Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

yorumlarızınızı bekliyorum

arkadaşlar benim akvaryumum da 2 tane 3cm lik zebra, 1 tane 20cm lik ve 2 tane 4 cm lik texas, 1tane 15cm lik silver argus, 2 tane akara, 1 tane 6cm lik sarı prenses, 2 tane 3 cm lik vatoz, 1 tane 4cm lik auratus, 3 tane de 5cm lik ahli var, akvaryumum 120*40*40 ebatlarında sizce bööle bi karışık ciklet akvaryumu nasıl?

img

sparta

19 yıl 6 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

şunu baştan sölim ahli ve zaebra saldırgan bir balıktır sari prensesil öldürene kadar rahat birakmayacaklardır..bir de seçtigin balıklar akvaryumun için çok karışır bu hacimde bir akvaryuma onlar için gereken kayaları ve bitkileri de bir arada kullanman tek tek ölümlerine sebep olabilir..popilasyon da yer dengesi

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ben yerinde olsam sadece malawi yada sadece amerikan cichlidi beslerim. ahliler de cranonun dediği gibi saldırgan değillerdir ama auratusların sert tir. sarı prensesler e de korkma kendilerini korumada çok ustadırlar. ben sana şu türleri öneririm ahli,sarı prenses,yunus,beyaz prenses,tanganikadan da frontoza kavgasız bir akvaryum seyedersin boylarıda 4-5 cm olursa büyütme zevkinide yaşarsın .şuan elinde olan balıklarda boy ortalaması anormal görüküyor.düz dökenler yumurtlamaya başkadı mı diğerlerlerine zindan ederler akvaryumu.not: ahliler akvaryumdaki diğer mavi balıklara karşı biraz tahammülsüzdürler.ama cichlid besleyeceksen ve böyle bir güzelliği seyredemeyeceksen hiç besleme [email protected]

slm akademist,

ben ahliler saldırgan dedim dostum yanliş yazdın heralde.

img

crano

ÖZEL MESAJ

slm, crano ben cranodan daha iyi bilirim maksadıyla yazmadım .bu benim yorumum sadece, şahsıma ait .böyle anladıysan özr. ben daha bir ahlinin sarı prensesi öldürdüğünü görmedim yazımı iyi okumanı tavsiye ederim ben de senin yazılarını okuyorum ve tecrübeli olduğun her halinden belli. ahliler mavi olan balıklara karşı saldırganlık yaparlar renkten dolayı. bu bağlamda söylediysen ok. bide ahliler yetişkin sarılar yavru ise onada ok .ama unutma sarılarda hiç masum balık değillerdir.hele auratuslar hiç. [email protected] msn ye de beklerim.

ben asla öyle birşey düşünmem aklınızdan sakın böyle birşey geçmesin birdaha, hani dedimki belkide yanlış yazmışsındır kusura bakma dostum..hepinizin yorumlarına ve eleştirilerine saygı duyarım ve herkesinde duyması gerekir..çok teşekkür ederim bana karşı söledigin sözler için ama bende sizlerden çok şey ögreniyorum ve benden tecrübeli olan arkadaşların da olduguna herzeman inanıyorum..

Saygılarımla,

Crano

img

crano

ÖZEL MESAJ

selam arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkür ederim size gözlemlediklerimi aktarıyım ben 3 senedir cichled bakıyorum ve farklı türleri bir arada tutmak istiyorum sarı prensesle uğraşan hiç bi balık yok aralarında ama akaralar kendi boyundaki s.prenses hariç hepsine kafa tutuyo hatta ayırmak zorunda kaldım, ahliler ise sürekli kendi aralarında bi didişme halindeler. büyük texsasım ise argus hariç hepsine saldırıyo hatta akarayı ayırmadan önce bayağı hırpalamış. açıkçası ben ne argustan ne texsastan ne de s.prensesten vazgeçebilirim önemli olan balıklarım onlar sadece ahli akvaryumum da oldu ama bu kadar zevk almadım. şimdi ufak bi argus daha aldım ama o daha baya ufak olduğu için başka bi akvaryuma koydum. amacım sadece bunları paylaşmak çevremde akvaryumdan anlayan yok ve ben bunları onlarla paylaşınca sıkılıyolar sizlerle paylaşmak çok güzel hepinize teşekkürler

img

sparta

19 yıl 6 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

crono hani bir yazı yazmıştım türü belirleyip ona göre doğal ortam diye. bu arkadaşın akvaryumu tam benim söylediğimi destekliyor. arkadaşım böyle bir akvaryumdan ne sen keyif alırsın nede balıkların. bence ne bakacağına karar ver araştır öyle balık besle. crono sen bu işi iyi biliyorsun bence ben foruma yeni katıldım ama eski arkadaşlara çok yardımcı olduğun kesin...

img

miknatis

19 yıl 11 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm miknatis,

aslında sparta çok güzel balıklar seçmiş fakat balıka alırken dedigin gibi onlara önce uygun ortamı saglamak gerekir birde almadan önce balıkların bir birleriyle uymu bilinmesi gerekir.mesela sarı prensesle ahli bir arada olsa ne olr?aynı boyutlarda olması kavga etmelerine yol açar mı?hangisi saldırgan hangisi sakin?böyle soruların cvplarını araştırmak gerekiyo almadan önce..eger elinizde sakin bir balık varsa onun yanına saldırgan bir balıgın konması hiç de mantıklı degil..

hae dersenizki bunlar gerçekte nasıl bir arada olabiliyor?onlar kendi dogal ortamlarında kendilerine uygun bölgeleri seçerler ve gelebilecek tehlikelere karşı kendi yuvalarını kurarlar.ama bizdeki çevre sınırlı o yüzden tecavüzcü coşkunla carmen i bir araya koymamak gerekir bizlerin yapması gereken elimizden geldigince onlara dogal ortamlarını saglayabilmektir.

bu arada sparta gözlemlerin çok güzel fakat aklım almadı akaraların hepsine kafa tutmalarını..çok mu büyükler?hani dicem yumurta falan yaparlar ama o zamanda sarı prensesin canına okurlardı!kasdettigin akara böyle bişey mi?(bende de varda):

img

crano

ÖZEL MESAJ

bu arada miknatis adım crono degil Crano

img

crano

ÖZEL MESAJ