Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
arkadaşlar birisi balıklardan yumurta almayı anlatabilirmi
arkadaşlar sizden bir kaç konu hakkında yardım istiyorum 1:cikletler nerelere yumurtlarlar yani akvaryuma bir şey koymalımıyım 2:bir cikletin yumurtlayıp yumurtlamadıgını nasıl anlarız 3:yumurtaları gözükürmü 4:nekadarda bir yumurtlarlar 5:nekadar zamanda yavru çıkar 6:balık kusturma nasıl yapılır SİZLERİN YARDIMINI İSTİYORUM ARTIK BALIKLARA YEM VERMEK DEGİL BİRDE YAVRU ALMAK İSTİYORUM TEŞEKKÜRLER ANKARA/YENİMAHALLE BEKİR TUNCER
kimse bilmiyormu?
genelde amerikan cichlid leri akvaryumun bir kenarını kazarak cama yumurta bırakırlar yumurtalar görünür 3 gün içinde çıkar. kalvuslar deniz kabuğuna bırakmayı severler.zebralar için farketmez ama küçük testiler favorileridir.balık kusturma işlemi genelde 10.cu gün ağzında yumurta olan dişinin yanaklarını her iki yandan sıkarak sirkelemek yöntemiyle yavruları başka akvaryuma almaktır.yavruları koyduğunuz akvaryumda kum olmamasına dikkat edin.merak ettiğin başka soruların olursa [email protected]
Selam 55beki06 1:cikletler genelde gizli yerlere yavrularlar mesela bir saksı alıp bunu bitkilerin kyaların arasına saklaya bilirsin şayet ben uremeleri için saksı kaya turu seyler kullanıyarum 2:yem yemez yumurtalarını sakladıgı yerde nobettutar erkegı agresiflesir disiyi ve yavruları korur 3:saklandıgı yeri bulabilirsen evet 4:balıgın turune baglı yazarsan daha acık bılgı verebilirim 5:3-4gün icersinde görürsün 6:hiç denenmedim
slm 55bekir06,
cichlidler yavrularını yumurtlamadan önce mekan belirler ve oraya kimseyi yaklaştırmazlar kayaların araları kenarları ve oyuklu yerler onlar için harikadır..karınlarının birazca şiş oldugunu görürsün renkleride genelde koyulaşır ve asabi olurlar ayrıca yumurlayacagını balıgın alt yüzgeçlerinin arasındaki tüp gibi çıkıntıyı görerek anlayabilirsin yani iyice belirginleşir..yumurtları şeffaf olur yani görebilirsin..hazırladıgı yere hepsini dökmeye çalışır ve balıkları yanına yaklaştırmaz anlarsın zaten bariz belli olur bişeylerin peşinde oldugu :)...yumurtladıktan sonra anne yumurtaları agzına toplamaya başlar ve yem yemez eger ki yem yemeye başlarsa anlaki yumurtaları yutmuştur :( sanırım balıklarına 21-22 gün içerisinde kavuşursun(bütün süreci gebelikten yavruların çıkıncaya kadar geçen süre)...balık kusturma hakkında bi bilgim yok ve şuana kadar hiç denemedim bence yanlış birşey balıkları kendi halinde bırakmalısın...
Saygılarımla,
Crano