Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

BALIKLAR....

Arkadaşlar bu yazdıklarım bazı arkadaslarin hosuna gitmeyebilir. Benim bahsetmek istediğim konu bilinçsizce akvaryumlara doldurduğumuz balıklar. Hobiye başlamadan önce ne bakıcağımıza karar verir ve o cinse uygun ortamı sağlarsanız emin olun hem siz hem hayvanınız çok mutlu olacaktır. Başka bir konuda uygun ortamı sağlasak bile suda yaşayan hersey akvaryumlara konulmamalı. gezmeye ihtiyacı olan gezerek avlanan çok su isteyen balıkları hapsetmenin hiç bir çekici yanı olmamalı bence. Köpek balığı beslemek astronot beslemek bence iki betayı fanusa koyup kavgalarını izlemekten farksız...

img

miknatis

19 yıl 11 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kusura bakma köpek balıkları ve asronotlar konusunda sana katılmıyorum aksine biz o balıkları besleyerek onları akvaryumculardan kurtarıp kendimizin sevgiyle ve hevesle kurdugu akvaryumlarımızda onlara elimizden geldigince dogal ortalarını saglamaya calışıyoruz..

tabiki önce alacagımız balıga gore ona uygun koşul sağlamamız gerekir.Zaten küçük bir akvaryumu olanlar bu balıkları beslememeli.ASRONOT BALIGI BESLEMEK İÇİN AKVARYUMUNUZUN EN AZ 120 CM OLMALIDIR YADA 200 LT..Bu koşullar onun istedigi gibi dizayn edilirse hiç bir sorun yaşamazsınız, bana güvenin.

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ben bakılmaması gerekir derken sadece hobiciyi kastetmedim akvaryumcuda satmasın bence. bide zaten hangi salak akvaryumcu köpek balığını getirip dükkanında bekletirki o tarz balıklar sipariş üzerine getirtilir. bide ezbere bilgi tartışması yapmıştık seninle astronot için 200 litre demişsin ya bu işte ezbere bilgi. sağlıklı ve mutlu astronot için 200 litre suyu müthiş şekilde filtre etmelisin artı hergün 100 litre su değiştirmelisin bu bile yetmez...

img

miknatis

ÖZEL MESAJ

bu bilgi ezbere derken bir istatisliktir..yani asronotusların yaşayabilecegi standart koşullardır.tabiki kendi ortamı gibi hiç bir şey olamaz bende bunu defalarca söyledim zaten bizim amacımız onlara elimizden geldigince iyi şartlar saglamaktır..ona bakılırsa hiç bir balıgın satılmaması gerekir dimi?çünkü hiç bir balığa kendi dogal ortamını saglayamazsın..aşırı lüks ve büyük akvaryumlar hariç..

img

crano

ÖZEL MESAJ

yasamaz diye bir sey yok emin ol 20 litredede yaşar astronotun asıl sorunu çok büyük alanlarda avlanması dır çok fazla su bunun için gereklidir.

img

miknatis

ÖZEL MESAJ

offf miknatis ya

ona bakarsan bardaga koy ordada yaşar ama 5 dk kadar..burada önemli olan nasıl yaşaması! sadece yaşaması degil..200 lt de onun için uygundur..önceden de 1000 kez yazdım dogal ortamı asla yakalayamazsın bizim amacımız en uygun koşullarda yaşamasını saglamaktır.Lütfen kapa şu konuyu artık ok?

img

crano

ÖZEL MESAJ

mıknatıs konustuklarının hepsi yanlis seyler denizden kastetmiorum tatli su kopekbalikları challenger haric dierlerinin hepsi uretilmektedir ve akvaryum baligiidır dogayı bilmezler challenger(sanitwongseii) ise tatlı suda gercek kopekbaligidir ve doga hayvanıdır yanliz oda denizdeki gibi dogdugu zaman hemen akvaryum ortamına alistırılırlar ve sorun olmaz anladınmı ozman butun dunyadaki akvaryumcular ve bu isle ilgilenen profosorler sana gore salak dimi ayrıca astronot icin hergun 100l su deistirmene gerek yok kim dediyse sallamıs her hafta yaklasık suyun 31ini cekmeniz yeterli olacaktır artık devir deisti mıknatıs eleman hersey icin bi cozum bulundu uretilio alıstırılıo bukadar insan nie cabalıo bastımı kafan simdi

crano birbirimize biraz daha saygılı konuşalım lütfen, nasıl olsa burası bi bilgi paylaşım formu öyle değil mi?

img

sparta

19 yıl 6 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

haklısınız mercanshark ve crano insanıda 1 metrekarelik hücreye kapat yıllarca yaşar...

img

miknatis

ÖZEL MESAJ

bu arada mercanshark kardeşim hiçbi akvaryumcu ve profesör aptal değil senden benden akıllılar. kimse hayır duan için araştırmıyor PARA yı bilirmisin o herkese herşeyi yaptırır. evinin bahcesinde çita besliyen bile var duymusmuydun.

img

miknatis

ÖZEL MESAJ