Köpek Forumları > Köpek Sahibi Olmak İstiyorum
Doberman alayım mı?
küçük baş ve büyük baş hayvanların olduğu bir çiftlikte beslenmek üzere, bekçilik ve geniş bir alanı koruma amaçlı doberman almayı düşünüyordum. sonra internette dobermanla ilgili forumlardan yazıları okudum. çeşitli ırk bilgilerini okudum. insanların yorumlarını okudum ve bunlardan sonra kafam karıştı.
diyorlar ki dobermana herkes bakamaz. sahibinin profesyonel biri olması lazım. yani sen bakamazsın demeye getiriyorlar. köpeği kontrol edemezmişim.
eğer alırsam 6 tane alacağım. 110 dönümlük bir alan bu. 40 dönümü telle çevrili. yani bir sürü olacaklar. bu şekilde serbest dolaşarak etrafı telle çevrili bir alanda dolaşacaklar ve bekçilik yapacaklar. biri de dediki onlar sürü halinde olursa ve serbest dolaşırsa onlara hükmedemezsin ve sana saldırırlar.
bazıları da dediki dobermanların çiftlik hayvanları ile arası iyi değil. tavuklara koyunlara saldırabilir.
şimdi bunların doğruluğunu merak ediyorum. ben köpeklerden hiç anlamıyorum. uzman değilim. hiç bilmeyen birine göre anlatırsanız iyi olur. teknik terimleri bilmiyorum.
bir de bu köpeklere bizde sakatat çok olur. bu sakatatlardan versek olurmu. illa mama mı vermem lazım. sakatat benim için bedava ama mama para demek.
işte sorular ve sorunlarım bunlar arkadaşlar. bu konuda beni yönlendirirseniz memnun olurum. iyi günler.
110 dönümlük bir alanda 6-7 tane doberman sanki fazla olur, ayrica her hayvanın dogustan gelen bazi ozellikleri var ve bu ozellikler icinde sürü gütme özelliği doberman icin biraz az yada bilinen bir ozellik degil. Sonucta ona verilecek egitimle bazi yetenekler kazanacak/ gelistirecek; ancak bu egitim icin de 6-7 köpek ciddi derece zor olacaktır. Bir sürünün korunması maksatsa ve Aerikan filmlerindeki gibi bir sahne hevesi yoksa yani cidden amac suru korunmasi, suru bakimi ve alan belirlenmesi ise bunun için dünyada cok nadir kopekler var. Bu kopeklerin de en onde geleninin adi
Sivas Kangal. Kangal dururken doberman beslenmesi oldukca gorsel bir yaklasim olur. Ayrica ben doberman'in vahsi bir kurt ile bas edecegini dusunememekle birlikte kangalin surusunu korumak icin bir kurt surusune saldirip oldugunu bilirim.
Eger daha farkli olayim derseniz de Alabay edinebilirsiniz.
Not: Buyukbas ve kucukbasi birlikte beslemek icin alan kucuk. Kucukbasa donmenizi tavsiye ederiz.
Saygilarimla