Kuş Forumları > Kanarya
saldırgan kanarya lutfen bilgi
merhaba arkadaşlar, ilk defa karşılaştığım bir durum için tecrubelerinize ihtiyacım var lutfen yardımcı olurmusunuz?1 hafta önce bir kanarya aldım,yeşil renkte iskete melezini andıran hatta öyle bile olduğuna şüphelerim olan çok güzel orj bilezikli bir kuş aldım.Aldığım yerde kuşu uzun süre gözlemledim,kuş hareketli, tepki veren cikleyen,kafa tüylerini cok kabartan cok sevimli bir haldeydi,eve goturdüğümde kuş doğal olarak bir adaptasyon ve taşıma ,yer değiştirmeden dolayı ürkekti fakat günler geçtikçe kuş evde saka ve saka melezi gibi diğer kuşlarımda oduğu halde ve rahatsız eden de olmadığı halde bir türlü o ilk anki durumuna gelmedi üstüne üstlük ilk defa dediğim tavırlar sergilemeye başladı.Kafese yaklaştığımda tünekte kambur bir vaziyet alıp agzını kanatlarını acarak saldırıyor,suyunu yemini değiştirirken bile bu durumu sürdürüyor.Keyfim inanılmaz kactı cunku mutsuz ve o sevimli kuş cok çirkin bir hale burunuyor bu durumda.Bu durum geçici bir durum mudur yoksa bu kuş boyle midir,geri vermeli miyim bu durum ilerde ötümünü de etkiler mi bilmiyorum,bilen varsa lutfen yardımcı olsun teşekkürler.
SELAM ARTUR BUNDAN BİRKAÇ YIL ÖNCE AYNI OLAY BENİMDE BAŞIMA GELDİ. SANA TAVSİYEM KUŞU GERİ VEREBİLİYORSAN VER.ALMAZLARSA EĞER BİR YEM KABI GİBİ,SULUK GİBİ BANYOLUĞU KAFESTEN SAKIN EKSİK ETME.BİRDE SADE YEM VERİRSEN HAYVANIN KIZGINLIĞI BİRAZ GİDİYOR. AMA SADECE BİRAZ...:)
Irk kanaryası beslemeden önce yeşil sarı bir yorkshire kırması kanaryam vardı aynı haraketleri yapardı kafesin yanına elimi yakalstıdıgım zaman kafa tüylerini kabartıp agzını ve kanatlarını acıp üstüme gelirdi bu normal bir şey hayvanın ın kızgınlıgından ciftleşme isteginden meydana gelen bir şey tüy dökümüne girmeye basladıgında yapmayı bırakacaktır...
gunes ayrı alanya yarı bişey söylüyo.. artur ne yapacak.. kuşu geri verecek, hayır vermeyip sabredecek..bekleyelim ve görelim bakalım nolacak..
arkadaşlar ilginize teşekkür ederim,yardımcı oldunuz,blg ikinci seçeneği seçiyorum,sabredecek yada kabulleneceğim.
Artur kardesim kanaryan tüy dökümüne girsin bir bak eger tüy dökümündede saldırganlıgı devam edersa saldırganlık alıskanlık haline gelmiştir eger alıskanlık yaptıysa hayvanda karar senin ister sat ister besle.Saygılarımla....
Aynı sorun bende de var 1 seneden fazladır böyle elime saldırıyor.kanatları açıyor ağzını açıyor sürekli saldırıyor. kuş 2 yaşından fazla ne yapmam gerekiyor. Bende yardım istiyorum.