Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

pul dökülmesi

japonlarda pul dökülmesi normal midir gövdesinde ki pulların bır kısmı dokulmus sartlar normal 26c ısı tuz hava fakat ısık rengını surekli değiştiriyorum mavı kırmızı yeşil bu sebep olmaz herhalde bırde balık uzerınde etkısı ne olur yanı balık hasta mı bu olay normal mi.

img

maviimparator

19 yıl 11 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ya çok fazla şişmiştir yada mantar olabilir..o yüzden mantar giderici al bence

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam maviimparator;

Pullarının dökülmesi normal değil bir yere sıkışma bir yere çarpma , veya motora sıkışmış da olabilirler.Mantar olabilirler kama deep markanın bactobur isimli ilacı mikofish ve bütün kaliteli markaların bactobur ve mantar genel dezenfektan ilaçları işe yarar ve tuz kullanmanı tavsiye ederim.Oluşabilecek yaraları pişirerek çabuk iyileşmesini sağlayacaktır.

Sevgiler. Skeleton 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

çok teşekkür ederim ben bu sitede hiç yanlız kalmadım her soruma cevap aldım cok saolun.bu arada sanırım fazla şismeden olabılr çunku mantar olsa balıkların kuyrukları ve yüzgeçlerindede görülür sanırım çürümeler olurdu değil mi.bu sorun yaklasık 2 haftadır var.mantar olsaydı tüm balıkları sarar ve ölmüş olmazlarmıydı.demiştim ya balıklar aşırı göbekli diye sanırım bundan.bu aklıma hiç gelmemişti :)

img

maviimparator

ÖZEL MESAJ

arkadaşım tuz kullan mineral vitamin eksikliği derim ben. çeşme suyu koy klordan arındır tabi ve %20 oranında

img

miknatis

19 yıl 11 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bu arada japonların koi cins mi genelde onlarda çok görünürde merak ettim.

img

miknatis

19 yıl 11 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

aslında bazı japonların göbekli olması normal dir.ama soyulacak kadar degil.o yüzden maviimparator ben derim ki akvaryumunu her zaman temiz tutmaya çalış ve fazlayem vermeözellikle şu 1 haftada günde bir ver...

img

crano

ÖZEL MESAJ

akvaryumum çok kırlı değil japonların cinside koi değil alırken bana ruiki demişlerdi.aşırı bır dokulme de de yok ama goruntude belli olacak sekilde.evet crano senın tavsıyene uyucam yemleme konusunda.

img

maviimparator

ÖZEL MESAJ

eger bu olay hala devam ediyorsa balıkların verem olmuş olabilir..çünkü en olgun belirtileri karnın fazla şiş olması, pulların dikleşmesi, yüzgeçlerin tiftik tiftik olması, renklerde solumadır fakat buna kesin teşhis koymak o kadar kolay degildir....ama balılarında yaglanmada olabilir zaten bu durum genelde hantal(mesela japon) balıklarda ve gezebilecek yeri kısıtlı olan balıklarda olur..

Saygılarımla,

Crano

img

crano

ÖZEL MESAJ

Verem mi ROTFL ROTFL ROTFL

Ne diyeyim şaşırdım:))) 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ