Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Yeni bir akvaryum alıyorum yardım!!!

Arkadaşlar merhabalar.Bu forumda gercekten cok seler öğrendim ve herkez birsbirine yardım ediyor.Ben yeni bir akvaryum alıyorum yaklasık 160 litre.Yani artık balıklarımı daha buyuk bi tank da yuzdurebilcem.Şimdi benim 1. sorum şu, buna ne tip kum kullanmayım.Kahverengi kullanmanın balıkların yumurtalarını doktuklerinde almalrı acısından daha iyi olacağını soylediler. 2. 160 litre akvaryuma kaç kilo kum gider? 3. Bende şuan 4 sarı prenses 1 turuncu prenses 1 de yunus var ben buna ek olarak 1 turuncu prenses 3 yunus ve 2 zebra eklemeyi dusunuyorum sizce çokmu kalabalık olur?Şuan sorun olmaz gibi ama buyuyunce baya problem olur heralde!Bide vatoz veya çopcu turu bişi almak istiyorum sizce ne almalıyım 4. Metilen mavisi dedikleri olay nedir?Lamba falan mı yoksa suyun içine konulan bişeymi.

img

korki84

19 yıl 11 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam kardeş elimde torf var 10500 ml kadar istersen akvaryumun zeminine sermen için sana yollayabilirim bir miktar kadar ... nasıl uygulanacağını bir kağıda yazarım 500 ml işini görür sanırım ... forumda yazdığım işe yarıyor... akvaryumu sıfırdan kurmak icap ettiriyorr sende hazır kurmamışkenn yollıyımm istersenn 25 ytl yeterli ya da madem akvaryumun da yeni 20 ytl olsun 500 ml için... ilgilenirsen [email protected] ya da msn: [email protected] ..kum um olayınıda yazarım kağıda... hade hayırlı gğünler

img

hasanco008

19 yıl 11 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam kardeş sağol.KUsra bakma ama ben biraz acemiyim daha yeni yeni girdim bu akvaryum işine o yüzden bilmiyorum nedir bu torf.

img

korki84

ÖZEL MESAJ

öncelikle ben sana kuartz kumu öneririm nötr kararlılıkta olduğu için balıklara gelince cichlidleri iyi tanımak gerek besleyeceğin balıkların aynı gölden olmaları senin için avantaj olacaktır.torf: sudaki algleri öldürür suyun kalitesini yüksek tutar suya minarel verir suya hümel asidini verir.ama çoğunlukla üreme akvaryumlarında kullanılır. ben sana cüce vatozu öneririm fazla büyümeyeceği için yer sıkıntısından kurtulacaksın ve sürekli çalışır.kuma gelince 6 torba yeterli.dekora gelince hayvanların kovalandığında saklanabilecekleri şekilde kayalık dekor yapmanı öneririm.saygılar [email protected]

metilen mavisi eczanelerde bulunur mavi renkte toz halindedir parazit gidericidir dezanfektan yani.

1)midye kırıkları, beyaz-sarımsı kum, siyay kum ve volkanik kayalar almalısın..öncelikle midye kırıklarıyla beyaz kumu karıştırıp döktükten sonra üzerlerine siyah kumu eköelisin fakat birkaç yer beyaz kalmak şartı ile..sonrada volkanik kayaları akvaryumun içine arka cama balıklarının gezebilecegi yollar yapmaya çalışarak dizmen gerekir...

2)4 paket midye kırıgı, 3 paket beyaz kum ve 3 pakette siyah kum yeterli olabilir.Akvaryumundaki kum yüksekliginin 4 cm den az olmamasına dikkat et..

3)almak isedigin balıklar yeterli sayıda fakat ben derim ki zebra alma yani aynı akvaryuma koyma çünkü zebralar biraz fazla yer sahibi edinmeye çalışan ve saldırgan bir balıktır ama diger balıkların zebralara göre daha büyük olursa çok fazla sorun olmaz..istersen zatos koyabilirsin çöpçüyü boş ver...

4)metilen mavisi balıklarının genelde deri parazitlerinden kurtulmalarını saglayan bir ilaç..fakat bunun kullanımı dogrudan akvaryuma dökmek degildir, metilen banyo seklinde kullanılır..kullanman gerekiyorsa haber ver anlatırım..

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşalar cevaplar için çok sağolun ben bu söyledikleriniz doğrultusunda bilinçli bir akvaryum kurmaya çalışıyorum çok soru soruyorum lütfen mazun görün. Arkadaşlar bide bu su hazırlıyıcılar hakında bilgi verirseniz.Çunki bu kullandığım akvaryum fazla buyuk olmadığı icin 2 damacana icme suyuyla hallediyordum olayı. Aslında içine bitkide koymak istiyorum bu çok maliyetli olurmu cunki baya masraf oldu bana şimdiden (ama buna değiyor!) Bazı deniz akvaryumlarında su deniz suyu gibi gozukuyor bunu sağlıyan lambalar pahalımı?Bitkiler icinde bir lamba gerekirmi? Aslında soru cok ama şimdilik bu kadar geliyor aklıma.

img

korki84

ÖZEL MESAJ

su hazırlayıcılar derken ne demek istedigini pek anlayamadım kusura bakma dostum.Ama akvaryumuna koyman gereken su en az 3 gün agzı açık bir şekilde dinlendirilmesi gerekiyor..bitki alman çok iyi olur istersen elodia ile başlayabilirsin dayanıklı bir bitkidir.bitkiler için de tabiki lamba gerekiyo ama bu bildigimiz florasan lambaları..'deniz suyu gibi gösteren' kusura bakma bilmiyorum..

Bu arada fazla  soru sormanın benim için hiç bir sakıncası yok zevkle cvplıyoru.Buradaki arkadaşlarıma eelimden geldigince yardım etmeye hazırım herzaman..

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

üreticiden yardım istersen [email protected]

img

alka30

19 yıl 6 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

torf zemin için msn adresim [email protected]