Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
BEYAZ BENEK ACİLLLLLLLLLLLLL
Arkadaslar karma bir akvaryumum var. Balıklarda surekli beyaz benekler olusuyor. ne yapmam gerektigini bulamadım. mavi bir damla var surekli kullaniyorum ama hicbir ise yaramiyor.bir suru balık öldu...suyu degistirdim icme suyu doldurdum. dıstan takma iyi bir filtre kullanıyorum. yeni balıklar geldi onlardada hizla ayni sorun basladi...deliricem lutfen biri yardimci olsun.
slm batubey,
öncelikle biraz sakin ol..biz sana neler yaoman gerektigi konusunda yardım ederiz merak etme..
mavi su dedigin şey beyaz benek hastalıgı giderici bir ilaç degilmi?eger ne oldugunu bilmedigin bir şeyse hemen bırak..git bir tane AQUA BEYAZ BENEK al.onu içindeki talimatlarına uygun olarak kullan(sanırım 6 gün sürüyodu).birde sakın ama sakın başka bir balık koyma çünkü onlar içinde aynı şeyler olacaktır...
aKvaryumun suyunu degiştirme kalsın..sonradan farklı ısıda eklenen su balıkları affallatır dikkat et..yaptıklarını ve sorularını bekliyorum..
Saygılarımla,
Crano
arkadaşım panik yapma öncelikle akvaryumun suyunu değiştirmissin zaman kazanmış olma sansın var akvaryumdaki bitki ve kaya kütük gibi seyleri çıkart ve akvaryumcuna gidip. sera marka beyaz benek için ilaç ve sera marka vitamin alıp prospektüsündeki işlemleri uygula ve sabırlı ol...
hemen bu aksam dediklerinizi uygulicam cok saolun.
arkadaslar iiiide guzelde beyaz benek hastaliginin en buyuk dusmanı tuzdur oncelikle ilc atmadan once akvaryum buyuklugune gore 100litreye 1.5 avuc 200li 2 avuc ve sonrasını siz tasarlayın iyotsuz tuz konularak ilacinizi ole atın ayrıca isiyi yukseltin baktınız hala gecmedi kesin cozum olarak yanliz dikketli olun fazla bekletildiignde olurler potasyum permenganat dedigimiz zehirli ilaci kullanıcaksınız yaklasık 10 su bardagı degerindeki suya 2 adet hap toz haline getirildiginde suya atın ve ice karustırın sonra balıkalrı koyun 1.5 dakka bekletin sonra eski suya geri koyun yanliz DİKKAT fazla beklettiginzde balıklar ölur sonra baligin salyası soyularak hastalık gitmis olacaktır bu sey her hastalık icin gecrlidir son asama gecmedigi takdirde bunu yapın sonra suyu deistirin
mrb Mercan Shark,
neticeyi merakla bekliyorum dedim çünkü o neticeye göre öneri yapacaktım..potasyum permanganat dedigin gibi çok zehirli hatta bir balıgımı onun yüzünden kaybettim...potasyum permanganat kesinlikle akvaryuma dökülmemeli.öncelikle hasta balıgımızı koyabilecegimiz bir kap yada kova olmalı bunun içerisine ise dinlendirilmiş suyumuz..ayritettende bir kap olmalı ki onun içinde de dinlendirilmiş su olmala..önce hasta balık potasyum permanganat damlatılan ilk kovaya konur ve en fazla 5 dk bekletilir.eger balıkta bir affallama durumu olursa hemen çıkarılır ama nereye?önce diger içinde dinlendirilmiş suya sonra akvaryuma bırakılır..yani balık potasyum permanganat bonyosu yaptıktan sonra başka bir dinlenmiş suda durulanmalı sonra akvaryuma konmalıdır..
beyaz benek hastalıgı için kullandıgımız eger netice vermezse bu yönteme geçilmelidir..
Saygılarımla,
Crano
crano kusura bakma ama potasyum permanganatta 5 dakka bekletirsen hasırt olursun ona gore en fazla 2 dakka en fazla ayrıca ayriyetten bi dinlenmis su olmasına gerek yok hatta permanı koydugumuz suda yeni olmıcak dinlemis akvaryumdaki suyu koycaksınız yeni su hicbirzman olmaz su deisimlerindede ole
Selam batubey;
Deri veya yüzgeç üzerinde çıplak gözle görülebilecek şekilde oluşan benekler hastalığın belirtisidir.Hastalık ilerledikçe beyaz lekeler sarımsı rengi almakta.Uzun bir süre hastalıkla uğraşabilirsin.Stres hastalığın en önemli sebebi.Akvaryumuna aldığın yeni balığın diğer balıklar için yeterli bir stres kaynağıdır.Bu gibi durumlarda stres azaltıcı vitaminler kullanmak beyaz benek oluşmasını engelleyebilir.Parazitlerin neden olduğu bulaşıcı bir hastalık olan beyaz benek tedavisini desteklemek için suyun sıcaklığını 2-3 derece yükseltmelisin.Daha sonra suyun sıcaklığını sabit tutmalısın.Havalandırmayı sürekli çalıştırmalısın (son yükseklikte).İlaç olarak en etkili ürün sera costapur.
Sevgiler.
tavsiyemi dinlersen sen kazançlı çıkarsın. 18 tür beyaz benek hastalığı vardır.her beyaz benekte su sıcaklığı artırılr diye bişey yok kim diyorsa yalnış biliyor.beslediğin balıklara göre hastalıkla mücadele etmelisin cichlid beslemediğin apaçık ortada şunu söyleyebilirim iyi filtre edilmiş bir akvaryumda 3 gün içine balık girmemiş akvaryumda beyaz benek olmaz.şimdi yapman gerekeni söylüyorum.eğer tropikal besliyorsan ısı 33-34 olaca 34 derece de beyaz benek kuma inerdaha sonra ısıyı kademeli olarak ısıyı 28 ereceye düşüreceksin kullancağın ilaç ta aqua beyaz benek. eğer cichlid besliyorsan ısıyı artırma 26 erecede sabit tut taze su kullan ve orjinal kontra kullan prospektürünü oku. ama balıklarını kurtaramazsan akvaryumu boşalt kuımu akvaryumdan çıkart ve iyice kaynat sonrada kurut yada at yenisini al. akvaryumu iyice temizle ve kurut tekra su doldur filitreyi çalıştırısıyı 28 de sabit tut bir hafta sonra sağlıklı balıkal ve akvaryuma koy.inşallah birdaha böyle şeyle karşılaşmazsın.çok illet bir hastalıktır.geçmiş olsun.