Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

BEYAZ BENEK ACİLLLLLLLLLLLLL - 2.sayfa

Arkadaslar karma bir akvaryumum var. Balıklarda surekli beyaz benekler olusuyor. ne yapmam gerektigini bulamadım. mavi bir damla var surekli kullaniyorum ama hicbir ise yaramiyor.bir suru balık öldu...suyu degistirdim icme suyu doldurdum. dıstan takma iyi bir filtre kullanıyorum. yeni balıklar geldi onlardada hizla ayni sorun basladi...deliricem lutfen biri yardimci olsun.

img

batubey

19 yıl 6 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaslar suyu ısıtmak, iyotsuz tuz ve mavi damla sadece iki kayıp vererek butun balıkların kurtulmasına yardımcı oldu :)) ilgilenen arkadaslara cok tesekkur...

img

batubey

19 yıl 6 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

buna çok sevindim dostum.bundan sonra balıkarına daha dikkat etmelisin er yanlışlık sonrası yapılan dogrular bizleri herzaman en iyi seviyelere ulaştıracaktır...akvaryum sıcaklıgını herzaman sabit tutmaya çalış ve çok sık su değişiklikleri yapma bunlar beyaz benege neden olan unsurlardır..kendine iyi bak..

img

crano_xxx

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

ya arkadaşlar batubey daha yeni akvaryum kuran bir arkadaş sizde tutmuş potasyum önermişsiniz sakın alma arkadaşım insan içinde zehirli bir maddedir eline sürülürse ağzına felan sürme elini ben br kere su deiştirmek zorunda kalmıştım ama 3 haftaya yakın su resmen süt olmuştu artık sudaki bakteriler dengeyi kuramıyordu o zaman kullandım ama balıkları ayrı revir akvaryumuna eski suyuyla aldım sonra akvaryumun içinde potasyumu biraz beklettikten sonra güzelce yıkayıp yeni suyu koydum bakteri üremesini hızlandırmak için ilacını attım 5 gün sonra balıkları yeni suya koydum (bakteri ilacını atınca su o güzelim berraklığını kaybediyorya o hiç hoşuma gitmiyor)hiç bir ölüm olmamıştı zaten balıklarda da hiç bir rahatsızlık yok tu sadece canlı dondurulmuş yem ve bazı kimyasallar suyu bozduğundan diştim suyu ama su deiştirmeyi önermem ben 3 senede 1 kere deiştim devamlı 4/1 oranında su eklerim dipten su çekerek

img

fma55

20 yıl 1 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ