Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
LÜTFEN YARDIM EDİN ÖZELLİKLE CRANO SEN
arkadaşlar benim 108litre bir akvaryumum var akvaryumda 2pembe zebra 1pirenha 4sarıprenses 5papağan 2ahli 2yunus 1mücevher var sizce yavru alabilirmiyim ve yavru almam için ne önerirsiniz akvaryumumu kaya ve sahte bitkilerle oluşturdum sizce hangi balıkları akvaryumdan çıkarmalıyım
zebra ve piranhayı çıkarmanı tavsiye ederim.
Selam; Bence 108 Lt. akvaryuma bu kadar balık çok fazla ve en önemlisi pranayı ve zebraları çıkarmalısın. Diğerlerinden yavru almak için 1 erkek 3 dişi olmak üzere cinslerine göre ayarlamalısın bu arada papağanlar kısırdır yavrulamaz kolay gelsin
slmlar ELAZIGLI_ALEX23,
Arkadaş akvaryumun da çok fazkla balık var ben derim ki mücevheri, 2 papağanı, zebraları ve piranayı ver gitsin..senin için daha sağlıklı olur güven bana..yavru istiyorsan cichlidlerine uygun kaylar ve canlı bitkiler almalısın bu romantik bir ortam için yeterli gerisi balıkların sevdasına kalmış.Çok ciddiyim gülecek bişey yok..
Saygılarımla,
Crano
son durum nedir dostum?
ya arkadaşlar ne saçmalıyorsunuz siz ya bumu akvaryumculuk. önünüze geleni doldurun akvaryuma sonra sundan yavru alayım buna takla attırayım diye uğraşın. akvaryumu bilen ve foruma tavsiye yazan arkadaslar saçmalıklara alet olmayın ya. her balığın geldiği bi doğası belli özellikleri vardır o yüzden isimleri cinsleri ırkları ayrıdır. güzel olan ırklara göre doğal ortam oluşturmaktır...
arkadaşım bizi yanlış anladın sen, ben onları çıkar dediysem digerleri ile uyumlu olmamasındardır ve sahip odugu akvaryuma göre daha saglıklı gelişiirler yani daha isabetli olur tamammıdır dostum..yoksa ben bir hayvanseverim sizlerinde oldugu gibi, bunu biliyor olmalısın..yoksa papaganlardan 2 sini çıkar demezdim belki bilirsin papagan degerli bir balıktır özellikle de digerlerine göre ok!eleştiri yapmak için o konu hakkında bilgi birikiminin olması veya kendine ısrarla güvenmen gerekir anlaştık mı dostum?
Saygılarımla,
Crano
bak crano kardeş papağan değerli balık yazmışsın cevap olarak. yukarısındaki yazıyada ver gitsin. ikincisi balık neye göre değerlidir kasaptan bozma akvaryumcuların satış fiyatına göremi. sana öyle örnekler veririmki discus undan denizine beslemiş hayatı akvaryumlar içinde geçmiş ama şu varki en denyimli olduğu zamanda lepistes bakan adamlar var. balığın değeri komik bi olay tartışmam bile. bilgi birikimi ezberleyerek olmaz okur değerlendirir ve yaşarsın...
hala anlaşamadık, neyse anlatmak istedigim sen demişsin ya güzel olana göre ayırdık, bende sana diyorum ki eger ona göre ayırsaydım papaganı söylemezdim ve arkadaşın akvaryumuna göre en uygun balık sayısı ve elindeki balıklara göre en uyumlu olanlari seçtim ben yalnızca bunu yaptım tamam.yani tartışmanın bir anlamı yok ,burası bir paylaşım platformudur.eger bir kabahat işlediysem özür dilerim ok.birde şu en son sözüne katılıyorum çünkü bende okuyor, tecrübe edeniyor ve buradaki arkadaşlarıma elimden geldigince yardım ediyorum.yavaş yavaş birbirimizi tanırız merak etme..Hadi kal sağlıcakla...
Saygılarımla,
Crano
asıl sen kusura bakma tabikide paylaşıcaz. kendine iii bak...