Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
cranoya ve sarı imp. meraklılarına
ben yardım istedim gülmüssün bana yardım edin bu sarı imparatorlar neden renk almaz yaklaşık 8 cm boyunda sebebi yemleme değil çok araştırdım kayası havası var suyu temız es de tuttu neden olr bu
balik ilk aldıgında fazla hormon yedirilmiş olabilir! şimdi genleri bozuldu normal olarak iyileşmesi zaman aalacaktır! BElkide almayacaktır!!
bu kadar kızcagını hiç sanmazdım kusura bakma.Benim güldügüm sey istarvit diyişindi...tekrar özür dilerim...
crano özürdilemene gerek yok sorun değil galiba aQuamanıa nın dediği gibi hormonal sebep galıba üzüldüm
ben birkaç uysal ciklet beslemeyi düsünüyorum bu işe yeni başladım uysal derken akvaryumda hukuksal denge olması yani ne tavsiye edrsiniz
Bak şimdi sana yardımcı olabilirim işte :) Eger sakin ama gezen bir balık istiyorsan 4-5 cm boylarında sarı prenses ve yunus al gercekten cok güzel balıklardır.Akvaryumun boyutlarını söylersen kac tane yada baska neler alabilcegin konusunda sana daha faydalı olabilirim :)
crano akvaryumum 1 mt ve 65 var 2 side su an bos ve sarı imparatorlarım artık yaşamıyo 5 gün once canlı yem verdim ondan olabılır mı bu arada balık tavsiyelerini bekliyorum
canlı yem yüzünden oldugunu pek sanmam galiba aquamania nın dedigi sebeplerden kaynaklanmıs olabilir ben olsam balıkları aldıgın akvaryumcunun yakasına yapışırım!!!Bu arada balıklarına cok üzüldüm :( Bence 1mt dedigin akvaryumu kullan... dedigim gibi yunuslar ve sarı prenseslerle başlayabilirsin.. 3-4 cm boylarında 2-3 yunus ve yine 3-4 cm bylarında 2-3 de sarı al büyütürsün istersen 2-3 tanede katanka (copadichromis_bloney) alabilirsin.Akvaryumcuya söyle o verir cok güzeller onlarda malawi türü bende de 2 tane var 14-15 cm boylarında, kolay gelsin :) Ha bide akvaryumun yüksekligini ve enini söyle ?
crano dediğin balıkları alıcam tavsiyene güvenıyorum.fakat bu gun akvaryuncuda o balıkları gordum prensesler hariç katanga ve yunuslarda renk yok ne dersın alayımı yoksa renlerını daha sonramı alırlar benım ımp.gibi mi olurmu.bi de akvaryum stanandart ozel değil ayrıca papagan ve ahlı onların arasında yasarmı.ben bu işe yenı başladım onun için sorularım yoğun umarım senı sıkmıyorumdur.
Bak dostum ben derim ki bir daha o akvaryumcudan alış-veriş yapma..Sorularınla beni sıkmıyosun çünkü hepimiz sorunlarımızı ve meraklarımızı paylaşmak icin buradayız ;) .Eger katankanın rengi acık kahverengiyse bu, dişi oldugunu belirler.Yunuslar ise bazen acık mavi ve lekeli olabilirler ve sonrada koyu mavi, bu suyun sıcaklıgıyla yada balıgın heyecanına gore degişir.Diskuslardan pek şüpelenmem ama ahli biraz saldırgan bi balıktır ama bişey olcagını pek sanmam..Balıkların hormonlu olup olmadıgı konusunda bişey diyemeyecegim kusura bakma ama istersen o balıkları oradan alma.Mail adresini yazarsan sana ahli,diskus,sarı prenses,yunus ve katanka hakkında resim ve yazılar atabilirim işine cok yarar grsz.