Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
kanat-tırnak-cinsiyet sorunu. bir an once yardım!
merhaba muhabbetkuşu severler ve sayın norwich..3,4 ay once yaklaşık 6/7 aylık olduğunu sandığım bir kuş adım.. şuan tahminimce 10 aylık oldu.
1. kuşun cinsiyetinde karasızım. başta gagası kahverengiydi.. sonradan ceredeki kahverengi deri çatlayım dokuldu ve ceresi şu an silik beyaz bir renkte. acaba neden boyle oldu, cinsiyeti nedir?
2. kusuun sol kanadı tam yerine oturmuyo. vucuduna yapısmıyo. biraz alçakt diğerine gore. kafesin kapağı hep açık ama kafesten ben almadıkça çıkmıyor. çunku uçamıyor. fakat kanadını gerdirirken bir sorun yaşamıyor.acaba kanat sorunu nedir? düzelebilir mi?
3.sağ ayağının arka tırnagı aldığım gunden beri yok. yani benden once kopmuş. şu an için bir sorun ok ama ilerde bir sorun oluştururmu?
şimdiden ilginize teşekkurler.. bu kusu goturu geri verin yada niye 3aydır geri vermedin demeyin.. ona kıyamıyorum. yarı yolda bırakamam onu.. cevaplarınızı bekliyorum
Selam,
1. Bence kuşunuz dişi. Yavru kuşların gagası kahverengi olur cinsel olgunluga erişince bu kabuk dökülüp cinsiyeti belli olru
2. Tabii ki bu sorunun cevabı veterinerde
3. Sorun olmaz
dun dikkatlı baktım da kuşun sol kanadında 7 sağkanadında 4 tüy var. sııntı bu yuzden. 3 tüyü eksik napabilirim ki??
Tuyler'in bir kısmı ucamasın diye makasla kesilmiş olabilir bu durumda yeni tüy çıkmayacaktır.
Kesik tüylerin veteriner tarafından kanattan alınması lazım boylece yeni tuyler cıkar.
Tuyler makasla degil de kökünden çekilmiş ise zaten zaman içinde yenileri çıkacaktır
biraz uzamıs galiba; kökünden kesilmişse tahminen kaç ayda yerine gelir?
kanat çırpabiliyor aslında ama havalanamıyor. hayvanın bu yuzden özguveni yok. kafesten cıkmaya korkuyor dısarı cıkarınca geri kafese gitmeye calışıyor. ve bu beni üzüyor.. bir de cinsiyetinde hala kararsızım.cere rengi; ten rengi+açık mavi+açık kahveden oluşuyor.. kafesi kocaman içinde birde yuvalık var ama hiç girmiyor; acaba erkek olduğundan mı?