Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Balık akvaryum ısıtıcı filtre aldıım :)
Arkadaşlar bugün akvaryumuma balıklarımı koydum 1 erkek 3 dişi lepistes.3 dişi lepistesde hamile :)) 2 tanesi yavrulukta 1 tanesi akvaryumda dolaşıyor.Onun karnı fazla şiş değil onun doğumuna daha var ondan yavrluğa koymadım. çok güzel olacak inşallahhhhhh
bende 2 erkek 4 dişi aldım bide yavruluk aldım :) hamile değil sanırım bendekiler. benim için bu fuar tam fiyaskoydu neyse anlatmayım
:)) unutma 1 erkeğe 3 dişi düşecek şekilde almalısınn
ya boşver yemiyolar yine :(
balıkların popolarında yada popo sandıgım yerde karartı var birazcık geniş şekilde.Ama öyle kocaman şiş değil karınları. 4 adet dişi 2 adet erkek var.2 dişinin karartısı var o popo gibi yerde. bunlar hamileyse ne zaman alayım yavruluğa?
karınları sana gösterdiğim resimdeki gibi şişince ya da o kadar olmasa bile o resimdekinden biraz daha az şiş olunca
Selam Hamso sen lepistesleri demi kaplumbağaların yanına koydun?bir ara forumda biri benim kaplumbağam asil o yüzden balıklarımı yemiyo yazmıştı ve bi süre sonra yemişti yine de kaplumbağa galiba seninkiler gerçekten asil:))
ya akvaryum balıkları tropikal ya,bizimkilerde yerli dere malı.Ondan mı ilgilerini çekmiyorlar acaba.Kırmızı yanak sadece lepisteslerin kuyrugu renkli diye bir iki koşturdugunu gördüm sadece.Tabi yakalayamıyor.
edindiğim bilgilere göre poposu kararıyormuş hamile balıgın. doğurmaya yaklaştıgı zamanda sürekli yerde gezmeye başlıyormuş.Yemde yemiyormuş. 30 derece civarı doğurması yaklaşmışsa kolaylaştırıyormuş.2 gün boyunca yuvalıkta durmasına rağmen yavrulamazsa geri salınması gerekiyormuş.Antreman yapıyormuş gezerken :=) bide yavruladıktan sonra çok aç oluyormuş. Yavrulayacagı zaman kuyrugunu havaya kaldırıp başını aşağı eğiyormuş(kuyruk kalkınca baş zaten eğilecek :) ) hamile balıgın etrafında erkekler dolaşırmış. 1 kere çiştleşince 3-4 yavrulamaya yetebiliyormuş. neyse sende durumlar nasıl kardeş?
3 tane balğın karnı top gibi.Karardı da ama ben daha koymadım.Sanırım bugün yarın koyarım ama bnce yeterince siyahlaşmadı.Devamlı ağzını açıp kapatıyorlar diğerlrina daha fazla ve hiç yem yemiyorlar.Ya ben bunları büyütüp kapluşlara yediremem yaa :) vazgeçtim beslicem