Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Yeni bir akvaryum alıyorum yardım!!! - 2.sayfa
Arkadaşlar merhabalar.Bu forumda gercekten cok seler öğrendim ve herkez birsbirine yardım ediyor.Ben yeni bir akvaryum alıyorum yaklasık 160 litre.Yani artık balıklarımı daha buyuk bi tank da yuzdurebilcem.Şimdi benim 1. sorum şu, buna ne tip kum kullanmayım.Kahverengi kullanmanın balıkların yumurtalarını doktuklerinde almalrı acısından daha iyi olacağını soylediler. 2. 160 litre akvaryuma kaç kilo kum gider? 3. Bende şuan 4 sarı prenses 1 turuncu prenses 1 de yunus var ben buna ek olarak 1 turuncu prenses 3 yunus ve 2 zebra eklemeyi dusunuyorum sizce çokmu kalabalık olur?Şuan sorun olmaz gibi ama buyuyunce baya problem olur heralde!Bide vatoz veya çopcu turu bişi almak istiyorum sizce ne almalıyım 4. Metilen mavisi dedikleri olay nedir?Lamba falan mı yoksa suyun içine konulan bişeymi.
sağol crano kardeş ya bu hazırlayıcı hani çeşmeden doldurduğun suyu hazırlamak icin yapılıo ph ı faln dengelemek icin.Bİde şu bitkiler icin kuma gubre faln gerekiomu.Bahsettiğin bitminin fiyatı nedir?
selam korki, öncelikle balıklar konusunda crano ya katılıyorum eğer zevk ile sadece izliycem ve üretmek istiyorum diyosan o akvaryuma zebra koyma cüce vatoz da akvaryumdaki gelecek için iyi bi seçim olur çünkü diğer vatozlar kısa zaman da çok büyük boyutlara ulaşıp diğer balıklarını huzursuz edebilir, metilen mavisi dezenfekte olarak kullanılan suya mavi renk veren bir tozdur fazla kullanmanı önermem, onun yerine petshoplarada bunların sıvı olanları var onlardan kullan bence. suya gelince, hangi şehirdesin bilmiyorum ama en sert şehir suyu benim bildiğim kadarı ile eskişehirdedir ve maksimum 2 gün dinlenmesi yeterli oluyor yalnız havalar soğudu balıkları koyarken akvaryum sıcaklığına dikkat et, saygılar
sağol sparta bilgiler icin.Şuan ufak akvaryumumda balıklarda bir sorun var ama çözemedim.Gayet sağlıklı hareket edip yem yiyorlar fakat balıklar arada bir sirkeleniyorlar kuma yakın olan lar govdesine hızlı bi sekilde kuma surtuyolar ve sora bir kac sirkelenme hareketi faln yapıoyar sorun nedir sizce?????
kendilerini kuma sürtmeleri bi sorun değildir, benim cichledlerimde özellikle yem yedikten sonra bunu yapar sağlıcakla kal
öncelikle bir akvaryum suyunun en az 3 gün dinlenmesi gerekir bunu unutmayın.
slm korki84,
titremelerinde bir sorun yok ama çok sık yapmadıktan sonra...fakat agız ve gövde kısımlarını kayalara yada kuma sürtmesi deri parazitlerinden kaynaklanıyordur..bunun için %1 lik metilen mavisi her 10 lt suya 3 cm küp olmak üzere damlatılır ve bu tedavi suyun rengi normale dönene kadar sürer..korkman gereken bir şey yok çünkü bu oranda damlatılan metilen mavisinin hiç bir sakıncası yoktur..
Saygılarımla,
Crano
selam; herhangi bi saldırganlık gözlenmiyorsa, yaptıkları sadece vücutlarını kuma sürmekse deri pazraziti olduğunu sanmıyorum fakat her zaman bi pazrazit ilacı kullanmakta yarar vardır, sağlıcakla olun