Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM
BEN DE 100*50*40 BOYUNDA AKVARYUM VAR AMA 7-8 CM BOYUNDA BİR DİŞİ PRENSES VAR VE 5 CM BOYUNDA DİŞİ PRENSES WAR AMA HİÇ YAVRU ALAMADIM NEDENDİR AKVARYUMDA 2-3 CM BOYUNDA YUNUSLARIM VAR
PARDON ARKADAŞLAR 7-8 CM OLAN ERKEK
dişi daha olgunluğa ermemiş sanırım akvaryumda yunusların olması çiftelşme için engel teşkil etmez.sarıprensesler oyuk ları severler.bir testi kullanırsan erkeğin hemen orayı kapacağını görürsü[email protected].
YA ZATEN KIRIK TESTİ VAR WE YETERİNCE KAYA DA VAR BALIKLARIMDA BİR DE DİŞİ DAHA ÖNCEDEN YARU DÖKTÜ BAŞK AAKVARYUMDA
üstad sarılar yumurta döktükten yaklaşık bir ay sonra tekrar yumurtaları ağzına alır.ama çiftleştirme için 2. bir dişi daha koyarsan tekrar çiftleşmeye başlarlar.
prenseslerin çiftleşmesi için 1erkek 4 dişi olması lazım 3 te olur ayrıca yukarıdaki arkadaşların dedikleri doğru kuytu yerleri severler kendileri bir bölge edinir ler ayrıca yaz ayında ısıtıcının fişini çek 24 c eşleşmeleri içi uygun ısıdır.dişi nin ufak olması eşleşmeyi kolaylaştıracaktır bende ki büyük dişiler den bir kere yavru aldım 10 cm civarı ama 6 cm dişiden 5 kere ye yakın
Slm byrkck,
Balıklarının yavru yapmasını istiyorsan kesinlikle çift olmalılar :) Yani dişi ve erkek öncelikle bundan emin olmak gerekir..birde en az iki dişi bir erkek olması gerekir.Yanlış anlama 1 dişi bir erkek olması da yeterli olabilir ama benim dedigim gibi daha bi garanti olur...(bana kalırsa saglıklı bir kolani için 2 erkek 5 dişi).Erkeklerinin boyu 7-8 cm ve dişilerinin ki de 5 cm ise üzgünüm ama erkerlerinin biraz daha olgunlaşması gerekiyor..(10-11 cm kadar)..yunusların onlara hiç bir sakıncası yok merak etme..
Saygılarımla,
Crano