Hepsievcil

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

SOĞUK!!!:((

Merhaba arkadaşlar...Mesajıma aldığım cevaplar için çok teşekkür ederim.Gerçekten çok mutlu oldum.Ben henüz kuşumu alamadım.Alıcam ama bakamayıp hasta olur diye korkuyorum.Siteyi takip edip bilgilenmeye çalışıyorum.Kafama takılan bi soru da kışın kuşumu soğuktan nasıl koruyabilirim.Sonuçta istemesekte evin içi yaz gibi olmuyor,soğuk oluyor yani.Bi de kafur hakkında bilgi edinmek istiyordum!45 günde bir kuşlara verilmesi gerektiğini öğrendim.Doğrumu acaba.Evcil hayvan satan yerlerde bulabilir miyim?Fazla sorularımla bunaltmıyım:)Başka zamana saklıyorum bir kısmını da!!!Herkese çok slmlar.....

img

laven

19 yıl 7 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm laven. Kuşunu cam kenarına filen koyma evinin en sıcak yerine koy da demiyim de normal bi sıcaklığa koy. Ne yansın ne donsun!!! Kafur aslında herkesin gözünden kaçan ama çok önemli bişeydir. Kafur 45 günde bir verildiğinde kuşlarda parazitlerin üremesini engelliyor. Çok yararlı bişeydir kafur. KULLANIMI:45 günde bir suyuna pirinç büyüklüğü kadar at. Kafuru baharatçılarda bulabilirsin.

img

devo90

19 yıl 8 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam laven. Kuşunu normal bir oda sıcaklığında yaşatabilirsin,endişelenme. Sen şu kafuru olayını birde veterinere sor istersen.Parazit dış yani haricen olan bir asalak oysa suya karıştırıyorsun.!!!!ve kuşa içiriyorsun.!! Kafuru eskiden yaşlı ninelerin okula giden coçuklarına arkadaşlarından bit geçmesin diye omuzlarına taktıkları muska gibi takıdır. Bir zamanlar köpeklere fular dikerler içinede kafuru koyarlardı bit,pire,kene gelmesin diye ama yineliyorum bunlar dış parazitlerdir.

img

sherif

19 yıl 11 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ya özür dilerim pardon . Sherif hiç zaman kaybetmeden yanlışımı bulmuşsun helal olsun. Kafur iç parazitleri engelliyo. Bağırsak solucanları tenya cart curt. Yanlış bulma konusu tabi ki espiriydi. Tşk ediyorum eksiğimi orada belirttiğin için

img

devo90

19 yıl 8 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam laven. Problem yok değilmi.?

img

sherif

19 yıl 11 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam.. Muhabbet kuşları çok hassastırlar. En ufak bir hava akımından bile kolaylıkla etkilenebilir ve hastalanabilirler. Bunun için de, özellikle sonbahar ve kış aylarında çok dikkatli olmak gerekir! Kuşunuzu soğuk algınlığından korumak için, herşeyden önce, sıcaklığını sürekli koruyabileceği bir ortamda bulundurmanız gerekir. Üzerine asla ve asla hava akımı gelmemeli! Hatta mümkünse geceleri yatarken, kafesin üzerini (nefes alabileceği bir açıklık bulunacak şekilde) yün birşey ile örtün. Sıcacık uyuyacaktır. Tüm bunların yanısıra, vitamin takviyesini asla ihmal etmeyin. Vitamin takviyesi basit gibi görünür ancak, kuşlarımızın bünyelerini güçlendirerek, hastalıklardan korunmalarını ve olabilecek hastalıkları da kolaylıkla atlatmalarını sağlar! Çünkü bünyesi kuvvetsiz kuşlar, maalesef hastalıklara direnemiyorlar..

img

blue1

21 yıl 2 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm.kuşların tüy dökümüne girmesi bir anlamda kışa hazırlık devresidir diyebiliriz.ayrıca bizlerin ihtiyac duyduğu ısıtıcılara gerek olması durumu ancak sıcaklığın 13 dereceden aşağı olduğu zamanlardır.dikkat etmemiz gereken husus asla hava akımı olmamalı ve ani ısı değişikliği yaşamamalarıdır.bunun dışında zaten rolantiyi yakalamış kuşlar kesinlikle hasta olmayacaklardır.vitamin konusuna gelince doğal olarak onlara ihtiyacları olan besinleri ay ve gün olarak sunmamız mümkün olmadığı için doğadan almaları içgüdüsel olarak programlanmış besinleri de haliyle kafes içerisinde oldukları için edinmeleri mümkün değildir ve bu yüzden dir onlara vitamin takviyesi yapmamız:)toz vitamini tavsiye ederim.kolay gelsin.

img

erhan70

19 yıl 11 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ