrı bir tanka alın, ve günde 3-5 defa küçük miktarlarda antibiyotikli bir yem ile besleyin. Antibiyotikli yem bulamıyorsanız Kanamycin veya Erythromycin içeren bir antibiyotiği suda eritin, yemi içinde 10-15 dakika bekletin ve balığa az miktarlarda verin. Hangi tedaviyi uygularsanız uygulayın balığınızın kurtulma şansı çok düşük olacaktır. Karnı delinmiş bir balığı tanktan çıkardığınızda tankın da enfeksiyon kaptığını unutmayın, çünkü bakteriler oradan sızmıştır. Bu durumda tüm balıkları ya öldürün, ya da temiz su dolu yeni bir tanka alın. Eski tankı ve tüm malzemelerini kaynar su ile yıkayın, ve birkaç hafta boş olarak bekletin. Yeni tanka aldığınız balıkları antibiyotikli yem ile besleyin uzun bir süre, ve sık su değiştirin. Tabanda kum varsa çıkartın, filtreleri ve süngerlerini haftada bir kaynar su ile yıkayın. Tabandan her gün su çekin, ve sünger ile silin, ardından süngeri kaynar sudan geçirmeyi unutmayın.
Tüm bunları yaparken lastik eldiven giymeniz sizin için iyi olur. Balık TB de olsa insanlara bulaşabildiği ispatlanmıştır. İnsanlarda vereme yol açmaz ama açık bir yaranız varsa ya o bölgeye yerleşip yaralar meydana getirir. İç organlara yerleşme ihtimali yüksektir ve ciddi hasarlara yol açar. Aman DİKKAT!
Sevgiler.
ne sütü ne diyosun sen?dogru konuşsana süt sensin...ben zaten olabilir bir ihtimal dedim vereme dimi bakarsan kırmızı harflerle yazıyo yine uyduruyorsun kendi kendine bişeyler...
Saygılaırmla,
Crano
MAVİ İMPARATOR BALIKLARINI YÜZDE 10 ORANINDA HAZIRLADIGIN TUZLU SUYLA(ON BİRİM SU 1 BİRİM TUZ,TUZ İYOTLU OLMAYACAK TURŞU İÇİN KULLANILAN İRİ TUZ OLABİLİR)İÇİNE ATARAK BİRKAÇ DAKİKA TUZLU SU TEDAVİSİ UYGULARSAN ÇÖZÜM BULURSUN.
slm erkan59,
tuzunu kullanımı 10 lt suya bir yemek kaşıgı olarak yapılır..kullanacagınız tuz ise kesinlikle iyotsuz olmalıdır..tuz bir çok deri parazitinin düşmanıdır fakat maviimparator için böyle bir şey söz konusu degildir..çünkü balıkalrının şişman olmasından kaynaklanan bir durum en azından büyük bir ihtimal..daha büyük bir ihtimal ise balıklarının fazla yaglı olmasında kaynaklanıyordur...
Saygılarımla,
Crano