Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
DISCUS - 2.sayfa
Arkadaşlar discus aniden hızlanıp duruyorsa, bir anda kendi etrafında dönmeye başlıyorsa, akvaryumdan dışarı atlıyorsa, bu hareketlerinin kaynağı ne olabilir? yorumlarsanız sevinirim...
dostum moralini bozmak istemem ama, buna türkiyede genelde çılgın discus hastalığı denir bazı yazılı kaynaklarda da böyledir.benim sana söyliyeceğim belirtiler şunlar; belirtiler bir kaç aylık balıklarda görülür.hasta discus her geçen gün düzenli olarak artan ani hareketler yapar.bazende dönme hastalığındaki gibi kendi etrafında döner.bu hastalık parazit değildir. genelde beyin ve sinir sistemini çökertir. bulaşıcı da değildir. suyun sıcaklığını günlere bölerek 35 dereceye çıkarıp suyun kalitesini yükseltmen discusun için iyi sonuç verebilir. başka bir sorun olursa yardımcı omaya çalışacağım. saygılar.
mumuz ve shark9 çok tesekkürler. balığım oldukça sağlıklı mumuz bende önce parazit olduğunu düşünmüştüm ama gerçeği sonradan anladım büyüme çağındaki discuslarda shark9 un dediği gibi sinir sistemi problemi oluyor benim balığımda oluşmasının nedenide kıskançlık bu discuslara bayılıyorum çünkü gerçekten mükemmeller...
Selam miknatis ;
Discus dışında başka bir balığında anlattığın durum olsaydı balığının büyük ihtimalle dış parazit kapmış olma ihtimali çok yüksekti ve sonuç genelde ölümle sonuçlanırdı.shark9'a katılıyorum.Yalnız balığının iyileşebilme şansını çok az görüyorum. :((
balığın kriz geçiriyor ölme ihtimali yaşama ihtimalinden daha az maalesef diskusu iyi tanımak gerek büyük bir ihtimalle hastalığının son evresinde balığı kurtarmada erken teşhis çok önemlidir.
arkadaşlar emin olun iyileşir ama tabiki erken teşhis. delirme noktasına gelmesine neden olan etkeni bulup düzeltmek ve su ısısını artırmak... kesinlikle çok mükemmel hayvanlar...
arkadaşlar MUMUZ arkadaşımıza katılıyorum ama bir şeydaha var tanık olduğum bir olayda bir üretici arkadaşımızın balığı başka bir akvaryuma almak için hazırlıkları yaptı ve akvaryuma koyduğu gibi sert hareketlerle balık heryere çarpıp çarpıp durdu öğrendimki o akşam ölmüş 18 cm civarı erkek dıamond dı ayrıca bir bilgi olsun diye söylüyorum çok kıskanç balıklardır dişiler erkeklere çok saldırgan bir tavır içinde olabiliyorlar çifleşmek için yani erkekleri paylaşamıyorlar :)
fma55 discus eşini kıskanır sürü içinde eş seçer ayrılır ve onunla çiftleşir. dişi discus erkeklerin peşinden koşmaz eşi yoksa çiftleşmemeyi tercih eder.
bir akvaryumda 8 dişi 1 erkek varsa dişi tabiki erkeği bunaltıyor gözlerimle şahit olduğum u söylüyorum