Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Bilgi istiyorum Yardım Lütfen

Arkadaşlar bişey sormak istiyorum Lepistes yavrusu Neden yan yüzer oyun mu yapıyor.Hasta falan değil büyütüğüm yavrularda aynı şeyi yapıyordu.Birde Yavrulara canlı yemi nasıl vermek gerekir.Yem ağzında ölüyor.Fazla yiyip catlıyor mu? Ufalıyıp veriyorum.

img

mankay

19 yıl 8 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam mankay ;

Lepistes Yavruları canlı olarak doğduktan hemen sonra hemen sonra yemlemeye başlanmamalıdır yaklaşık 1 gece yem verilmemeli ve içlerindeki yumurta sarıları sindirilene kadar beklenmelidir yavruları akvaryumcularda satılan 25 *20* 15 ölçülerinde özel yavru akvaryumlarında bitkili bir ekosistem yaratarak yeterli hava sirkülasyonuyla kayıpsız yetiştirebilirsin.Yavrulatma işlemi sırasında asla müdehalede bulunmamalısın aksi taktirde strese giren balık yavrularını daha kolay yiyecektir.Yavru beslenmesi degisik yollarla yapılabilir 1 toz yem Alacagın Pul yemi Kagıt arasında sert bir objeyle toz hale getirerek toz yem elde edebilirsiniz 2 artemia Yavruları 3 Canlı solucan yem(kıyılmış )..

Lepisteslerde kardeşler arası çiftleştirme yapılmamalıdır.Neden:Çünkü balıklar hastalıklara dayanıklı olmayacaklardır.Bunun sebebi genetik hastalıklardır.Eğer Lepisteslerinin güçlü,dayanıklı ve güzel olmasını İstiyorsan kardeşler arası çiftleştirme yapma.. Tubifex Kesinlikle verme Balıklar Tubifexi sindiremeyebilir ve ertesi sabah balığının ölüsünü şişmiş bir halde bulabikirsin.Onun yerine vitamin ve mineral yönünden zengin olan Artemia ver.. Hungry)) 

Sevgiler.

.

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ