Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

deep fıshınge

deepfıshın bır kac gündür sana attıgım sorular gelmıyo bu da beni delirtiyo buda gelmezse artık soru sormayı bırakıcam sorularım sunlar 1-papagan cıklet nasıl urer nelere ıhtıyac duyar mıdas ve papagan frontosayla yasarmı 2-papaganların rengı nasıl degisik olabıliyo 3-zebra cıklet cıklet turunun en kolay ve en sık uruyen cıkletı heralde pekı urumesı ıcın kac yas olması gerekiyo ve nekadardı bılıyasın kı frontosaların yetıskın es tutmus ları 165ytl 4-zebranı 5santımlıgı yanı sormak ıstedıgım degerlı balıklarmıdır 1aylık dan sonla ne kadara sata bılırım 5-zebra frontosayla yasarmı yakında akvaryum alıcamda cunkı akvaryumum cok kucuk benım frontosalarda buyudukce yer sıkıntısı cekıce ucuz bır akvaryumu neden alabılırım ben bı tane buldum uzunlugu 80cm derınlıgı 50cm falan 100 mılyo iyimi

Selam Alperen_FB ,

1-Papağan çiklit melez bir tür, erkekleri kısır oluyor, dişiler için ayni şeyi söyleyemeyeğim, yumurta döküyorlar, önemli olan erkek seçimi, örneğin bir midas erkek bulabilirsin.Reddevil erkeklede  başarı sağlayabilirsin.Dişi papağanları sırtlarındaki yüzgeçten anlayabilirsin.Dişilerin oval, yuvarlak geliyor ve ayrıca dışkısını çıkardığı anüsün çıkıntısı erkek papağana göre daha kalın.. Erkeklerin sırt yüzgeçleri daha uzun ve sivri oluyor.. buna dikkat edersen kısa sürede şirin yavrulara sahip olabilirsin  Dutch :))

2-Papağanın saf bir ırk olmadığını biliyorsundur herhalde iki cinsin eşleşmesinden olusan bir balık dolayısıyla verilen yem kullanılan hormon balığın değişik renklerde olmasına sebep oluyor.sarı,kırmızı,tutuncu,yeşil ve mavi renklerini gördüm.artık orjınal rengi hangisini tercih ediyorsan.ama Türkiye'de genelde kırmızı tonları mevcut.. Bubbles 

3-Dört,beş aylıkken cinsel olgunluğa erişiyorlar.Çiklit türünün en kolay üreyen balığı..Ve en ucuzu ucuzluğundan dolayı her akvaryumcuda bulamazsın   Fishing :))

4-Zebralar Değerli balık değildir.Çoğu Balıksever bedava versen dahi almak istemez.Meraklısını bulman gerekir.Almamalarının sebebi eş tuttuğunda aşırı saldırgan olmalarıdır.Karma akvaryumlarda besleyemezsin.Diğer balıkları öldürürler.Tek Zebra çiklit türü beslemekte çok zevkli bir uğraş.Bol bol yavru alırsın.İstersen ayrı bir akvaryumda yavru üretip daha değerli balıkları yemliyebilirsin   Snorkel :))

5-Frontoza ile yaşar ama tek erkek olarak yaşar.Çift oluşturursan birde yumurta dökerse dar akvaryumda hiç bir balığın şansı yok frontozanında olduğu gibi...Akvaryumun cam kalınlığı ne camda çizikler varmı kapağı ışıklandırması nasıl,yüksekliği kaç cm?Bunlar önemli Phew ...

Sevgiler.

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ