Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Koi ve japon

Herkese selam; gecen gün japonlarımın yanına 2 adet 6-7 cm''lik koi oldım fakat 2 gün geçmedi koilerden biri (hangisi olduğu önemli değil sanırım) japonlarımdan en küçük olanın kuyruğunu yedi. Sizce bu normalmi? Kuyruğu yenilen balık yaşarmı?

img

yipir

19 yıl 11 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm arkadaşım koi balıkları aç kaldıkları zaman kendi türlerini bile yiyebilirler ve koi balıkları çabuk büyürler o yüzden koi ve japon bir arada uyum sağlamazlar ben eskiden besledim biliyorum başıma geldi ya koide karar kılman lazım yada japon balıklarında..Kuyruğu giden balığına gelince hemen ayırmazsan bir kaç gün sonra balığından geriye birşey kalmayacaktır..O yüzden bir an önce ayırırsan yaşar.

img

fasteagle58

19 yıl 11 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Cevabınız için teşekkür ederim. Size bir sorum daha olacak; Koiler için çabuk büyür demişsiniz, peki 50 cm uzunluğundaki bir akvaryumdada büyümeleri çabuk olurmu? Yada büyürlermi?

img

yipir

19 yıl 11 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ben 75 cm lik akvaryumda büyüttüm.50 cm lik akvaryumdada büyür tabi ama akvaryum ne kadar büyük olursa büyüme daha hızlı olur. ufak akvaryumlarda büyüme süreci yavaş olur ve çok fazlada büyümez normalde koi balıkları 1 metre boya ulaşabiliyor. kaliteli ve canlı yemlerle günde 3 öğün beslersen daha iyi sonuç alırsın ve ara sıra kıvırcık ve ıspanak vermeyi ihmal etme.koi balıklarının gelişimini ve yemek yiyişlerini seyretmek çok güzel fakat akvaryuma canlı bitki ve başka türlerden koyma seçeneğin fazla yok. o yüzden ben uzun zaman önce koi beslemeyi bıraktım şimdi bitkili karma akvaryumla uğraşıyorum sana kolay gelsin.İnşallah yardımcı olabilmişimdir.

img

fasteagle58

19 yıl 11 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ