Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
kendi akvaryumumu kendim yapmak istiyorum
150 cm den küçük olmamamak şartı ile evde kendim akvaryum yapmak istiyorum. kaç mm camdan yapmalıyım? yaparken nelere dikkat etmem gerekir? böyle bir akvaryuma kapak nasıl yapılır? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. saygılar.....
bugün camcı ile görüştüm e naz 15 mm yapmamı söylüyor. akvaryum ölçüleri 150x65hx50 çok mu büyük acaba ? birde gizli çatlaklardan kurtulmak için camı rodajlamak istiyor. rodaj yapışmayı zorlaştırırmı acaba ? diğer korkum ise akvaryumun hazırlar kadar şık durmayacağı eğer irenç birşey olursa okar emek ve para boşa gidecek
Söyledigin ebatlarda ki akvaryumu SAKIN KENDİN YAPMAYA CALIŞMA!!!eN UFAK bi terslik yada egride patlar bırak camcı yapsın bende 130#60#40 ebatlarında bi akvaryum yaptırıcagım yakında 8mm..130 ytl...Benimkine 8mm cam yetiyo seninkine en az 10mm.
arkadasim 12mm yeterli ama kendin yapma yoksa 5-6ay sonra akvaryum acilmaya baslar tanidik akvaryumcu fln varsa ona yaptır neden dersen akvaryumu yapistırırken silikonun arasindaki en ufak hava butun emegini suya dusurur cunku tanıdıgin basina geldi inat etti yaptı 4 ay sonra patladi ufakta degil 200*70*120 bunu yapanda cok saglam heriflerden biri oyuzden yapmisken birkre yap ama saglam olsun camcıyada yaptırma akvaryum yapımından anlamaz onlar
Şu ana kadar bizim mahalledeki camcıda 2 akvaryum yaptırdım ve 2 senedir de kullanıyaru o yüzden istersen suna bişey bilmeyen camcılara yaptırma diyelim
arkadaşlar dün su-sun marka çin malı 120x85hx45 akrilik takım bir akvaryum aldım (akvaryum, dolabı,kapakları, 2 adet floresan) bir adet dış filtre (atman 3338 di galiba modeli 700 l/h)atman hava motoru (çift çıkışlı), 1 m hava taşı ve aksesuarları, 30 kg kum hepsi 1000 ytl 10 ay taksitle, sizce fiyat nasıl ? bu gün çiçekçilerden havuz taşı aldım, (antalya dan gelme) kilosu 0,5 ytlx50 kg, ciklet beslemeyi düşündüğüm için, sizce netür ciklet beslemeliyim ?
Cok pahalı.
Bence de pahalı. Ben o fiyata deniz akvaryumu kurdum. Keşke almadan önce bir sorsaydın. Neyse moral de bozmayalım. Keyfini çıkar kardeşim..
arkadaşlar söylemeyi unuttum ben yalovadayım, istanbul veya ankarada olsam belki aynı akvaryumu yarı fiyatına kurardım, ama bu boyutta akvaryumu istanbuldan yalova ya getirmek içinde enaz 200 ytl kargo veya nakliye ücreti ödemem gerekirdi. birde akrilik camdan çok daha pahalı bir malzeme, dayanıklılık ve esneklik olarakta en az 3 misli daha mukavemetli, bu şartlarıda gözönünde bulundurursanız geğerlendirmelerinize sanıyorum biraz daha makul gelecektir diye umuyorum, ama laf aramızda bu boyutta bir akvaryumunda masrafı hiç bitmiyor, hergün birşey çıkıyor :) beslemeyi düşündüğüm ciklet türleri içinde tavsiyelerinizi bekliyorum
Güle güle kullan kardeşim... Benim tavsiyem: Ya calvus+frontoza ya da tropheus+maymun kafa olur. Sen yine de zevkine göre al derim. Sonuçta onlara her gün sen bakacaksın.Ancak uyum açısından, balıkları almadan burda bir danış derim. Bir çok tecrübeli arkadaş var. Faydalı olur. Selamlar...