Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Agzinda yavru var! - 2.sayfa
Arkadaslar yeni aldigim damizlik sari prensesimin agzinda yavru var ne kadar zamanda kusar?
FİLTRENİN RESMİNİ EVCİLLERİNİZ BÖLÜMÜNE ATTIM .SAĞDA SÜNGER OLAN
Selam Dago,
Sarı prenses türünde yetişkin 1 erkek en az 3 en fazla 5-6 dişi şeklinde üretim yapılmalıdır. Sarı prenses alınımında en çok dikkat edilmesi gereken nokta erkek balığın alınımı olmalıdır erkeğin rengini bulmuş, sağlıklı, anal yüzgeçlerinin oldukça koyu varsa akvaryumdaki diğer erkeklere karşı baskınlık (alfa) özelliğinin gözlenmesi gerekir sana tavsiyem balığını almadan önce gözlemlemendir.Dişi balık alımında ise dikkat edilmesi gereken şey renk ve yine akvaryumdaki diğer dişilere karşı dominantlığı olmalıdır.Üretim yapmak istiyorsan asla akvaryumda birden fazla erkek bulundurma bu yavru alma süreni birkaç katına çıkaracaktır.Üretim akvaryumu kesinlikle optik bölge sınırları içermelidir 1 erkek akvaryum içinde 1 den fazla yuva edinerek kazabilir balıkları alman zorlaşıyor diye kaya koymayı asla ihmal etme çünkü bu balıklar kesinlikle saklancak yere ihtiyaç duyar.Dişiler saklandığında ya bu balık hastamıdır nedir diyip onu cama vurarak ürkütme her balıkta olduğu gibi bu balıklardada çiftleşme bir oyundur dişinin saklanması bu oyunun sadece bir parçasıdır.Eğer dikkatli ve sabırlı isen 1 erkekle 1 yıl içerisinde 10 larca kez yavru alabilirsin.
Dişi balık, yavruları 20-25 gün(Bu süre 30 güne kadar çıkabilir) aralığındaki kuluçka süresi dolunca bırakmadıysa kustur ama kustururken ağzının kenarından bastırarak yapma.Hafif bastırma bile annenin ağzına veya kendine zarar verebilir.Ben balığın solungaçlarının altındaki şişkin yere hafifçe dokunmanı tavsiye ederim.Böyle yapınca anne yavruları hemen püskürtür ne anneye bir zarar gelir nede yavrulara.Bu işlemleri ayrı bir akvaryumda yapmalısın karma akvaryumda olmaz
Cok tesekkur ederim hepinize benim akvaryumum karma.mucevher,ahli,avratus,snow prenses ve sari prenses var.1.5 aydir burdalar ve hic balik kaybim yok.Ama sanirim daha uretmek icin cok erken biraz daha besleyip tecrube kazandiktan sonra uretime hazir olurum sanirim :)
ahli agresif bir balıktır ara sıra senin prenseslerine biraz takılabilir...balıklarının boy ölçüleri nedir?
Saygılarımla,
Crano
Hamile aldigim disisari prenses ve erkek ahli yaklasik 12-13cm.digerleri 8-9cm arasi avratus 7cm.
sarılar 12-13 cm olması iyi..ama herzaman ahliden bir kurnazlık bekle sen, dedigim gibi saldırgan bir balıktır ama genelde kendi türlerine daha fazla saldırır...sarı prensesin sıfatı ise barışçıl...biraz zıt gibi degil mi?
Saygılarımla,
Crano