Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
su bulanıklığı
Selam; aşağı yukarı 30 lt''lik bombeli bir akvaryumum ve içinde 3 adet 4 cm''i aşmayan japon, bir küçük vatos ve 2 adet 6 cm boyunda koi var. Filtre olarakta Atman F101 iç filtre ve hava taşı var. Benim sıkıntım suyla ilgili, su bir türlü berraklaşmıyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
selam yipir öncelikle aldığın balıklar için 30 lt''lik akvaryum çok ufak birde koi balıkların büyüdükçe japon balıklarını yüzgeçlerinden yoklamaya başlayacaktır.Suyun bulanıklılığına gelince Japon ve koi balıkları akvaryum tabanındaki kumu ağızlarına alıp geri tükürürler (eğer tabanda kum varsa) buda suyun bulanmasına neden olur.Akvaryum tabanındaki kumu iyide defalarca yıka ondan sonra akvaryuma koy.Birde iç filtreler suyu temizlemez sadece akvaryumdaki tortuları toplar bu yüzden iç filtre kullanırsan daha iyi olur.Sana tavsiyem Ya koileri değiştir yada japonları...
ewt katılıyorum bıde tasları buyutmeyı deneyebılırsın mesela ortaboy beyaz tas koy hem temızlemesıde kolay olur
Düzenli dip çekimi yapıp, kaliteli yem kullanmalısın ve yiyecekleri kadar atmalısın.Her şeyi iç filtreden beklemeyin dip çekimi haftada bir olursa sorun çözülür.QUARTZ kum kullan suya salınımı olmayan tek kum odur.Ayrıca akvaryumunu büyütmen iyi olacaktır.
Suyun berrak yada bulanık olması tamamiyle bakteri yogunlugu ile direk orantılı bir olay. Ben bu sorunu; 1. Kaliteli bir dis filtre (Akvaryumunun hacmi ile orantılı) 2. Substrat(Biyolojik Dış Filtre Malzemesi) 3. UV Filtre ile cozdum. Onceki sistemimde UV Filtre yoktu. Eski sistemim; Eheim dış filtre ve bu filtrenin içinde biyolojik filtrasyon için substrat 'tan olusmakta idi. 100 Litrelik bu akvaryumumda, sadece 1 çift brichardi yaşamakta idi. Akvaryum suyunun berrak olmasi ve akvaryumu mümkün oldugu kadar steril tutmak icin akvaryum tabanına kum & bitki koymamıstım. Buna ragmen bahsettiginiz o kristal berraklıgını bir turlu yakalayamadım ! Yaklasik 1 ay once ise tur degisikligi yapmaya karar verdim. Bricardileri sattım. Suyu bosaltip substrat harici (faydali bakterileri oldurmemek icin) diger filtre malzemelerini ve filtreyi yikadim. Akvaryumu yikadim. Direk olarak sehir suyunu akvaryuma koydum. 3 hafta boyunca dis filtreyi balıksız akvaryumumda calistirarak akvaryum suyunu balıklar acısından guvenli bir hale getirdim. (Tabii bu islem suresini bazı su hazırlayıcı ilaclarla kısaltmak mumkun) Gittim bir adet 11 Watlık DeBary UV filtre aldim (http://www.debary.de/eng/index.htm). UV filtrelerin farklı gucleri mevcut 5 Watt, 11 Watt, 15 Watt vb... Bahsettigimiz bu Watt olayi tabii ki UV Filtrenin icindeki UV ampulunun gucunu belirtmektedir. Alacaginiz UV Filtrenin ise yaraması icin mutlaka kullandıgınız dis filtrenizin su çıkış hızını desteklemesi lazım. (Bu arada UV Filtreyi dis filtenizin akvaryuma temiz suyu aktardigi hortuma takmaniz gerekir) Onemli Not : Bu konuda akvaryumcuya guvenmeyin. Kendiniz arastirin zaten bu bilgiler bir sir degil:) UV Filtreler sudaki yararli + yararsiz ne var ne yoksa canli tum mikro organizmalari yok eder. Boylece suyunuz kristal berrakliga kavusur. Tabii burda çok onemli bir nokta var! UV Filtre yararli bakterileride oldurdugunden devamli calistirilmamasi gerekir (Haftada 2 gun calistirilmasi yeterlidir). Cunku akvaryumumuzda yasayan faydali bakteriler baliklarimizin saglikli olmalari bagisiklik sistemlerinin guclu olmalari icin kesinlikle gereklidir. Iste burda biyolojik filtreleme yapan dis filtrenizin onemi buyuk ! Biyolojik filtreleme sayesinde substrat uzerinde zaten kolonilesen faydali bakterilerin tekrar akvaryum suyunuza karısacaktir. UV Filtre ozellikle Discus gibi hassas turler icin ve bu turlerin uretimi icinde cok gereklidir. Son olarak, akvaryumda bulasici bir hastalik durumu soz konusu ise UV Filtre bu hastaligin yayiilmasini da onleyecektir. Boylece tedavi surecine olumlu bir katki saglayacaktir. Gorusmek uzere
Arkadaşlar ne dış filtre ne başka birşey her derde deva sadece su değişimdir unutmayın.
Arkadaşım eğer akvaryumun direkt gün ışığı görüyorsa yada aydınlatman sürekli açıksa camlarda yosun yapabilir.Gözle pek belli olmuyor ama su değiştirirken camların iç yüzeyini beyaz bir bez yada kağıt peçete ile silersen sarı yeşil arası bir şeyler görürsün. ben de benzer bir sorun yaşadım ve artık aydınlatmayı sadece akşamları ve akvaryumu izleyeceğim zaman açıyorum.